reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Kkasiulka, my mamy łóżeczko Radek II. Proste i tanie.
Turystyczne też mamy, na wyjazdach przydatne :tak: Ale w domu :no: Strasznie szeleści i potwór się wybudza, poza tym wkurza go ta siatka na maksa, woli łypać przez szczebelki.
Materac zwykły piankowy (już drugi bo pierwszy słabo przetrwał obrzygiwanie i obsikiwanie w kółko). Taki z gryką był pierwszy i nie dało się prać pokrowca - porażka, bo jak obrzygał po rotawirusie to musieliśmy kupić nowy materac bo śmierdział.
Ubranka na wyjście to będę myśleć jak się rano obudzę w dniu wyjścia i zobaczę jaka pogoda, mąż przywiezie wtedy. Co do ogólnej zasady ubierania to zgadzam się z Agatą :tak: Jeszcze zależy ile będziecie samochodem jechać, czy będzie słońce itp - bardziej bym ubierała do samochodu niż do pogody zewn, na to kocyk albo inna baranica jak zimno na dworzu, a w samochodzie zdjąć. :happy2:

reklama
Dita, jednak będzie u nas wtedy rodzina, więc nie damy rady was przekimać. Z miejsc noclegowych to kojarzę camping nad morzem na granicy Jelitkowa i Sopotu, tylko namiot trzeba mieć. Bo wszędzie indziej to może być wtopa z miejscem w środku sezonu... i jeszcze w trakcie Jarmarku Dominikańskiego. A na takim polu to zawsze się zmieścicie. :happy2:

Hejka ja mam zwykłe łóżeczko po Kacperku tylko dokupimy nowy materacyk i całą resztę.Wiecie co wy już wózki w domu i inne rzeczy a ja mam tylko ubranka dla małego(starczy mu już do 9-go miesiąca hahaha) i kupiłam pieluchy tetrowe 20 szt. i 3 szt. flanelowych.
Reszta jeszcze nie kupiona.

Witam
Dziewczyny widze,ze piszecie teraz głównie o wózkach, łóżeczkach i ubrnkach :-), a ja mam pytanko dotyczące fotelików - wiem, że temat był już poruszony, ale czy możecie podać jakieś sprawdzone modele, bo właśnie wczoraj okazało się że musze dokupić fotelik, a przyznam że nie interesowałąm się tym tematem :zawstydzona/y: gdyż kupiłam wózek już z fotelikiem, a nie chce kupować drugiego takiego smego, bo nie wim czy jest dobry:-p

wy już sie zastanawiacie w co malucha po szpitalu ubrać ... a tu trzeba chyba najpierw torbe spakowac .. ja zabieram się za to może w przyszłym tygodniu bo już chyba czas to zrobić :)..

Fajne te wasze łóżeczka , ja mam zwykłe i turystyczne ..
Majeczka - nie martw sie zdążysz na czas wszystko kupić

Zasada jest prosta - taki maluch tak samo jak my plus jedna warstwa np. koc, jak maluch starszy - tak samo jak my, jak maluch biega - jedna warstwa mniej niż my, chyba że my biegamy razem z nim :-D.

wyjełas mi to z ust:-D

my też mamy łóżeczko turystyczne CHICCO KOJEC BYE BYES LOZECZKO TURYSTYCZNE 3KOLORY (404574853) - Aukcje internetowe Allegro julka je uwielbia:tak::tak: dlatego po narodzinach oli bedzie w nim spała:tak: tylko oczywiście włóże do niego tradyzyjny materac, bo ten od kompletu do spania na dłuższa metę się nie nadaję...

majeczko- jeszcze macie czas:-D

anaklim- bardzo ładne:tak: no fajnie, że można je "otworzyć":-)

reklama
a my mamy najzwyklejsze i jedno z tańszych łózeczek, bo wg mnie łozeczko to łózeczko, nie ma znaczenia jakie, dokupilismy tylko materac gryka-pianka-kokos, Majka spała w łózeczku po 2 kuzynkach, było tez zwykłe, proste, tylko tyle że bardzo kolorowe :-)

aniam ja zastanawiam się w co malucha na wyjście ze szpitala ubrać, bo musze zawczasu sobie to przygotowac, bo mój Darek to raczej gubi sie w takich sprawach, jak zostaje sam z Majką to musze mu np. szykowac ubrania na dwór, bo wolałabym nie ryzykować, bo pewnie ubrałby ją niestosownie do pogody i w niepasujace do siebie ciuchy :no::-D

Do góry