reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

marta, januarka to poszalałyście z zakupami, super:)
muuum to be fajna ta torba:tak:

też mam zamiar kupić chuste tylko jeszcze zastanawiam się jaka jest lepsza, tkana, elastyczna czy kółkowa? powiedzie bo ja nie mam pojęia....

a u nas się ceratka sprawdziła, i nadal używam dla Konrada bo zdarzają się wpadki. Mam taką podgumowaną prostokątną i nie szeleści ani mi się nie przesuwa na materacu, no i podkładam tak ponieżej pasa dziecka, więc cały na nim nie leży i się nie poci:)) do wózka nie kupowałam, w sumie to nawet materacyka do gondolki nie mam tylko taki duży kawałek grubszego materiału, który składam na kilka razy i idealnie pasuje do wózeczka:))

reklama
bear-1.jpg photo by emlshop | Photobucket A ja dzis zaopatrzylam sie w taka oto torbe, bo niestety do mojego wozka nie bylo. Ma ceratke do przewijania plus pokrowiec na buteleczke. I jako jedyna ma zblizone kolory do wozka, a ja uwielbiam kropki :)Plus juz dawno zamowilam cos takiego: Black and White Mobile from Birth | eBayzamiast normalnej grajacej wiszacej zabawki. Dziecko najlepiej rozroznia od urodzenia bialy i czarny kolor, ktore stymuluja i cwicza wzrok malca ;) PolecamA wlasnie szukam czarno bialego kiltu na lozeczko i poscielki moze ktoras gdzies cos widziala lub slyszala?:happy2:
Polecam stronę White&Black. Zabawki czarno-białe. Kocyki, rożki, osłonki na łóżeczko. 135/100 - POŚCIEL tam masz pościele i masę innych rzeczy czarno czerwono białe

Witajcie!!!!
kurde czytam was ze już macie wszystko 4-5 pralka itd. A u mnie jeszcze ani jedna :) wogole ciuchów muszę dokupić , teraz jakiś lek przed wszystkim mieć zaczęłam czy starczy ze jeszcze tyle trzeba dokupić i panika mi sie włącza ... Mam nadzieje ze żadnej niespodzianki mieć nie będę i zdążę ze wszystkim!

Natal84 ja mam wszystkie już ubranka - wiecej nic nie dokupuje, a jest tego niecałe 2 pralki. Właśnie koncze prasowac ciemne rzeczy. Wszystko to razem ze spiworkiem i kombinezonem więc nie wiem co inne dziewczyny takiego jeszcże maja :p także głowa do góry :) no chyba ze dziewczyny wliczają w to tez 2-3 kompletów pościeli i to już tez piora ale dla mnie będzie to 3 pralka i już :p

Muuuum_to_be mi tez bardzo podoba sie ta seria i zastanawialam sie nad ochrańiaczem do łóżeczka, ale zrezygowalam. Mój synek w lozeczku tylko spał a tam wolałam mieć takie pastelowe kolory, żeby go nie pobudzaly tylko wręcz przeciwnie. A czerwono biało czarne kupiłam zabawki i książeczki. :) ale trzeba przyznać ze ta pościel jest piękna.

ja myślałam nad zakupem huśtawki, bo boje sie jak to będzie z dwulatkiem i maluszkiem na raz. Synek był wychowywany podłogowo, dzięki czemu szybciutko zaczął raczkowac. Nie mieliśmy rzadnych leżaczków huśtawki itd. Było tylko to krzesełko chicco poly magic z funkcja lezaczka, ale korzystałam z ńiego tylko podczas gotowania, czy jak chciałam sie wykąpać no i od 3 miesiąca do karmienia. Myśle ze na razie chyba sobie z ta huśtawka dam spokój a jak nie będę sobie radzić to wtedy kupię...

A Wy kupujecie huśtawki?

Ja też się rozszalałam. Myślę, że mam już wszystko dla dzidzi i dla siebie. A to czego nie mam, lub o czym nie pamiętałam, to się okaże w praktyce :)

sylvanas jeżeli chodzi o huśtawkę to mam na oku jedną, która bardzo mi się podoba. Nie chcę huśtawki na prąd, bo zależy mi na małej, którą będę mogła przenieść w razie potrzeby do kuchni, czy do łazienki, żeby maleństwo było przy mnie. Z tym, ze huśtawkę kupimy dopiero po urodzeniu maleństwa.
BRIGHT STARTS HUŚTAWKA HYBRYDOWA LEW do 11KG (2782584601) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Marta no to rzeczywiscie zaszalalas!!! tak wszystko na raz :-) gratuluje zakupow!
januarka bardzo ladna to posciel i przybornik, w ogole super zakupki!
muuum to be sliczna ta torba.

To ja teraz sie pochwale co nam w ostatnim czasie przybylo:

To kupilam na allegro, no i kocyk biedronkowy ;-)
P1080416 (480x640).jpgP1080417 (480x640).jpgP1080420 (640x480).jpg

To kupilam w second handzie (a no skarpeteczki nie - w poundlandzie):
P1080414 (640x480).jpgP1080426 (640x480).jpgP1080427 (480x640).jpg

Chuste dostalam w prezencie od mojego brata:
P1080421 (640x480).jpg

To od kolezanek z pracy:
P1080422 (640x480).jpg

Ostatnia edycja:
sylvanas mój synek też bez żadnych huśtawek bujaczków się wychował, tylko koc na podłodze:) a nie wiem czy warto teraz kupować, może jeśli juz to jakiś taki prosty niedrogi bujaczek a tak to chce kupićten kosz mojżesza na pierwsze miesiące żebym miała gdzie maluszka położyc jak będę w salonie czy kuchni:))
aninek jakie piękne rzeczy, podoba mi sie bardzo ten rożek, taki wesoły:-) no i ta chusta b. ładny wzór ma:tak:
natal pociesze cie ja wyprałam tylko kocyki, maskotki z karuzelki i rożek, bo nie mam jeszcze proszku dla malucha a te rzeczy to jakos jeszcze ujdą w zwykłym, może za tydzień lub dwa zaczne prać:))

reklama
Ada ja tez jeszcze nic nie wypralam, wkurzam sie bo u nas jest wilgoc w mieszkaniu i pranie strasznie dlugo schnie, zanim wyschnie to juz mam nastepne brudy do prania, a ciuszki Zuzi tak czekaja. W tym momencie jest tego tyle:
P1080436 (640x480).jpg
plus jeszcze 3 kombinezoniki, kurteczka, reczniczki, kocyki, rozek i inne rzeczy - maskotki, tetry, itp. Moze nie mam tego tyle co inne dziewczyny, ale chyba i tak ze 3 pralki beda.
A wzor rozka to moj F wybieral :-)

Do góry