reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Indziorka fajna ta podusia, ja nie kupuje bo stwierdziłam że mam chyba ze dwie takie zwykłe nieużywane i sobie będę podkładać, tak robiłam z Konradem:tak:
sylvanas ja nie widziałam tych toreb, nie bede w sumie żadnych kupowała bo i tak z wózkiem jest w komplecie:))

a ja znalazłam w necie komplet pościeli którą moja mama kupiła w wakacje dla dzidzi, cena oryginalna jest powalająca, choć juz widziałam w necie że można kupic za 700 zł, tak jak moja moja mama zapłaciła, bo była wtedy po promocji:sorry: może któraś będzie zaintersowana BEJBIK - Sen8

reklama
Ada Ja takich wynalazków nie mam na mieszkaniu, więc się zaopatrzyć musiałam, bo zawierzyłam siostrze, że to dobrodziejstwo jest :p Wiesz mój kupił dla dzidzi takiego dino- smoka więc utrzymuję trend i wybrałam wzorek dina też :p A ta pościel mega, tylko kosztuje więcej niż mój wózek :D

a ja wczoraj dokupilam spiochy, pieluchy tetrowe , ( te zwykle z materialu to sie chyba tak nazywa:zawstydzona/y:) czape ciepla recznik, skarpetki, reszte typu wanna i inne duperelkiki na poczatku albo pod koniec grudnia. I jestem juz wpol spokojna , bo wiekszosc bede miec. Teraz w niedziele komode do przewijania przywieziemy luzeczko z materacem, wiec jeszcze posciel koldra poduszka, i chyba wszystko bedzie:confused:a no i lezak chialam . Zastanawiam sie nad tym jak by to nbazwac:confused:tym materialem nad luzeczkiem, bo ochraniacze obowiazkowo, ale z tego co pamietam moj brat mial takie cos i jak polozna przyszla to mowila ze to nie jest dobre bo tylko kurz Sie zbiera:baffled: ladnie to wyglada, ale czy naprawde potrzebne? bedziecie to miec?

natal84 ooo super że już takie zakupki masz zaliczone :-) jak kupilismy łóżeczko i przewijak to cieszyłam się jakby to była co najmniej nowa sypialnia dla nas :-D a co do baldachimu - bo chyba o to chodzi to ja się nie decyduję bo wolę zdecydowanie moskitierę nad łóżeczkiem.. a co do zbierania się na niej kurzu to chyba logiczne że tak jak pościelkę maleństwa tak i moskitierę trzeba często prać tym bardziej że latem owady siadają na niej bo do maleństwa nie mogą się dostać i jest brudna od tych muszek i komarów także tym bardziej trzeba ją duużo częściej prać.. ja osobiście mam moskitierę w sypialni i nie wyobrażam sobie spania bez niej bo przynajmniej u nas komarów jest mnóstwo.. dlatego każda z nas powinna indywidualnie podejść do zakupu baldachimu czy moskitiery ;-)
muuum to be ja też raczej idę w tańsze torby chociaż te co sylvanas wynalazła fajowe są :-)
Ja zakupiłam torbę x-landera bo w sumie mam wózek to i torba mi pasuje.. no i oczywiście wzięłam szarą - uniwersalną bo jak mój mąż powiedział on też ją będzie nosił :-D
M@linka fajne te koszule.. i cena też nawet :-) nie wiem czy się czasem nie zdecyduję bo jak na razie mam jedną tylko ;-)
miałam wrzucić fotki sweterków i bluz które upolowałam w sklepie z używkami ale gdzieś przez ten remont posiałam aparat :confused: masakra jakaś.. wszystko nie na swoim miejscu.. ale jak tylko dorwę to wrzucę na wątek :-)

Emilia Mi dzisiaj właśnie przyszła i jestem zadowolona na prawdę, już sobie z nią leżałam i się tuliłam do niej, bo taka przyjemna jest :D Ja na allegro kupiłam za 62 zł, u Was na wyspach nie wiem ile stoją ;) Dziecku też na pewno będzie przydatna :) ładnie się układa wokół brzuszka, ma toczki do wiązania i kolory są żywe, wręcz ładniejsze niż na zdjęciach, także z zakupu jestem zadowolona:)

Ja juz wypralam new posciel dla maluszka wyprasowalam i odlozylam teraz czeka sobie na rozlozenie lozeczka :) Straszniue mi sie te moskitiery podobaja, ale jak ktoras z dziewczyn wspomniala tez mslyszalam i nawet jakis program daaaaawno temu ogladalam na ten temat ze zbiera to kurz tylko i nie jest dobre dla maluszka, wiec zrezygnowalam z zakupu, a pozatym mysle ze niedlugo by to posluzylo, jesli chodzi o ochraniacz to jak najbardziej jest chwalony przez inne mamy, choc tez kiedys w programie tv widzialam,ze moze byc niebezpieczny dla maluszka jakby sie odwiazal itp no ale to juz wydaje mi sie przesada bo jak taki noworodek poodwiazuje ochraniacz :/
Indziorka ja zakupilam takiego rogala jeszcze poczatkiem ciazy gdyz mialam zalecenie spania na jednym boku i tez jestem z rogala mega zadowolona dzieki niemu nie mam specjalnie klopotow z kregoslupem a jak po ciezszym dniu zaczyna bolec to klade sie z rogalem i odrazu lepiej, maz tez z niego zadowolony powiedzial,ze jak mi nie bedzie juz potrzebny to sam bedzie z nim spal :)))))
A i sluzy ona pozniej dzieciatku a jak juz nie bedzie do karmienia i spania potrzebny to mozna dokupic taki material okroglo uszyty i zrobic z niego pufke dla wiekszego smyka :)
Oplacalna rzecz :)

Januarka Dzisiaj właśnie poznałam dobrodziejstwo spania z rogalem ;) Wstałam bez strasznego bólu spojenia i kręgosłupa, aż się zastanawiałam czy na pewno się obudziłam :p Tym bardziej, że zasypiałam z migreną.... tyle o niej rozmawiałyśmy, że aż zdecydowała się mnie odwiedzić :p Ja też jak najbardziej polecam innym mamom:) i mówię, żałuję, że wcześniej się nie zdecydowałam ;)

Wózek zamówiony :) Nie mogę się doczekać aż przyjdzie :)

reklama
Do góry