reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

Acha,Jagusia,ja przy pogodzie tak 5-8 stopni na pluse(tak jest teraz u nas) zakładam małemu body z długim rękawem,rajstopki,spodnie,bluzę i na to kombinezon,ale taki cieńszy,do tego czapeczka i butki paputki,kupiłam super sztruksowe w H&M,były do tego rękawiczki ale ciężko się zakładały i oddałam...Oliwierek ma dużo czapek,ostatnio kupilam mu taką z misiowego materiału,z mordką misia i uszkami;-) No własnie,a co z szalikami,będziecie zakładać? Bo u nas to raczej brak szyi...hihi mały Pudzian z mojego synia:-D

reklama
U nas szaliczek raczej tez malo przydatny:-D Moze zapiszemy nasze szkraby do strongmanow, przynajmniej z wygladu jak nic by pasowali:tak:

To ja wkleje, jak obiecalam, zdjecie naszego kombinezonku z krawacikiem na Chrzest. Kupilam 68 i jest przyduzy, ale bedzie na Swieta i na zime na pewno OK. Krawacik mozna przyciac jak sie znudzi.
A propos szalikow - to ja kupilam taki trojkatny szaliczek (tez na zdjeciu) - naprawde warto, bo szyi u nas tez brak ale mala sie slini i wszystko leci pod brodke i chyba juz bym bez tego "szaliczka" jej z domu nie wyniosla.
No i jeszcze jeden zakup, tez juz od dawna planowany (na zdjeciu..)- poduszeczka do maxicosi, bo ja nie moglam patrzec jak jej glowa na boki leciala. Wyprobowalismy narazie raz i jest OK, choc oczywiscie Julka koniecznie musiala najpierw wszystko dokladnie oblizac...

Ja też słyszałam że te chusty lepiej sie sprawdzają od szalików. Jagusiu śliczny kombinezon, Julcia na pewno będzie w nim wyglądała przepięknie:tak:
Co do zakupów w second hendach to moja mała ma prawie calą garderobę stamtąd bo szwagierka regularnie raz w ygodniu chodzi do swojego ulubionego lumpeksu i zazwyczaj za każdym razem coś małej kupi i naprawdę są to ciuszki bardzo dobrej jakości, często firmówki a zawsze o wiele tańsze. A ja podobnie jak Ola jak mam coś kupić to wchodzę na allegro i tam wydaję kasiorę:tak::laugh2:, ostatnio przez cały tydzień listonosz przynosił paczki:happy::tak:już sie ze mnie śmieje jak mnie widzi na osiedlu :happy::-p

A już myślałam że tylko ja łażę po takich sklepach .ale naprawdę można kupić cudowne ciuszki w tych sklepach. jakie ja widziałam cuda na dziewczynki ,bozie ,same cuda ,prześliczne i wszystko z gapy i nexta:-)

Wiolu wiem że dla dziewczynek jest mnóstwo ślicznych ciuszków, ale ja raz poszłam i nakupowałam jej tyle że połowy nie ubrałam:-p w szafie wisi pełno sukieneczek i jak miała je choć raz ubrane to dobrze, bo te sukieneczki są śliczne ale jak mała idzie w dzień spać to jej niewygodnie(tyle guziczków, kokardek i innych ozdób nawszywają że wszystko ślicznie wygląda ale nie zawsze jest praktyczne)W domku najczęsciej ubieram ją w mięciutkie spodenki czy dresiki a sztruksowe czy jeansowe ubranka tylko używam na wyjścia albo jak przychodzą goście żeby mała ładnie wyglądała:happy: i z reguły po 30 min ją przebieram w coś wygodnego:-p

U nas jest to samo dlatego mamkilka rzeczy ładnych na wyjścia a reszta to mięciutkie bluzy i spodenki .Ale na dziewczynkiwidziałam sliczne bluzeczki wyszywane aplikacje i spodenki dresowe i dżinsowe

No Wiolu wczoraj zamówilam sobie tą odżywkę do włosów o której mówilas, teraz czekam na przesyłkę, mam nadzieję ze pomoże bo już prawie łysa jestem:szok:gumka mi zjeżdza jak sobie włosy związuję, dosłownie o połowę mniej ich mam a najgorsze jest to że wszędzie ich pełno i mała do buzi je sobie wkłada:no:

reklama
Dobrze że są takie sklepy jak sekond hend ,ja mam pełno czapeczek z takiego sklepu.A te szaliczki trójkątne to też mam z tego sklepu.TYlko że ja mam bardzo daleko do sekond hendu:-( :-(
A mój mąż wydał kupe kasy na jakąś durną mate do małej.A coś mi sie wydaje ze stara była lepsza.I dziennie teraz są awantury o tą mate.Bo jest do niej poduszeczka a Nadia teraz się obraca na boki i spada z tej poduszeczki a jak leży na ziemi to do zabawek ma za wysoko żeby dotknąć:wściekła/y: Ach te chłopy nie pomyślą zanim coś kupią:wściekła/y: :wściekła/y:

Do góry