reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam ;)

reklama
śliczne Wolfia te staniczki

nie w temacie ale nie wiem gdzie?
bardzo zniszczyła mi się cera wręcz mam teraz cerę trądzikowa...walczę i walczę i ciągle jakieś pryszcze...
szukałam jakiś domowych maseczek ,peelingów bo kupne nie działają prawie
maseczkęw kawy z cynamonem już przetestowałam rewalka
teraz mam zamiar zrobić sobie tonik pichtowy i maseczkę z aspiryny:rofl2:

Maseczka aspirynowa
Aspiryna za sprawą kwasu acetylosalicylowego ma nie tylko działanie przeciwzapalne, ale także potrafi zdziałać cuda dla naszej twarzy. Pewnie już nie jeden raz słyszałyście o kwasach stosowanych w kosmetologii. Może czas wypróbować ich działania domowym sposobem?
:

• 3-4 tabletki aspiryny Bayer
  • łyżka wody
  • łyżka jogurtu naturalnego
Tabletki zalewamy wodą i rozdrabniamy, do tego dodajemy łyżkę jogurtu i dokładnie mieszamy. Maseczka jest już gotowa. Teraz nakładamy na twarz i po 20 minutach spłukujemy letnią wodą.

Tonik pichtowy

3 ml olejku pichtowego
kilka kropli soku z cytryny
1/2 szklanki wody mineralnej

Połączyć składniki i energicznie wymieszać. Przed użyciem wstrząsnąć. Przemywać twarz 2 razy dziennie. Ważne: Tonik należy przechowywać w lodówce. Tonik pichtowy jest szczególnie polecany do cery tłustej, łojotokowej, trądzikowej.

Ktoś z was już próbował???

Ostatnia edycja:
Agusiu ja jako nastolatka testowałam na swojej cerze różne specyfiki i ogólnie to one na mnie mało działały, o ile w ogóle:-p Pamiętam, że jakaś maseczka z ogórkiem i kefirem była całkiem niezła, ale nie mam już zielonego pojęcia co tam w niej było:sorry2: Tak czy inaczej jak nie spróbujesz to się nie dowiesz;-) A ta maseczka z kawy z cynamonem to na co taka rewelacyjna?:-)

Agusia ja nigdy nie próbowałam takich cudów ;) może znasz coś na ujędrnienie cycków haha ;)

Wolfia spóźnione to my nieźle jesteśmy ale staniczki super ;)

mi moje się duże robią ciekawe jak skończę karmić jak to będzie z moimi cyckami ;)

Agusia, ja nie robiłam sama sobie kosmetyków, ale też mam ostatnio cerę kiepską, zwłaszcza po @ jakieś paskudne ropnie mi się robią :baffled: Do mycia stosuję żel antybakteryjny i to narazie wszystko.

WolfiA, śliczne te biustonosze :tak:

A wczoraj wyruszyłam na poszukiwanie kurtki jesiennej, bo zamek mi się w mojej pospuł no i troszkę za luźna była, no wróciłam z dwiema :-) Jedna taka trochę cieplejsza, z kapturem (rano muszę zawsze ubierać, bo codziennie muszę myć włosy i z gołą głową w jesienne dni nie za bardzo tak krótko po myciu wyruszać) a drugą to sobie kupiłam ze skórki ekologicznej, taki krótki płaszyk przed kolana, bo choć bez kaptura, to podobał mi się również, a był w rewelacyjnej cenie - 39,90, będzie jak znalazł na cieplejsze dni jesieni i na wiosnę :happy2:
AOLONG czarny z białym XXL 46 48 NOWY (1250491995) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
No biustonosze rewelacyjne!! Też się w jakieś zaopatrzeć muszę... choć na razie to jeszcze ciągle te do karmienia...

Agusia ja kiedyś robiłam maseczkę z drożdży i bardzo fajna się skóra na buzi po niej robiła. Brałam drożdże i trochę mleka i taką papkę na twarz kładłam i czekało się aż całkiem zaschnie....

reklama
musiałam sobie kupic już wiekszy płaszczyk taki przejściowy:sorry2:
narazie nie zanosi sie ze urosne jakos kosmicznie, więc mam nadzieje, ze ciuchy ciązowe z ciązy huberta wykorzystam, bede musiała sobie tylko kupic jakies jeansy ciązówki, bo mam tylko takie cienkie do pracy czarne, albo odrazu sztruksy cieple ciązówki.
no i kurtka zimowa jest z ciązy poprzedniej,więc zima niestarszna nawet jak sie toczyc juz bede;-):-D

Do góry