hmmm widzę temat kosmetyków... Ja się nastawiam na 1wsze kąpiele na
Oilatum Soft <z Jagodą musiałam przez pół roku tego używać,bo po Nivea tak jej wyszło że dopiero po pół roku mogła Hipp, a teraz już obojętnie jaki płyn do dzieci mogę jej nalać, ale Nivea nadal się boję > jest drogi ale mam do niego pełne zaufanie, jak się skończy po miesiącu tak gdzieś to pewnie kupię Hippa i zobaczymy jaka będzie reakcja.
co do dupki - kochane nie smarujcie "profilaktycznie" po każdej zmianie pieluchy! w razie pierwszych oznak odparzenia, zaczerwinienia - wtedy reagujcie! I jak już któraś pisała sudocream wcale nie działa "cudownie" na wszystkie dzieci, bo mojej Żabce posmarowałam tym raz i dopiero wtedy zrobiło jej się takie odparzenie że leczyliśmy sterydami.. DO wyboru ze znanych i dobrych jest też Linomag i Bepanthen <ale pamiętajcie że każde dziecko ma inne wymagania i każdemu przypasuje co innego!>
Powiem szczerze,że po tej akcji z sudocreamem w momencie kiedy Jagodzie zaczęła się odparzać dupka to leczyłam ją samodzielnie zrobionym olejem z ziołami który moja rodzina używa na oparzenia i rany...<i w jej przypadku zdziałało to cuda!>
o do
oliwki, w marcu chyba jak najbardziej, ale pamiętajcie że jak zrobi się lato i gorącz to nie wolno jej używać,bo skóra nie oddycha! Na lato trzeba zainwestować w jakiś balsamik jak już.
wiecie już nie jestem taka przerażona,bo wczoraj wczłapałam się na strych i poszukałam ciuszków po Jagodzie które się nadają i na chłopca i wcale nie muszę dokupić zbyt dużo w rozm.62! Poza tym siostra, która rodzi w styczniu i której pożyczyłam ubranka po Jagodzie w rozm.56, mówiła że odda mi je w nadmiarze

w sensie że dostała jeszcze od kogoś ubranka w tych najmniejszych rozmiarach i do marca mi je wszystkie razem podrzuci

także jestem dobrej myśli.
Muszę sobie kupić torbę do szpitala ale nie mam natchnienia.... nie chce mi się latać po sklepach jakoś....
wczoraj byłam w Smykach.. boziu jakie tam są ceny, co zajdę to wyższe kwoty

pajacyk na 62 - 40zł

bolerko mi się podobało na Jagodę, takie naŚwięta by było fajne jako sweterek na sukienusię - 80zł

porażka jakaś