reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

A ja mam pytanko odnośnie pieluch. Bo koleżanka mi tu głowę zawróciła mówiąc , że Pampersy na początek są za bardzo nasączone różnymi nawilżającymi subst. itp., i mogą przez to uczulać maluszka, że lepsze są Huggies Newborn bo nie mają tyle "chemii".

reklama
Myśle że co do pieluch to opiń jest tyle ile mam.
Ja na poczatku mam zamiar uzywać Pampersów a potem się zobaczy, chciałabym przejść na coś tańszego. A z uczuleniem to ciężko przewidzieć, to że jedno dziecko uczulało nie znaczy że drugie bedzie.

My kupilismy i te i te - zobaczymy które Leosiowi podpasują :-)

mnie dziś podniosła ciśnienie inna sprawa - minęło już 5 tygodni odkąd zamówiłam mebelki dla Małego, wysłałam więc maila - kiedy mogę spodziewać się wysyłki (miało być około 4 tyg). Na to pan mi odpisał, że może być problem bo drewnostyl się nie wyrabia z produkcją i że w sumie nie wie kiedy... Porozmawia jeszcze z kolegą w środę jak ten wróci z targów, ale nie może obiecać, że będą jeszcze w... październiku! :angry::no::wściekła/y:

A ja mam już cały komplet Klupsia w domku....dzisiaj składamy jeszcze tylko komodę i regał i można już układać Leosia ciuszki :)
Holly...ja teraz wariowałam że nie zdąży to wszystko wyschnąć, a co dopiero październik...
nasze mebelki pachną strasznie nowością, i wolę żeby chwilę postały, żeby mały nie wdychał tej farby...

holly niestety zgadza się, że drewnostyl się nie wyrabia... tak jak pisałam nasze miały być dzisiaj... dzisiaj wiem, że mają być w środę.. ehhhhh

O matko dziewczyny no to nieźle z tym drewnostylem :crazy: Gosiek u Ciebie nie jest jeszcze tak źle , ale Holly to współczuję - jedna wielka porażka :angry:

Liczę na tego kolegę ze środy :-) - niech chociaż łóżeczko i komoda z przewijakiem będzie... potem się resztę dostawi, Leonard chyba się tak od razu nie obrazi ;-) Oby było w czym spać i gdzie pieluchy zmieniać - a będzie dobrze.

Teraz nas czeka malowanie - bo w ostatniej chwili małą reorganizację robimy - sypialnia idzie do planowanego pokoju Leosia a Leoś przenosi się do naszej sypialni. W związku z tym musimy przemalować nasz "jeżynowy ogród" na "limonkę" :-) A my będziemy mieć sypialnię w kolorze pustynnej róży (czyli popielaty, mocno zgaszony róż) :-) Zmiany, zmiany...

A ja dziś po zakupach - pampersy, podkłady poporodowe, smoczek, ceratki do łóżeczka, waciki, patyczki, mydełko, wkładki laktacyjne i 2 reklamówki ubranek z ciucholandu za 50zł, jestem mega zadowolona. Zostały mi proszek, drobne rzeczy dla mnie i uwaga - pościel z wypełnieniem i wózek. Prawie z górki z zakupami :)

reklama
Trusia widzę że zakupki pełną parą...SUPER!

Mi zostało zakupić :
-wózek,
-laktator,
-wanienka do kąpania,
-termometr do czoła,
-pampersy,
-kosmetyki do kąpieli,
-niania elektryczna ale nie wiem czy będziemy kupować,
-lampa do pokoju ...
-rajstopki dla małego

i to chyba tyle...okaże się w praniu czego brakuje

Do góry