reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

No to już wiem co chciałam wiedzieć o podkładach. Dzięki Ixi:)
Taka gąbka do kąpieli wydaje mi się zbędna, wysuszyć się jej nie da do końca, więc gromadzi bakterie i inne dziadostwa.
Wczoraj pani na SR zachęcała żeby to tatusiowie kąpali maluszki:)
Że mama sobie odpocznie a oni po całym dniu poza domem i z dala od dziecka będą mieli świetną okazję to pobycia sam na sam z pociechą:) Ja oczywiście będę asystować przy kąpieli i pielęgnacji, ale myślę że to super pomysł.

reklama
Jola ale na czym chcesz przewijać? Tzn. na łóżku rozłożyć to i bobaska przebierać?

Używasz tego aż zbrudzisz i wtedy do wyrzucenia.

Ja będę to dawać na przewijak, bo po pierwsze zimny taki jest... a po drugie lepiej, żeby mały nasikał na to :D

Miłosz nieraz sika jak się go przewija i wtedy leje na wszystko obok:zawstydzona/y:

Ja na przewijak kupiłam prześcieradełka frotte,ale mimo wszystko będę jeszcze podkładać właśnie te podkłady by codziennie nie prać ...
Te same podkłady mam zamiar też wziąć do szpitala i po po porodzie podłożyć sobie pod tyłek gdyby chciało coś niechcący przecieknąć :)
Zakupiłam po kilka sztuk z mniejszego i większego rozmiaru...

Bylam w markecie i kupilam:

waciki takie kuleczki
platki kosmetyczne - takie wieksze niz do makijazu
wkladki laktacyjne z tt (polecacie jakies?)
husteczki nawilzane bezapachowe z huggisa
wklady poporodowe 2 opakowania po 10 (starczy?)
dwa opakowania podpasek na noc (cienkie ale duze ze skrzydelkami)
5 par jednorazowych majtek
malutki szampon i zel do kapieli (do szpitala)
bephanten
proszek do prania dzidziusiowy

upatrzylam tez koszyk na kosmetki maluszka ale nie kupilam bo juz mi sie spieszylo.. :) (siku), pewnie jutro kupie, bo nie mam teraz gdzie tych rzeczy ulozyc :)

Nie wiem czy takie podklady kupie w Angli.. :/ a przydalyby sie, chociaz na liscie do szpitala nic nie wspomnieli o nich (moze maja jakies na miejscu, bo przeciez to normalne ze mozna "przecieknac"). Do konca wyprawki zostalo juz nam tylko kilka drobiazgow ;) zamowilam tez dzis w polskim sklepie tantum rosa, bo tutaj nie ma w sklepach ani aptekach.

reklama
Dziewczynki ja podkłady na przewijaku używam od początku urodzenia Mai :-). Są rewelacyjne i nie wyobrażam sobie żeby nie mieć takich podkładów. Kupuję zawsze w Tesco na dziale dzieciowym. Podkłady są z firmy bella i przyznam się po cichu że czasami jak miałam pierwsze dni @ to podkradałam córeczce jeden, dla siebie ;-)
Co do majtek jednorazowych to u mnie to nie wypaliło. Po cesarce najnormalniej w świecie ta gumeczka wcinała mi się prosto w ranę i w sumie w szpitalu chodziłam jak Japonka ze złączonymi nogami a potem to już zwykłe majteczki używałam.
Torba do szpitala już wstępnie spakowana i brakuje tam jeszcze kosmetyków, ale to w ostatniej chwili wrzucę. Już mam w tym nawet doświadczenie. Jak coś zapomnę to zawsze M dowiezie.
Dzisiaj przyszedł komplet pościeli dla Juniora i jeszcze czekam na łóżeczko :-)

Do góry