reklama
Tygrysek-M
Fanka BB :)
Ja również na początku będę stosować minimum kosmetyków. Nie ma co przesadzać żeby maluch nie miał uczuleń (chociaż wiadomo, że na to nie ma reguły). Zaraz po porodzie mydełko dziecięce, po kąpieli oliwka, a na pupkę mam jak na razie kupiony sudocrem. Zakupiłam też krem do buźki na wyjścia na dwór.
A teraz z innej beczki: ile macie lub planujecie kupić pieluch tetrowych? Ja mam kupionych 20 sztuk i nie wiem czy to starczy?? oczywiście będę używać pampersów a te tetrowe do innych rzeczy np podłożyć gdzieś, przy odbijaniu, itp.
A teraz z innej beczki: ile macie lub planujecie kupić pieluch tetrowych? Ja mam kupionych 20 sztuk i nie wiem czy to starczy?? oczywiście będę używać pampersów a te tetrowe do innych rzeczy np podłożyć gdzieś, przy odbijaniu, itp.
monik75
Mama Mai i Oskarka
Dziewczyny gdzie kupowalyscie te wklady poporodowe (to sa te niby podpaski do majtek soiateczkowych?) i te podklady, ktore mozna polozyc na lózko...w aptece czy w sklepie?
Podkłady kupuję w sklepie lub przez neta, a wkłady to albo na allegro albo w aptece.
A kupowała któraś z was Bepanthen?? Bo nie wiem czy maść czy krem kupować...
Ja do tej pory stosuję codziennie u córeczki maść Bephanten. Po innych kosmetykach ma momentalnie problem. Ale córeczka jest atopikiem i to dla tego tak się dzieje.
Myślicie, że można to prać? Raczej nie prawda.
Ja mam z Happy takie podkład kwadratowy z ligniny chyba, ale nie do prania. Sobie też takie coś kupię do tyłek do szpitala. Ceratkę też kupiłam, ale nie będę dziecka kładła bo to zimne. A podkłady poporodowe to są zwykłe wielkie podpaski.
Acha, poradźcie mi. Mam emulsję do kąpania Olilatum i emulsję do ciała Atoperan. Czy to do siebie pasuje i czy powinnam coś jeszcze mieć???????
Trusiu jak dziecko nie będzie miało alergi skórnej to myślę że nie ma takiej potrzeby używać kosmetyków dla atopików. Może lepiej zacząć od kosmetyków dostępnych w sklepach a nie w aptekach ;-)
A zdjęcia tej pościeli wkleję jak dojdzie łóżeczko i wszystko ładnie już ubiorę

Co do tych kremów na odparzenia to powiem Wam że ja na początku jeszcze w szpitalu miałam trzy rodzaje. Krem na odparzenia z Nivea, Bephanten i Sudocrem. I całe szczęście że miałam te trzy rodzaje przy sobie bo jak już córeczkę wyciągnęli z inkubatora i dali mi ją na salę to miała strasznie odparzoną pupkę i pierwsze smarowałam ją Bephantenem, ale efektu nie było więc zamieniłam na Nivee i też efektu nie było dopiero Sudocrem pomógł wyleczyć malutką dupinkę. Tak więc myślę że warto zaopatrzyć się w co najmniej dwa kremy/maści bo każdy jest inny i co innego każdemu pomaga

Trusia77
Oilatum i Atoperan dostałam w prezencie, dlatego pytam, bom zielona. Dzięki! Coś kupię
A ja pieluch mam 10 tylko!!!!!
A ja pieluch mam 10 tylko!!!!!
Elzu
monik75, a bephanten stosowalas pozniej przy kazdej zmianie pieluszki?
Ja mam kolo 20 tetrowych pieluszek i kilka flanelek
Co do kosmetykow to mam sudocrem (sama stosowalam i nie zuzylam calego), oliwke bambino, bephanten, oilatum, masc linomag i kremy nivea - na kazda pogode i pielegnacyjny (tzn ten jeszcze chce dokupic), no i husteczki nawilzane bezzapachowe z huggisa.
Ja mam kolo 20 tetrowych pieluszek i kilka flanelek
Co do kosmetykow to mam sudocrem (sama stosowalam i nie zuzylam calego), oliwke bambino, bephanten, oilatum, masc linomag i kremy nivea - na kazda pogode i pielegnacyjny (tzn ten jeszcze chce dokupic), no i husteczki nawilzane bezzapachowe z huggisa.
reklama
daissy_
a ja z kosmetyków mam tylko oliwkę, mydełko do kąpieli i dokupię jeszcze krem z nivea do buźki. Kremu na odparzenia na razie nie kupuje, bo mam nadzieję, że odparzeń nie będzie
a w razie "W" mam aptekę pod nosem i męża 
Kupiłam też 2 paczki pampersów- 1 dla newborn 2-5kg i jedne od 3-6. Oprócz tego 2 paczki chusteczek huggies i jedne z pampersa.
Kupiłam też 2 paczki pampersów- 1 dla newborn 2-5kg i jedne od 3-6. Oprócz tego 2 paczki chusteczek huggies i jedne z pampersa.