reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

shenkoka moge ci sendnąć linki do ludzi z Katowic, co mają na allegro i mozna u nich odebrać (zeby przyspieszyć).
Ja sie waham miedzy medelą mini electric i swing... kurde swing jest połowe droższa... zastanawiam się czy warto... (co na to Twoja położna?:-D a tak btw. ma miły głos).
No i ja zastanawiam się też czy czekać... bo po pierwszej cc były takie problemy...sama już nie wiem..
i wiecie co... wymyśliłam se dzisiaj ze sobie kupie...
KOSZ NA PIELUSZKI- Angelcare Captiva + wkład (749335904) - Aukcje internetowe Allegro
własciwie nie wiem po co mi to, ale jakoś się nakreciłam... odkręćcie mi!
wg mnie to całkowite wyrzucanei pieniędzy w błoto:-p po 1 jak dobrze zwiniesz pieluszke to i nie bedze smierdziec- bez presady- poza tym mo.żna jeszcze używac w razie czego tych paklanków czy czegos tam innego na pieluszki....

chyba ze taka bogata jesteś że dla Ciebie taki zakup to jak dla mnie np guma do żucia to sobie kup:-D:-D:-D
odkręciłam?:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
co do kosza...hmmm mnie nie stać...ale znalazłam inną alternatywę. W tesco można kupić torebki na zużyte pieluszki. opakownie wygląda jak opakowanie husteczek nawilżonych-trochę mniejsze.
w takim op są 75szt woreczków. jak się je otworzy-choć są jeszcze zamknięte taką folią-czuć przyjemny zapach-ma chyba neutralizować "zapach kupki", zapłaciłam coś ok 7zł.
To takie zielone opakowanie, łatwo znaleźć-leżą tam gdzie kosmetyki i proszki dla dzieci. Aha marka TESCO.
wypróbuję.
Kupiłam tak sobie, zobaczymy czy to ma jakieś znaczenie, czy to kolejny wybryk by kasę zarabiać.

Abejka mi się wydaje że to kosz na pieluszki to taki średni pomysł ale oczywiście każdy ma inne zdanie ja np nie miała bym go gdzie wcisnąć i jakoś tak już nastawiłam się na te opakowania na zużyte pieluszki paklaki czy coś...
Ale znowu nie jest taki drogi nie wiadomo jak bo 65 zł (tyle co moje kapcie do szpitala) Ale jeżeli w jaki kolwiek sposób ma ci to ułatwić życie to czemu nie...

:-DAbeja ja kiedyś patrzyłam na te kosze i miałam zamiar kupić , ale na szczęście mi przeszło.:tak: Kupiłam nawet w tą sobote taki zwykły żółto-brązowy kosz w biedronce za 9 zł , bardzo fajny i paklanki czyli takie woreczki na zużyte pieluszki w carrefour 50 szt za 3zł , mają dość mocny ale bardzo ładny zapach. Zneutralizują pieluszke i służą zamiast odświeżacza haha:shocked2::-):-)

dziewczyny, a gdzie te paklanki można kupić? Tzn. w jakich sklepach? bo jak patrzyłam na allegro to średnio 3,50 - 4zł kosztuje 50 szt., ale wiadomo, przesyłka. Za przesyłkę to mogę mieć 2 paczki dodatkowo jeżeli tyle też w sklepach kosztują. A z chęcią bym je nabyła...

kms ja wyparzałam gotując chwilke w garnku

dziewczyny-mikrofala ma wlasciwosci bakteribojcze.ja butelki wkladam na 30 sek(800watt) i gotowe a jak nie to wyparzanko we wrzacej wodzie w garnku pogotowac 5-10 min i juz:-D:-)nic sie nie rozgotuje bo butelki avent czy tt sa przystosowane do tego(tt w wyparzaczu w mikrofali trzyma sie 8 min wiec to dlugo).:tak:

Dziękuję dziewczyny :-)

poza tym ja to nawet żadnych skurczy przepowiadających nie mam. jedyne dziwne uczucie, to jak wyjdę do sklepu, czasem zakuje mnie w pochwie, ale to pewnie młody łbem naciska ;-)

Kochana ja też nie czuję skurczy, ewentualnie czasem krzyż zaboli a jak byłam na KTG to przez 20 min jak byłam podłączona to normalinie wyszły na wydruku, aż się lekarz pytał czy bolesne :sorry: :-)

i wiecie co... wymyśliłam se dzisiaj ze sobie kupie...
KOSZ NA PIELUSZKI- Angelcare Captiva + wkład (749335904) - Aukcje internetowe Allegro
własciwie nie wiem po co mi to, ale jakoś się nakreciłam... odkręćcie mi!

a ja nie odkręcam - sama upolowałam w zeszłym tygodniu pojemnik ale ten TT co każdą pieluchę zawija osobno.
Pojemnik na zużyte pieluchy SANGENIC TommeeTippee (744952488) - Aukcje internetowe Allegro
Udało mi się bardzo korzystnie kupić używkę z nowymi wkładami (jeden w środku, drugi jeszcze w pudełku). Wyszło jakbym za pojemnik dała 20 pln :-) już z przesyłką :-D zobaczymy jak sprawdzi się to w praktyce no ale patrząc na to,że kosz na śmieci mam malutki i większy raczej już by nie wszedł (system mebli na wymiar) a pieluchy jednak sporo miejsca zajmują to taki pojemniczek akuracik. No i przecież on nie musi stać w pokoiku czy kąciku dziecka może być np. w łazience.

dziewczyny, a gdzie te paklanki można kupić? Tzn. w jakich sklepach? bo jak patrzyłam na allegro to średnio 3,50 - 4zł kosztuje 50 szt., ale wiadomo, przesyłka. Za przesyłkę to mogę mieć 2 paczki dodatkowo jeżeli tyle też w sklepach kosztują. A z chęcią bym je nabyła...

ja kupiłam w sklepie w Babicach. (k. Warszawy) - tej niby hurtowni z rzeczami dla dzieci, ale powinny być wszędzie...

:-DAbeja ja kiedyś patrzyłam na te kosze i miałam zamiar kupić , ale na szczęście mi przeszło.:tak: Kupiłam nawet w tą sobote taki zwykły żółto-brązowy kosz w biedronce za 9 zł , bardzo fajny i paklanki czyli takie woreczki na zużyte pieluszki w carrefour 50 szt za 3zł , mają dość mocny ale bardzo ładny zapach. Zneutralizują pieluszke i służą zamiast odświeżacza haha:shocked2::-):-)
To muszę się do carrefoura przejechać... Bo podejrzewam, że jak zacznę tłumaczyć Lubemu potem, co to ma być, to tego nie kupi...

Paklanki znam :-)

kms no to udany zakup.. :-)

co do samego kosza to nie kupiłam, póki co :-))))
Bogata nie jestem, ale 65 zeta mogłabym odżałować tyle, że wiem, ze to taki bajer i w sumie nic niezbędnego i to mnie blokuje (poza męzem ofkoz:-D)

reklama
Właśnie tak myślałam zrobić, a powiedzcie mi: czy macie laktatory te ręczne na pompkę czy elektryczne?
ja mam ręczny Avent...

a co do kosza na pieluszki to ... nawet chyba nie bedę kupować tych woreczków, bo przecież śmieci i tak się co 2 dzień wynosi... po Kubusia kupce nic nie śmierdziało:-p. choć te paklanki to na jakies wyjścia czy wyjazdy moga być przydatne...

Do góry