reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Blumetka29 dzieki za namiary na tego JUMPERa X z TAKO. Kupilismy caly komplet i jestesmy b. zadowoleni. Mam nadzieje ze sie sprawdzi w uzyciu. Nie moglismy sie tylko dogadac z kolorem. On chcial zielony, ja niebieski i wyladowalismy z bezowym. Ale wyglada fajnie no i ta cena za komplet jest rewelacyjna.:tak::-):happy:

reklama
Ja myslę, że ważniejsza jest bluzka na wierzchu, czy łatwo ją rozpiąć lub rozchylić,żeby podać pierś-bo inaczej trzeba będzie rozbierać się w parku do połowy:-D:szok::-D

rety, ja nie wiem czy bym sie przelamala i w parku cycka na wierzch wywalila :-D:-D

Ja podzielam Twoje zdanie Kalina:tak: co do wygody tych staników do karmienia, nie dość że beznadziejnie wyglądają, po pierwszym praniu to już całkiem koszmar, to cała ta gimnastyka z rozpinaniem i zapinaniem-masakra:no:, ja kupiłam tylko jeden taki do szpitala, żeby pielęgniarki sie nie burzyły, a tak kupiłam 3 większe koronkowe, piersi miałam tylko znaczaco powiększone przez 2 tyg, później wróciły do rozmiaru ciążowego.Niestety takich sportowych nie mogę używać, bo mam za duży biust:szok::-(

no niestety dla mnie sportowe tez sie wlasnie nie nadaja. Ale ten bialy co pokazywalam, to wlasnie dzis w loveli pralam z ciuszkami, bo do szpitala zabieram, i nic sie nie zmienil, a jest super wygodny. Choc podtrzymywac, to te karmiace nie podtrzymuja :-( i cycek w nich ksztaltny to nie jest....

A co dajecie na wyściółkę do wózka? Rożek? Kocyk?Bo chyba ten materacyk, który jest na wyposażeniu , to trochę za mało, i trzeba go chyba jakoś zabezpieczyć.

na dol pewnie bede klasc pieluszke, a Mala w rozku wozic, ktory i tak zawsze mozna na spacerku rozpiac badz pod kocykiem

Mam parę pytań.

-Jaki rozmiar biustonoszy do karmienia kupujecie. Taki jak nosicie teraz, czy większą miseczkę?
- Ile planujecie kupić majtek jednorazowych-tych z siateczki, oraz ile tych paczek podkładów poporodowych.

Może, któraś ma juz jakieś doświadczenie w tej kwestii i coś doradzi. Nie chce aby czegos mi zabrakło. Bo głupio potem wysyłac mojego S na takie zakupy.

co do biustonoszy to nie doradze, bo takie miseczki jak potrzebuje i tak ciezko u nas dostac :-D wiec te tansze bralam na chybil trafil :-D

Podkladow mam 1 paczke (mega podpasy :-D), mama wiezie mi z Polski 1xpoporodowe, a do tego zakupilam 2xpodpaski always envive czy jakos tak, sa ponoc super chlonne i jak czytalam , to sobie kobiety tez je chwala po wyjsciu ze szpitala, bo cieniutkie a bardzo chlonne. Ale nie zabieram do kliniki zadnych, bo u nas chyba daja, tak samo jak nie potrzeba ubranek dla malenstwa.
Te Teny sprzedaja u nas tez w aptekach, w przypadku np. problemow z pecherzem, ale drogie te cholerstwa, za 5-7€, to ja mam ze 3 ciuszki dla Malej :-D

majtek jednorazowych mam 1 paczke, czyli 5 szt. i lepiej by starczylo :crazy:

U nas majtki poporodowe daja w szpitalu,tutaj nawet niezabardzo mozna kupic,przed urodzeniem Viki dlugo wszedzie szukalam i nie kupilam,ale w szpitalu daja pare par.Co do podkladow,to tez kupilam dwie paczki i mam nadzieje ze wystarcza,pozniej podpaski,:tak::tak:

hej

odradzam zakup rożka firmy Feretti. Kołderka, pościel, ochraniacze są ok (baldachimu nie mam) Rożek już po pierwszym praniu skurczył sie (miałam dwie sztuki i z oby dwoma stało się identycznie- mojej koleżance również sie to przytrafiło)tak że poźniej wkład usztywniający wychodził z niego przez co sie brudzil i po jakimś czasie wygladał okropnie!!. Poza tym rzepy potrafią zniszczyć wszytskie ubrania gdy sie rozwinie podczas trzymania dziecka na rekach

rety, ja nie wiem czy bym sie przelamala i w parku cycka na wierzch wywalila :-D:-D

No właśnie, mnie się też to raczej nie podoba. Mimo to, iż czasowo będą pełnić rolę mleczarni, moje piersi nadal pozostają piersiami, a ja - kobietą :-D:-D:-D

Gumisia, Carmi, ja mam teraz mega biust - 70D :szok: Tylko u mnie kłopot jest taki, że nie obtłuściły mi się żeberka, w związaku z czym odpadają wszelkie staniki na fiszbinach - robią mi się po nich siniaki! (Przy mniejszych piersiach też mi fiszbiny robiły kuku, ale myślę, że to dociążenie może mi kiedyś nawet żebra połamać ;-))

reklama
Ja ogólnie nerwus jestem(czego się strasznie wstydzę)- a ten napis mnie kompletnie rozbroił:)

sylwiaa28-POŚCIEL przepiękna:)

Ostatnia edycja:
Do góry