reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

a za oknem taka paskudna pogoda :(

a u mnie upal, i mecze sie zamknieta w najbardziej naslonecznionym pokoju i delektuje spokojem bez kotow :-D Mamy zmiane planow, bedziemy z corcia jednak "mieszkac" z poczatku w jej pokoiku, jak kupimy tam kanape, bo jest to najchlodniejszy pokoik latem i najprzyjemniej sie w nim siedzi i spi.

do miasta bym sobie poszla w taka pogode, ale tutaj w moim miasteczku malo sklepikow z akcesoriami niemowlecymi, wiec buszuje po necie i dokupuje ostatnie drobiazki.

a propos wyprawki, od kiedy mozna malenstwa w bujaczkach klasc?

reklama
Mamuski dziekuje Wam bardzo za rady w sprawie rozka :-) ... jednak sobie go darujemy jak mowicie ze Wasze dzieciaczki az tak bardzo go nie potrzebowaly to i pewnie moja corcia sie bez niego obejdzie... no i wlasnie tez myslalam ze chyba bedzie cieplo... i czy nie za cieplo na taki rozek :)
dzieki za rady!
apropo wyprawki... jak sie zbiore by podokupowac pare rzeczy to tez popstrykam troche foteczek i sie pochwalimy :-)

a co do okazji...to ostatnio przez przypadek wyczailam w primarku sukieneczke z welurku z bluzeczka za £1 !!! moglabym sie normalnie eksportem w tych przypadkach zajac :-)

mamuski, jaki termometr polecacie? Czy faktycznei te "douszne" :-D elektroniczne sa takie super? a moze w smoczku wystarczy? czy normalny elektroniczny?

mamuski, jaki termometr polecacie? Czy faktycznei te "douszne" :-D elektroniczne sa takie super? a moze w smoczku wystarczy? czy normalny elektroniczny?

Ja miałam dla Frysi taki douszny i nie byłam z niego zadowolona, bo w kilku pomiarach temperatura wychodziła zupełnie różna. Te termometry działają na poczerwień i trzeba dobrze odciągnąć uszko dzidzi i dobrze nim wycelować, żeby uzyskać prawidłową wartość.

Myślę, że tym razem kupię termometr w smoczku, może też taki pasek przykładany do czółka, żeby mieć szybko orientacyjny wynik.

Ja miałam elektorniczny i w pupci mierzyłam, ale nie wszystkie maluchy to akceptują. Mojemu do tej pory tak mierzę temperaturę i jest ok :-) W smoczku i w pasku (do przyłożenia na główkę) są podobno mniej dokładne. Chyba najlepszy jest ten elektorniczny do uszka - pomiar w kilka sekund, więc dziecko się nie zdąży zdenerwować.

Ja miałam dla Frysi taki douszny i nie byłam z niego zadowolona, bo w kilku pomiarach temperatura wychodziła zupełnie różna. Te termometry działają na poczerwień i trzeba dobrze odciągnąć uszko dzidzi i dobrze nim wycelować, żeby uzyskać prawidłową wartość.

no wlasnie czytam testy i jakis lekarz pisal, ze podaja wlasnie rozne temperatury ze wzgledu na skore, kosci, bla, bla, bla i te wszystkei warstwy. W kazdym razie nie sa super, tak jak myslalam. A kosztuja tak 20-50€, wiec zamowie w smoczku za piataka i dokupie pozniej zwykly z miekka koncowka na wszelki wypadek :)

Te pierwsze tuniki mi sie bardzo podobają :-)

No tak góra to jest jedna rzecz, ale trzeba też mieć cos na dól, jakies spodnie, spudniczkę. Mnie ostatnio wszystko dusi . Jak tylko mam cos na brzuchu to szału dostaję. Teraz w samym swetrze chodze po domu z gołym tyłkiem bo tak mi najwygodniej :-)

Hi hi też tak mam, ale ja nawet w swetrze nie daję rady chodzę w bluzce od pizamy:-D:-D:-D

A ja dla Hubiego mialam ten termometr i byłam z niego dość zadowolona:
CYFROWY TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ SUPER SZYBKI (593275068) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Tak czy inaczej w szpitalu ały czas mierzyli mu temperature rtenciowym wkladając w pupę. pomiary raczej sie pokrywaly.

Mowcie co chcecie, ale ja uważam, że i tak termometr rtenciowy jest najlepszy, najdokladniejszy. Wiem, że maja je wycofac, ale w domu zawsze taki sie znajdzie i nie mam zamiaru go wyrzucać.

Temperaturę orientacynie moznaz mierzyc elektronicznym, a jak sie okaże, że jest podwyzszona to dodatkowo sprawdzić rteciowym. Zawsze tak robiłam kiedy sama mierzylam temperaturę.

Uff to i mi ulżyło bo mam to samo :-D nie dośc że mnie wszystko gniecie i podrażnia to nawet nie mogę się po brzuchu podrapać :-D Ale spokojnie juz nam niewiele zostało:-)

reklama
Teraz w samym swetrze chodze po domu z gołym tyłkiem bo tak mi najwygodniej :-)

No prosze bardzo co tam sie wyprawia , a jak listonosz zapuka?:-D:-D:-D:-D

Ale widze ze wszystkie takie delikatniutke jestesmy i szmaty na bębenku nam przeszkadzają:-):-) , ja to nawet bez stanika biegam bo każdy mnie a to gniecie a to przeszkadza a tak to mam przewiew:-D:-D:-D

Do góry