reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

pbg ten gryzaczek jest tommee tippee gummy?? ;-) tez planuje go kupic, tylko ze w sklepie jest po 17zl a na allegro po 11 zl :shocked2::tak:;-) dlatego szukam okazji kupic na allegro z odbiorem osobistym w Krakowie :tak: a jak sie nie uda to kupie w sklepie :-p co prawda Maciek jeszcze nie cierpi z powodu zabkowania ale lepiej to miec niz nie miec :-D

teraz poszukuje tez miseczki na papki i łyżeczke do kamrienia.... i chcialam was sie zapytac o jakąś rade... kupic miseczkę głęboką z krążkiem antypoślizgowym, czy plaską bez przyssawki? A moze coś takiego podgrzewanego? :eek:

DUŻY TALERZ PODGRZEWANY WODĄ CANPOL (642593305) - Aukcje internetowe Allegro

Jakie macie łyżeczki? Te ze sklepu np Canapol wydaja mi sie być strasznie duże :sorry: Widzialam tez mniejsze w zestawie z lyzeczka i widelcem, ale widelec to nie szybko mi sie przyda :cool:

reklama
Nimfi Ja mialam i talerz z przyssawka.... bardzo dobry gdy dziecko jest nieco wieksze ...
przyklejalam go do krzeselka (blatu)...i podgrzewany ....obiadek byl cieply caly czas :-D:-D:-D
ale pierwszy miesiac gdy Kuba zaczal jesc mialam zwykla miseczke i trzymalam ja w reku ;-)...bo to byle malenkie porcje ....mozesz jeszcze zaczekac ze dwa miesiace ...jesli chcesz :tak:

pbg ten gryzaczek jest tommee tippee gummy?? ;-) tez planuje go kupic, tylko ze w sklepie jest po 17zl a na allegro po 11 zl :shocked2::tak:;-) dlatego szukam okazji kupic na allegro z odbiorem osobistym w Krakowie :tak: a jak sie nie uda to kupie w sklepie :-p co prawda Maciek jeszcze nie cierpi z powodu zabkowania ale lepiej to miec niz nie miec :-D

teraz poszukuje tez miseczki na papki i łyżeczke do kamrienia.... i chcialam was sie zapytac o jakąś rade... kupic miseczkę głęboką z krążkiem antypoślizgowym, czy plaską bez przyssawki? A moze coś takiego podgrzewanego? :eek:

DUŻY TALERZ PODGRZEWANY WODĄ CANPOL (642593305) - Aukcje internetowe Allegro

Jakie macie łyżeczki? Te ze sklepu np Canapol wydaja mi sie być strasznie duże :sorry: Widzialam tez mniejsze w zestawie z lyzeczka i widelcem, ale widelec to nie szybko mi sie przyda :cool:

Nimfi ja mam wlasnie lyzeczke Canapol ta taka z dluga raczka i silikonowa koncowka ( ta czescia ktora sie wklada do buzki ta jest silikonowa) i wydaje mi sie super gdy ty karmisz dzidzie , nie umie jeszcze jesc wiec szoruje nia o dziaselka gdyby byla twardsza mogloby ja zabolec a dluga raczka jest przydatna bo wygodniej podawac , dopiero gdzy dziecko zacznie samo jesc to trzeba zmienic zeby sobie ta dluga raczka oczka nie wydlubalo .
Ja mam taka CANPOL-MIĘKKA,ŁYŻECZKA SILIKONOWA -ZIELONA sklep internetowy zabawki Wrocław

ana dzieki!! wlasnie taka lyzeczke bym chciala :tak:;-) musze ja lepiej poszukac bo jak na razie tylko plastikowe mi sie nawinely :sorry::eek:

lajfik tak mysle ze na razie zainwestuje w jakas mniejsza miseczke a pozniej kupie taka podgrzewana :tak: ponoc mozna ja uzywac od 9 msc zycia ;-) wiec bedzie w sam raz gdy zacznie jesc wieksze posilki

problem tylko z tym gryzaczkiem jest taki, że trzeba nauczyć dziecko ładować go sobie do buzi i nie ssać jak przy smoczku. A te kubeczki to rzeczywiście strasznie popularne, a Maja już pewnie tak przyzwyczajona do koloru, że z innego by pić nie chciała :-D:-D
dokładnie tak, wczoraj jak patrzyłam za mlekiem dla Maxa zerkłam tez na nowy kubek dla Maji i mieli tylko fioletowy:wściekła/y:, my mamy różowy.
Ty się nieśmiej, jak wczoraj jechaliśmy do Zoo to mi młoda taką zadyme zrobiła że klapa strzeliłam, bo ona chce założyć sukienke [ tą najbielszą od chrztu], a co do smoków to cały czas kupuje jej te same kolory. bo podbierała mi Maxowi, a tak to wie ze jej to jej [ większość rózowych zeczy ma]hmmm. w zasadzie wszystko, nawet szczoteczke do zębów hihi...
a coś sobie przypomniałąm właśnie. moja siostrzyczka [ obecnie 15lat] jak była mała zgubiła smoczek. więc kupiliśmy nowy, niestety mała nie chciała za żadne skarby świata innego. Gdy tata wrócił z pracy znalazł starego smoka przed gararzem, niestety przejechanego, tak więc pamiętam że ile mieliśmy aptek w miasteczku tyle złaziłam na nogach aby znależć takiego samego. Pamiętam że zakażdym razem musiałam opowiadać historię tego zdechłego smoka który miałam w rękach, pamiętam ze jak wpadłam do domu po całodziennej pielgrzymce po mieście [ był upał jak hoo...] wydarłam się na siostre że nie ma i nie będzie jak chce to na stole lerzy niebieski , a jak nie to niech spadfa, nawet mama jak mnie zobaczyła taką zdechłą to nic nie powiedziała że dre się na maleńką siostre. a i zakończenie- z wielkim fochem siostra zaakceptowała wkońcu wersie niebieską.

mikimauro:-D:cool2:
no jak sie dziecko do czegos przywiaze to nie ma przebacz :-psiostra mojej kolezanki uparla sie na jeden stary smoczek i nie chcial innego - nawet tej samej firmy i identyczny, wolala starego i zrzutego :sorry: a jak sie ten stary smok zgubil to bylo kilka dni placzu :shocked2:

mikimauro:-D:cool2:
no jak sie dziecko do czegos przywiaze to nie ma przebacz :-psiostra mojej kolezanki uparla sie na jeden stary smoczek i nie chcial innego - nawet tej samej firmy i identyczny, wolala starego i zrzutego :sorry: a jak sie ten stary smok zgubil to bylo kilka dni placzu :shocked2:
dokładnie tak, mojej siostry ten smoczek , był tej samej firmy, taki sam kształt wsio to samo - tylko kolor, też beczała strasznie az się zanosiła, ale czarować nikt nieumiał, a z Mają to troche sama sobie naważyłam, rozpieszczam ją niemiłosiernie:zawstydzona/y::-D:zawstydzona/y::-D:zawstydzona/y::-D, ale nie potrafie tego zmienić, jest mi nadal strasznie smutno że przylałam jej tego klapa:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

nie ma sie co smucic juz... ;-) ten klapsik i tam ma pewnie zrekompensowanym rozpieszczaniem :-D tak juz chyba jest ze córki sie rozpieszcza bardziej... a synów "krótko trzyma" aby byli bardziej usłuchani, bo i tak nieraz trudniej wychowac chlopca niz dziewczynke...

choc i tu różnie bywa :tak:;-):-D

Te ceny mnie przerazaja nie wiem czy gdybym mieszkala w Polsce bylo by mnie na to stac:szok:

Ja sie zastanawiam nad takim krzeselkiem

• 8609697984398336.jpg
mysia my mamy taki, jeszcze w posiadaniu Majki, ale zostanie oczywiście dla Maxa, jestem bardzo z niego zadowolona, nie chciałam jakiegoś rozkładanego itd. a w koszyczku zawsze sa małe zabawki żeby Majke zachęcić do jedzenia.
m7csck.jpg

reklama
Ja w koncu kupilam takie, tylko, ze niebieskie. Uadlo mi sie upolowac na allegro za 230 zl! Sklep wyprzedawal ostatnie sztuki:-) Bedzie jak znalazl na chrzciny, bo maly juz nie chce lezec.:sorry:Krzeselko rozklada sie tez na plasko, w razie gdyby zasnal, w co watpie:-D

Załączniki

• krzeseko-do-karmienia-z_1365[1].jpg
    krzeseko-do-karmienia-z_1365[1].jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 47
Do góry