reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

ja nawet rozjaśniałam raz i później farbowałam, żeby kolor był taki jak chciałam bo schodzę z ciemnych, i dzisiaj też kupiłam rozjaśniacz taki delikatniejszy, żeby dalej rozjaśniać, też konsultowałam to ze znajomą fryzjerką i powiedziała, że nie zaszkodzi to małej, więc się nie martwię:-)
a ja dzisiaj miałam ostatnie zajęcia ze szkoły rodzenia, temat: pielęgnacja noworodka, kąpaliśmy lalki, przebieraliśmy i pielęgnowaliśmy, bardzo przyjemnie było, wstawiam zdjęcie prezentów jakie dostałam na koniec zajęć, w tej teczce pochowałam wszystkie ulotki bo było bardzo dużo :-D Zobacz załącznik 618508

To widzę, że w każdej szkole rodzenia prezenty podobne :-)

Margo - śliczne ciuszki!

Mi z zakupów zostało jedynie kupić: pościel (poszewki i wypełnienie chyba też od razu zamówię za jedną przesyłką, rożek, kocyk, ochraniacz na łóżeczko, koszule nocne, staniki do karmienia i oczywiście najważniejszy wózek z fotelikiem :-)). Także też niewiele, ale na dniach chyba pozamawiam wszystko, żeby być spokojniejsza i mieć już wszystko naszykowane.

reklama
To widzę, że w każdej szkole rodzenia prezenty podobne :-)

Fakt, ja tez dostałam podobny zestaw, tylko zamiast smoczka butelkę aventu :)

My zmienilismy wizję co do łóżeczk, mam obrotowy regał w kolorze szarym i cięzko było mi znaleść pasujące łóżeczko. Tak więc kupilismy zwykłe sosnowe z szufladą i będziemy malować sami kompresorem. Do tego przemaluje tez szafki nocne na ten sam kolor i wszystko będzie grać. Kolory chłopięce średnio mi się podobają, nie lubię beżów, brązów i niebieskiego ale znalazłam fajne zestawienie kolorystyczne pościeli i tego będę się trzymać, szary + turkus + limonka :)
Kupiłam cały zestaw pościeli, ochraniacz, rożek i rogal w tych kolorach.

REWELACJA! idealna do karmienia poduszka ROGAL (3905594949) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (kolor 3 turkusowa owieczka)

DSCF5348.jpg

Załączniki

• DSCF5348.jpg
    DSCF5348.jpg
    71,9 KB · Wyświetleń: 119
Fakt, ja tez dostałam podobny zestaw, tylko zamiast smoczka butelkę aventu :)

My zmienilismy wizję co do łóżeczk, mam obrotowy regał w kolorze szarym i cięzko było mi znaleść pasujące łóżeczko. Tak więc kupilismy zwykłe sosnowe z szufladą i będziemy malować sami kompresorem. Do tego przemaluje tez szafki nocne na ten sam kolor i wszystko będzie grać. Kolory chłopięce średnio mi się podobają, nie lubię beżów, brązów i niebieskiego ale znalazłam fajne zestawienie kolorystyczne pościeli i tego będę się trzymać, szary + turkus + limonka :)
Kupiłam cały zestaw pościeli, ochraniacz, rożek i rogal w tych kolorach.

REWELACJA! idealna do karmienia poduszka ROGAL (3905594949) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (kolor 3 turkusowa owieczka)

Zobacz załącznik 618590

Od tego allegrowicza brałas? Bo właśnie się zastanawiam gdzie zamówić pościel i inne rzeczy. Nad takim rogalem też myślałam, chyba fajna sprawa coś takiego.

Tak, sporo rzeczy kupiłam i wszystko było ok, kupiłam tam też pościel, pieluszki :) i wydałam troche ponad 100 zł a dostałam wielką paczke :)
Rogala wczesniej nie miałam wiec nie wiem czy będzie przydatny, póki co czasami korzystam z niego w nocy, kładę na niego kolano, jest dosyć wysoki i wypełniony kuleczkami.

Ostatnia edycja:
Tera ja sie pochwle ile mam rzeczy :) i tylko to. Wozka mi brakuje poscieli kosmetykow i takich higienicznych spraw dla misiaczka i dla mnie.

monisia ładna kupeczka ;))
Ja właśnie skończyłam prać ciuchy dla małego i tylko rozm 56-62 i miałam tego 4 pralki. Nie ma mowy żeby nawet połowę tego założył (no chyba że będę go przebierać 4 razy dziennie), Teraz tylko muszę to wszystko poprasowac ;/ jest ktoś chętny???

reklama
Ja dzisiaj kupiłam dla siebie sukienkę, żel do mycia z Johnsona taki żółty z pompką 3w1 bo jakieś krostki mi na brzuchu wyszły i zaczeło mnie strasznie swędzieć, 6 par majtek w rozmiarze XXXXXXXXXL bo wszystkie moje majtki zaczeły mi uciskać brzuch a dla Tosi kupiłam za niecałe 4zł, różowiutki i bardzo milutki ręczniczek z mikrofibry.... Nie wiem po co mi on, ale był tani, miły w dotyku i uroczy :-D

Do góry