reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Te z fishera tez sa fajne moja kuzynka miala to maly czasem a ma juz 3 lata sobie lezy tam wibracje sa. Cos fajnego tez chce to kupic chyba ze mi pozyczy ale swoje to swoje tym bardziej ze mam dwie sostry. Sie przyda:p

reklama
Te z fishera tez sa fajne moja kuzynka miala to maly czasem a ma juz 3 lata sobie lezy tam wibracje sa. Cos fajnego tez chce to kupic chyba ze mi pozyczy ale swoje to swoje tym bardziej ze mam dwie sostry. Sie przyda:p

pomyliłam się. Ta z fisher price jest do 11,3 kg a nie do 13. Ale widziałam gdzieś takie do 13. Moze inny model :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 55
Ja jak na razie nie zamierzam kupować żadnych bujaczków i huśtawek, bo liczę, że może coś takiego dostaniemy na prezent :D

A tak z innej beczki, nie wiem czy temat był poruszany, ale nie przekopię tylu postów. Macie zamiar kupować chusty do noszenia maluszków? Bo ja się zastanawiam, zawsze chciałam nosić dziecko z takiej chuście, tym bardziej, że niekiedy jestem sama w domu i muszę psa wypuścić na siku, a to byłoby wygodne w lato wyjść tak o z maleństwem na chwilę w takiej chuście. Jak myślicie, czy w ogóle warto coś takiego kupować? Może macie jakieś sprawdzone chusty? Bo z tego co się orientowałam to trzeba uważać na podróby.

A tak z innej beczki, nie wiem czy temat był poruszany, ale nie przekopię tylu postów. Macie zamiar kupować chusty do noszenia maluszków? Bo ja się zastanawiam, zawsze chciałam nosić dziecko z takiej chuście, tym bardziej, że niekiedy jestem sama w domu i muszę psa wypuścić na siku, a to byłoby wygodne w lato wyjść tak o z maleństwem na chwilę w takiej chuście. Jak myślicie, czy w ogóle warto coś takiego kupować? Może macie jakieś sprawdzone chusty? Bo z tego co się orientowałam to trzeba uważać na podróby.

Obejrzyj sobie program "Mamo to ja" sezon 1 odc 2

http://tvnplayer.pl/programy-online/mamo-to-ja-odcinki,17/odcinek-2,S01E02,280.html

Wypowiada sie fizjoterapeuta dzieciecy Paweł Zawitkowski.
  • Nie kupować dziecku chusty ani nosidełka! do 4 m-ca dziecko powinno funkcjonować w ułożeniu poziomym (na leżąco).
  • tj. zbyt duze przeciążenie dla dziecka, dziecko nie trzyma sztywno głowki
  • noszenie dziecka w nosidełku jest tez obciążeniem dla kręgosłupa mamy.

Mam nadzieje ze pomoglam ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry