reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Sic to gratuluję tak ułożonego kota i psiaków, naprawdę można pozazdrościć. Masz może jakiś przepis na wychowanie kota, bo mój to jest taki wariat że czasem jak urządza sobie harce to ciężko z nim wytrzymać. Mam nadzieję że to dlatego że ma dopiero rok i z wiekiem mu to minie.

reklama
Batonik-wózek ekstra,kołyska też:)
Ewcia-Super koteczki.
My naszą perską koteczkę wzieliśmy od pani która kupila kotka dziecku,a okazało się ze ma uczulenie na sierść....więc mamie ją oddała za darmo.Miala coś koło 2-3 miesięcy i jak przystało na perską księzniczkę nazywala się Soraya.wygrała los na loterii:)z moją mamą miała kocie zycie...dożyla 14lat.Była biało-czarna.Wlosów niestety wszędzie pelno-a już jak wyczaiła ze szafa niedomknięta to możecie sobie wyobraźić:)he he oczywiście mamy szafa,bo ja swoją pilnowalam.Była spokojna i nie złośliwa taka przylepka.
a dachowiec mial na imię Belzebub-i w pelni trafione imię...Rozrabiaka z charakterem.....mój przyszły mąż mu się nie spodobał.....obfuczał go i się schował....a później kicha bo okazało się ze nasikał w jego buty zlośliwiec.Dobrze ze mąż ma poczucie humoru.................. ;)

Ostatnia edycja:
Zazdroszczę wam , że kupujecie wózeczki i łóżeczka mi pozostało kupować ciuszki
a to mój dzisiejszy zakup, okazało się , że pomimo że tyle rzeczy dostałam to nie bardzo mam ciuszki na wyjście

Za wszystko razem dałam 17 zł

no widze, ze zakupy pelna para :) ja w koncu pojechalam do lidla no i kupilam rajtuski dla dzidzi no i dla miski pare rzeczy.
ostatnio bylam na ciuchach i kupilam w sumie 5 ubranek za 11 zl, wiekszosc kosztowala 2 zl. jednak mimo wszystko boje sie kupowac rozowe bo jakby siusiak urosl hehe to byloby wesolo.

dziewczyny któraś napisała że ma już wszystkie ciuszki dla dzidzi, mam pytanie po ile mniej więcej rzeczy kupujecie?? Bo ja myślałam żeby kupić wszystkiego mniej więcej po 7-10sztuk - chodzi mi o body, śpiochy, kaftaniki, spodenki. Myślicie że wystarczy?? Do tego oczywiście jakieś sukienusie, bluzy czy inne rzeczy ale tych podstawowych po te 7-10 czy więcej??

marta to wszystko zalezy od tego jaka bedzie twoja dzidzia, ja mialam na poczatek ok 10 szt body do tego kaftaniki i inne pirdolki z tym, ze bylo wyedy lato. no ale misce czasem sie ulewalo wiec czasem nawet i 3 body szly dziennie no ale wtedy jakis podkoszulek i sama pielucha bo goroca na polu.

Ja mialam z tego co pamietam to chyba 8 zestawow przy pierwszym dziecku i mimo iz mu sie strasznie ulewalo to mi wystarczylo na poczatku wiadomo w spiochach bylo lub pajacykach a pozniej zaczelam juz kupowac male bluzeczki wlasnie rajstopki dresiki itd.Bo ja mam z tego samego dnia pierwsze dziecko co ma teraz przyjsc na swiat czyli oboje mieli date 22 stycznia i wiadomo na poczatku pod kombinezon to i tak zakladalam wlasnie pajace lub spiochy a im sie robilo cieplej to ze spiochow wychodzilam tylko w nich spalo.A i Ja jestem za bodziakami a nie podkoszulakmi pod kaftaniki bo sie sciagaja i trzeba gladzic zeby dziecka nie uwieralo a body zawsze gladziutko na plecach i JA lubie pajacyki zamiast spiochow i kaftanikow bo zaklada sie tylko body i pajacyk i gotowe a u dolu sa odpinane to bez problemu do przwijania.A no i musicie pamitac ze napewno cos goscie przyniosa i czesto to sa ubranka wiec nie ma co za duzo 10 sztuk to JA mysle ze naprawde to jest maks.

Ostatnia edycja:
MartaPe tak jak pisze malutk_a wszystko od dziecka zalezy :tak:. no i od tego jak czesto bedziesz robila pranie. Ja wiedzialam, ze nie bedzie mi sie chcialo codziennie prac, wiec mialam troszke wiecej bodziakow i spiochow, ale nie powiem Ci teraz ile dokladnie. Ja tak "na oko" kupowalam ;-).
Niektore maluszki czesto ulewaja i wtedy nawet 5 razy dziennie trzeba je przebierac. A jak jeszcze dochodzi kupka ktora "wyplynie" z pieluszki /czasem sie zdarzy :-D/, to znow przebieranie.
Ale mysle ze najwiecej, np po 10 sztuk to warto miec, tyle ze mysle ze 10 sztuk spodenek to za duzo :tak:. Warto miec wiecej body, pajacow, spiochow czy kaftanikow.
Ale to moje zdanie, pisze to z wlasnego doswiadczenia :-D

spodenki, sukienusie czy inne lepiej kupic pozniej na poczatku dzidzia musi miec przedewszystkim wygodnie i w domu to bodziaki, spiochy, pajace i jedynie na wyjscie mozna jakośc postroić i to bez przesady to nie trzeba duzo takich spodenek czy sukienek

reklama
Jeżeli chodzi o body, śpioszki i pajacyki to dostałam tego najwięcej :-D
A dokupuje tylko sweterki i spodenki, żeby było na wyjście

Do góry