reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

A to moje dzisiejsze zdobycze :) ciuszki.jpg

reklama
Super ciuszki macie!! :-D
U mnie na razie skromnie, posegregowałam ciuszki od siostrzenicy męża - odłożyłam 1 worek samych różowych ubranek, a resztę posegregowałam wg rozmiarów i zrobiłam spis:) Najwięcej mam body z krótkim rękawkiem, więc będę musiała dokupić pajace...
Dużo było białych ciuszków, trochę poplamionych, więc je dziś z moim praniem wyprałam, a w dziecięcym to chyba dopiero przed Świętami...

Też uwielbiam paski:-):-)

Mam pytanie odnośnie materacyka do łóżeczka...
Zamierzałam kupić gryka-pianka-kokos, ale ostatnio trafiłam na artykuł, który nie chwalił ich za bardzo. Polecali jakieś bardzo drogie (ponad 300zł). Było napisane, że już lepiej zwykła pianka niż gryka i kokos. jakie Wy macie doświadczenia?

Materace Dla Dzieci

ja dostałam materacyk zwykły, taka gąbka tylko.... nie wiem czy będę go używać, on jest w dobrym stanie praktycznie nowy.
ale czy jest dobry to nie wiem

ja mam ten gryka - pianka- kokos... i Tomuś nie ma jakis odchylen kręgosłupa:) jak go kupywalismy to był polecany w szkołach rodzenia... ale to tak jak z chodzikami... moi bracia cioteczni byli na nich wychowani i nogi mają proste , kręgosłupy tez... na palcach nie chodzą:p ... a teraz przeciez jedzie sie po tych chodzikach jak tylko sie da..:) zaleca sie przeciez te pchajki..( tylko nikt nie mówi ze musisz za tym dzieckiem biegac po calym mieszkaniu.. nasz uczył sie chodzic przy meblach nie mielismy ani chodzika ani pchajka.. ( juz od 9 miesiaca smigał sam) wiec wydaje mi sie ze to wszystko nakrecają producenci :)

reklama
ja osobiscie polecam kokos- pianka lub gryko-kokos-pianka, skora dziecka oddycha a przede wszystkim gryke poleca sie na odlezyny i rozwoj kregoslupa- pianka jest mieciutka. ale ile osob tyle opinii, ja mam ten 3w1 juz zakupiony i nie jakis za 300zl tylko za 80. mialam porownanie u brtatanicy ktora miala piankowy- w zwiazku z tym ze jestem tez fizjoterapeuta z wyksztalcenia, niestety ten materac do mnie nie przemowil..

Do góry