reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Byłam dzisiaj na większych zakupkach i kupiłam kilka drobiazgów dla maluszka: pampersy, chusteczki, szczoteczkę do włosów a raczej do czesania łysinki pewnie :), patyczki do uszu, płatki do mycia oczu, kremik nivea przeciwko odparzeniom i płyn nivea do kąpieli i mycia włosków nawilżający. Chciałam używać mydełka bambino ale ten płyn z dozowniczkiem taki praktyczny mi się wydał i kupiłam :)
No i jestem bardzo zadowolona :)

reklama
Blondi - śliczne to łóżeczko. Jakbym nie miała po dziewczynkach to takie bym kupiła, bardzo mi się podobają z tej serii safari. Pościel też śliczna :)

Blondi super łóżeczko:)

Ja dziś też kupiłam mydełka bambino, krem przeciw odparzeniom nivea, krem pielęgnacyjny bambino, chusteczki rosmanowskie babydream, szampon corine de farme i się właśnie zastanawiam czy potrzebuję do tego płyn do kąpieli? czy nie. Oraz co z oliwką kupować czy nie? albo zamiast oliwki balsam do ciała? Pomocy ;)

ariska - ja juz kiedyś pisałam, że oliwki bym ni kupowała, bo jak kupiłam przed urodzeniem synka to do tej pory prawie cała stoi...

tak samo szmponu nie kupowałam - synek prawie do tej pory był łysy. głowę myłam mu mydełkiem bambino, teraz jak ma włosków trochę to już drugi mały szmpon kupiłam.
a na odparzenia tylko sudocrem - linomag miałam, ale nie zużyłam, bo za wolno działał,
a profilaktycznie nie lubię stosować za dużo kosmetyków - jestem zdania, że im mnie chemii tym lepiej.
czasami przesypywałam pupkę mąką ziemniaczaną

aha, a husteczki przetestowałam chyba wszystkie możliwe na rynku rodzaje i pozostaję przy Huggies Pure :-)

Blondi super łóżeczko:)

Ja dziś też kupiłam mydełka bambino, krem przeciw odparzeniom nivea, krem pielęgnacyjny bambino, chusteczki rosmanowskie babydream, szampon corine de farme i się właśnie zastanawiam czy potrzebuję do tego płyn do kąpieli? czy nie. Oraz co z oliwką kupować czy nie? albo zamiast oliwki balsam do ciała? Pomocy ;)

nie musisz na razie kupować oliwki. W razie "w" można użyć oliwy z oliwek (tak mówiła położna).

reklama
Ja teraz będę miała łóżeczko turystyczne graco electro contour zamiast normalnego i przewijak już jest w zestawie :)
Ja dużo korzystałam z przewijaka, więc polecam, nie trzeba się schylać, tak jak na łóżku , a po porodzie to różnie jest :)

Do góry