reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

reklama
jak znajde chwile to zrobie bo mam troszke na głowie
zus , wozek, poczta , kupic krescje na slub , taty urodziny i chce zrobic dzis wszystko ale nie wiem czy dam rade:zawstydzona/y:

Ja może 100 pluszaków nie mam, ale mam też sporą ilość:

W sumie to już byłam zła, bo moja mama za każdym razem jak przychodziła do Oliwki to przynosiła pluszaka. Można mieć ze 2 -3, no 5 pluszaków, ale więcej to wg mnie przesada, zbieranina kurzu tylko. Zwróciłam mamuśce delikatnie uwagę, że Oli ma już za dużo pluszaków, no i przestała kupować. Niestety też nie wpadła na pomysł, żeby pluszaki zastąpić jakimiś edukacyjnymi zabawkami :-(

Kiedyś Joasiek pisałaś,żebyśmy powklejały jakie mamy zabawki oprócz grzechotek i gryzaków. Oli oprócz stojka Chicco, który teraz wisi jako zawieszka na łóżeczku, ma w sumie tylko 2 zabawki edukacyjne (już kiedyś chyba o nich pisałam zresztą):

Chociaż obie są dla grupy wiekowej 6+ Oli nie do końca wie, co z nimi się robi. Tzn. te kubełki umie rozebrać na części pierwsze przez uderzanie całą konstrukcją o materac :-D no i próbuje założyć samą kulkę z góry jak ją weźmie do ręki, ale jej się jeszcze nigdy to nie udało, kulka spada obok i cała wieża się przewraca. Kubeczki za to są fajne do gryzienia a kulka do potrząsania, bo ma w sobie grzechotkę :-D
Żółwik to sorter z bajerami, jak się włoży odpowiedni klocek, to żółw się trzęsie, gra muzyczkę i świecą się na nim diody. Oli oczywiście nie ma pojęcia, gdzie te klocki umieścić, a zabawkę udaje się uruchomić poprzez włożenie paluszków do otworów na klocki (jest w nich taka wypustka, która załącza zabawkę).

Co do pluszaków to u nas są dwie. Miś który zawsze siedzi w rogu łóżeczka przy podusi i małpka, którą Victor zawsze sobie kładzie na buzie jak usypia;-) Ostatnio rozglądałam się za zabawkami edukacyjnymi troszkę bardziej skomplikowanymi, bo jeszcze takich nie mamy:-p Zresztą Victor jeszcze nawet nie umiałby się nimi bawić. Myślę, że jak skończy pół roku to kupię mu z dwie, żeby już zaczął się oswajać jak się tym bawić;-)
Myślałam o czymś takim:
Vtech V.Smile Baby Learning System - Interactive Learning Toys - Early Learning Centre
VSmile Bab Winnie the Pooh Slide & Learn Storybook - Interactive Learning Toys - Early Learning Centre
Activity Triangle - Stack and Sort Toys - Early Learning Centre
Fisher Price Stacking Blocks - Stack and Sort Toys - Early Learning Centre

Niedaleko mnie w centrum handlowym jest sklep Early Learning Center i zabawki tam są naprawdę świetne - sama nie mogłam wyjść z podziwu ile fajnych rzeczy można wymyślić dla takich Maluchów:tak:

Hm... i może na koniec pochwalę się ubrankiem jakie kupiłam na chrzest dla swojego Małego Mężczyzny;-)
Śliczny garnitur do chrztu z HAFT. kamizelką 74! (220781805) - Aukcje internetowe Allegro
Co prawda używany, ale to i tak tylko na max. 3h, więc stwierdziłam z mężem, że nie ma sensu kupować nowego:-p Tym bardziej, że znalazłam taki o jaki mi chodziło;-)

Lenulka, fajna ta owca. Moje dziecko się do niczego nie przytula jak zasypia, a szkoda w sumie.

WolfiA, fajne te klocki znikające. Bardzo mi się podobają. I tańsze niż w Pl, u nas kosztują ok 45 zł.
Garniturek też śłiczny, bardzo elegancki

WolfiA, świetne te zabawki ja też musze się za czymś porozglądać i zobaczyć zabawki ktore dostałam od koleżanki w spadku :-):-D. Może sa tam jakieś które zainteresują Leniwca :tak:

Kasiad, Lenka też żadko zasypia z owcą najczęściej to biedulka (owieczka) rzucana jest przez całe łóżeczko ;-).

Kasiad u mnie na początki Vi też do niczego się nie przytulał - tylko ja mu podsunęłam małpkę, żeby się przyzwyczajał. No i załapał o co mamie chodziło i teraz ją miętoli do snu;-) Mi chodziło głównie o to, żeby miał jakąś przytulankę jak będę go oduczała od smoka;-) Miejmy nadzieję, że wtedy też zrozumie o co mamie chodzi:-p:-D

A swoją drogą Lenulka Twoja Malutka słodko śpi z tą owieczką:tak:

Wolfia super te zabawki, jestem ciekawa czy do kupienia tylko w Irlandii, musze sprawdzic....

A ubranko na chrzest dla Twojego malutkiego mezczyzny po prostu przecudowne!!!!!!! jak bedziesz miala zdjecia z chrztu koniecznie pochwal sie jak Victorek w nim wygladal!!!!!!!!!!1

reklama
karola-04 gratuluję wygranej aukcji z pacynkami :rofl2:

Kasiad fajowe macie te pluszaczki! Przede wszystkim bardzo kolorowe :-) Milena ma na razie tylko jednego małego misia z którego wyłażą kłaki choć jest nowy. No i pluszową żółtą rybkę. Tych pacynek nie liczę bo są malutkie. Sorter i piramidka naprawdę śliczne, po prostu SUPER! Przynajmniej masz te zakupy już z głowy :tak: A to chyba obowiązkowe zabawki edukacyjne, więc mnie ten zakup nie minie... ale poczekam z nim jeszcze chyba ze 3 miesiące, nie sądzę żeby wcześniej Milenka pojęła co ma z nimi zrobić :sorry2:

Lenulka przesłodkie jest to zdjęcie śpiącej Leny z owieczką :tak::-)

WolfiA boskie są te zabawki, sama nie wiedziałabym którą wybrać, wszystkie są piękne!!! No i ubranko do chrztu też ładne wybrałaś, bardzo mi się podoba :tak:

Jak macie jeszcze jakieś fajne zabawki, albo kupujecie nowe to chwalcie się :happy:

Do góry