reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

reklama
No to patam sie jeszcze raz:zawstydzona/y:
Jenni ma tak jakby ciemieniuche na glowce i nie umie sie jej w zaden sposob pozbyc ma sucha skutke za uszami przy zgjeciu i u nog gdzie sa kostki to az sie skora sypie od niemowlecia a pediatra mowi ze to normalka:baffled: no i czesto ma lica wysypane i skronie lub czerwone

Wg mnie to typowe objawy alergii Irtasia ...
A napewno to już nie jest normalne, zdrowe dziecko ma gładką skórę.

dla mnie tez..uważam, że to jakaś alergia..mojej kuzynce objawiła sie tak na ryby i mleko..do tej pory ma dziewczyna, bo lekarze na początku mówili, ze to normalne...a to skaza białkowa....

ciemieniucha? może spróbuje oliwką, nie wiem czy próbowałaś...moja babcia to jeszcze radziła zawsze masłem smarować...:baffled::baffled: i czapeczke zakłądac by sie zagrzało...

Irtasia, spróbuj oliwką natrzeć, a po kilku godzinach wyczesać grzebieniem. Będzie Ci pewnie ciężko, bo Jenni jest ruchliwa, ale nie znam innego sposobu.
I nie używaj miękkiej szczotki do czesania małej, tylko grzebień i staraj się delikatnie za każdym razem drapać skórę na głowie przy czesaniu (ale tak, żeby nie bolało!)
A tak w ogóle to proponuję wizytę u alergologa.

a próbowałas naoliwic głowke nawet zwykła oliwka
Co ja juz nie cudowalam smarowalam oliwka i prubowalam wyczesywac ale nie szlo idzie tylko zdrapac kawalek jak byla mlodsza to na googlach wyczytalam zeby jej posmarowac oliwka wlosy i zalozyc czapke bawelniana i na noc zostawic i rano wyczesac i nic ani drgnie , wylewalam jej oliwki tyle na glowe ze pare razy jej pozniej glowe mylam i nic a teraz to ma za dlugie wlosy juz na takie wyczesywanie szczoteczka:baffled:

reklama
Co ja juz nie cudowalam smarowalam oliwka i prubowalam wyczesywac ale nie szlo idzie tylko zdrapac kawalek jak byla mlodsza to na googlach wyczytalam zeby jej posmarowac oliwka wlosy i zalozyc czapke bawelniana i na noc zostawic i rano wyczesac i nic ani drgnie , wylewalam jej oliwki tyle na glowe ze pare razy jej pozniej glowe mylam i nic a teraz to ma za dlugie wlosy juz na takie wyczesywanie szczoteczka:baffled:
to do lekarz irtasia musisz sie przejsc zeby przepisal ci specjalne specyfiki na to

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry