reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

To nasze wczorajsze zakupy
buciki mialy byc na jesien takie pelniejsze ale nic juz nie bylo, wiec kupilam chociaz adidaski

a to zimowe, musialam kupic wiazane bo Jula ma gruba nozke i innych nie zapnie

reklama
Nuśka, śliczne buciki, i adidaski i te zimowe.
A co do rozmiaru, to kurcze nie wiem :confused: Luz na palcec to ile, 1 cm czy więcej :confused: Dziecko powinno nosić buty z 5-7 milimetrowym luzem, bo noga pracuje i takich butów nie traktuje się jak za duże. Oliwce noga w ostatnim czasie rosła 1 numer na miesiąc. Nie wiem jak będzie u Julki. Ale z tego co słyszę od koleżanek, to po półtora roku noga już tak szybko nie rośnie.

One oprocz wiazania z przodu maja tez zamek z boku nozki.......wiec je odpielam kazalam jej chwilke pochodzic, nozka sie troszke przesunela i wtedy wlozylam jednego palca ;)

A no to powinny być dobre, w końcu zima już niedługo. A jak noga Julce mocno urośnie, to kupisz faktycznie w środku zimy drugie, będą wtedy wyprzedaże, to pewnie dostaniesz niedrogo :tak:

Nuska,ja tez zawsze tak mierze.Ja czytalam,ze w zimowych bucikach powinno byc 1-1,5 cm luzu.konrad ma teraz stope 14 cm i musialam mu dokupic buciki 23:-D(wkladka 15 cm),bo oczywiscie zaszalam z tym 26:szok:.Te wieksze albo zalozy pod koniec zimy albo sprzedam za rok;-):tak:.
Kasiad Oliwce szybko ostatnio nozka rosnie:tak:.Konrad juz 2 miesiace ma te same kapcie:tak:.

Kasiad Oliwce szybko ostatnio nozka rosnie:tak:.Konrad juz 2 miesiace ma te same kapcie:tak:.
No szybko, ale w ostatnim miesiącu zauważyłam, że ten wzrost przyhamował. I całe szczęście :tak: Pewnie są takie etapy we wzroście stopy dziecka (i zresztą nie tylko stopy), że czasem rośnie gwałotwnie a czasem stoi w miejscu.

Oli dostała od chrzestnej już w zeszłym roku 3 częściowy komplet na jesień (kurtka, spodnie i kapelusik):

Przymierzyłam go jej dziś i stwierdziłam, że nie pasują do niego żadne buty, które mamy. Ale z kolei mam 2 pary adidasów i znów mam kupować następne buty na jesień :confused::dry: No ale w adidasach wygląda beznadziejnie do tego stroju ... Chyba czeka mnie następny wydatek :angry:

Wczoraj kupiłam Oliwce pasujące do kompleciku buciki... Może żadna rewelacja, ale wydają się być wygodne, a poza tym miałam do wyboru albo kupić coś tańszego i korzystać teraz z kompletu, albo nie kupować żadnych i komplecik leżałby nie używany... Buty są nowe i były naprawdę taniutkie.

Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj kupiłam Oliwce pasujące do kompleciku buciki... Może żadna rewelacja, ale wydają się być wygodne, a poza tym miałam do wyboru albo kupić coś tańszego i korzystać teraz z kompletu, albo nie kupować żadnych i komplecik leżałby nie używany... Buty są nowe i były naprawdę taniutkie.
Buciki sliczniutkie :tak:

Mi dzis przyszla paczka z firankami i zaslonkami ktore zakupilam na allegro sa naprawde przesliczne:tak:

Do góry