Bellina - jak sprawdzają ci się pieluchy wielorazowe, czy jeszcze nie zdążyłaś użyć? A może ktoś inny używa?
Ze wszystkich przetestowanych pieluch 1 - mieliśmy próbki z Happy, BabyDream dwa rodzaje i z Dady wciąż pozostaję najbardziej zadowolona z Pampersa - te zielone. Jesteśmy wciąż przy nr 1 i na razie zmian nie planuję. Najłatwiej mi się je zakłada i wydają mi się najbardziej chłonne. Ale ja mistrzem od pieluszek nie jestem, mój M. je zakłada jak jest bo jak ja zakładam to nawet czasem gdzieś jakaś nieszczelność i coś nam "ucieknie". :-(
Kupiłam nianię elektroniczną SWITELa już tydzień używam i jestem bardzo zadowolona. Niesamowicie czuła jest i wyraźnie wszystko słychać. Nawet na końcu podwórka słyszę jak Melka oddycha.
Zamówiłam też smoczek lateksowy z NUKa, bo silikonu młoda nie chce. Zobaczymy co będzie jak dotrze.
Mycie - ja do przemywania używam najczęściej wody i wacików. Chusteczki mam w rezerwie. Wodę mam przegotowaną na stole gdzie mam przewijak i wszystkie elementy do pielęgnacji. A jak mam zaplanowane przewijanie to podgrzeję trochę wody w czajniku. Ale zimną też czasem robię, to w dłoni ogrzewam wacik.