reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Pola ma rację bo te cotton sheet dostałam od koleżanki z Polski. Tylko tu z wschodzie jest tzw Polska B i ciężko dostać artykuły 'nowatorskie'. Na razie nigdzie nie ma. Może na 3 mieści . kupie.

Elifit ja nie mówiłam złośliwie jakby co. Moj malz ciągle to powtarza, ze pochodzi z zacofanej części kraju. Na dodatek naprawdę ze wsi gdzie sąsiedzi po teleekspresie na laweczce siedzą i obserwuja innych.

My używamy zielone pampersy. Po przejściu z premium nie zauważyłam, aby coś nie podpasowało dzieciakom. Chusteczek używam białych z pampersa. Jak dla mnie są ok.

Bujaczek mam z fisher'a. Został mi po Mani, także wiekowy już trochę jest. Jeżeli chodzi o siedzisko to według mnie jest ok dla takich dwumiesięcznych dzieci, które już wiedzą mniej więcej co trzeba zrobić z głową :)

Bellina - jak sprawdzają ci się pieluchy wielorazowe, czy jeszcze nie zdążyłaś użyć? A może ktoś inny używa?

Ze wszystkich przetestowanych pieluch 1 - mieliśmy próbki z Happy, BabyDream dwa rodzaje i z Dady wciąż pozostaję najbardziej zadowolona z Pampersa - te zielone. Jesteśmy wciąż przy nr 1 i na razie zmian nie planuję. Najłatwiej mi się je zakłada i wydają mi się najbardziej chłonne. Ale ja mistrzem od pieluszek nie jestem, mój M. je zakłada jak jest bo jak ja zakładam to nawet czasem gdzieś jakaś nieszczelność i coś nam "ucieknie". :-(

Kupiłam nianię elektroniczną SWITELa już tydzień używam i jestem bardzo zadowolona. Niesamowicie czuła jest i wyraźnie wszystko słychać. Nawet na końcu podwórka słyszę jak Melka oddycha.

Zamówiłam też smoczek lateksowy z NUKa, bo silikonu młoda nie chce. Zobaczymy co będzie jak dotrze.

Mycie - ja do przemywania używam najczęściej wody i wacików. Chusteczki mam w rezerwie. Wodę mam przegotowaną na stole gdzie mam przewijak i wszystkie elementy do pielęgnacji. A jak mam zaplanowane przewijanie to podgrzeję trochę wody w czajniku. Ale zimną też czasem robię, to w dłoni ogrzewam wacik.

Ostatnia edycja:
reklama
Michalina no jeszcze nie użyłam. Nie mam pieluszek od tych najmniejszych, a te one size jeszcze by były za duże na stworka. Siostra zaczęła tak ok 3 miesiąca, pewnie podobnie zacznę, jak młodej dupka podrośnie i już mniej kup będzie robić, bo teraz bym chyba nie wyrobiła :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry