reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
A nie wydaje Ci się że nawet jak oparcie jest w pozycji siedzącej to dziecko nadal jest półleżące?
Ja rodziłam w 2007 i kilka dziewczyn z ówczesnego forum kupiło xlandera, to bardzo na to narzekały, podkładały poduszki pod plecy, dzieci nie dawały się zapiąć w pasy, a w tym wózku chyba nie ma tego połączenia pałąka z siedliskiem.

Napisalam pytanie do x-landera. Dowiedzialam sie nastepujacych rzeczy:
Oparcie rozkładane jest do pozycji półleżącej, ponieważ zgodnie z obowiązującymi przepisami (dla wózków posiadających stosowne atesty zgodności z normami europejskimi) oparcie w wersji spacerowej nie może być ustawiane w pozycjach prostych. W przypadku ustawienia pozycji maksymalnie siedzącej (pionowej), będzie ono lekko odchylone do tyłu, natomiast przy pozycji maksymalnie leżącej musi ono pozostać w pozycji lekko podniesionej uniemożliwiającej wysunięcie się dziecka podczas pokonywania przeszkód na drodze. W modelu x-move oparcie jest delikatnie odchylone do tyłu.

Tak wiec jezeli posiadasz wozek gdzie siedzenie jest 90 stopni to cos jest z nim nie tak ;)

reklama
Napisalam pytanie do x-landera. Dowiedzialam sie nastepujacych rzeczy:
Oparcie rozkładane jest do pozycji półleżącej, ponieważ zgodnie z obowiązującymi przepisami (dla wózków posiadających stosowne atesty zgodności z normami europejskimi) oparcie w wersji spacerowej nie może być ustawiane w pozycjach prostych. W przypadku ustawienia pozycji maksymalnie siedzącej (pionowej), będzie ono lekko odchylone do tyłu, natomiast przy pozycji maksymalnie leżącej musi ono pozostać w pozycji lekko podniesionej uniemożliwiającej wysunięcie się dziecka podczas pokonywania przeszkód na drodze. W modelu x-move oparcie jest delikatnie odchylone do tyłu.

Tak wiec jezeli posiadasz wozek gdzie siedzenie jest 90 stopni to cos jest z nim nie tak ;)
Wg aktualnie obowiązujących przepisów marchewka jest owocem, a ślimak to ryba słodkowodna.
Wątpię żeby xlander był jedynym wózkiem spełniającym normy na rynku, a chyba tylko on ma siedzącą pozycję półleżącą (zaznaczam, że go na żywo nie oglądałam, wiem jaki był w 2007 r.)

D o t i hahahaha:rofl2: Wszystkie kubełkowe mają siedzącą pozycję leżącą.. I imo wszystkie są do bani właśnie z tego powodu.. Ale co ja tam wiem, w końcu tylko jedno dziecko mam

Zdania sa podzielone :P ja mam swojego faworyta :D

Jutro wybiore sie do sklepu i zobacze czy w kazdym innym jest opcja 90 stopni ;) a nie sadze... Moze w jakims no nejmie z allegro :D

Ostatnia edycja:
Nigdzie nie pisałam o 90 stopniach :)
W Xlanderze pozycja siedząca wydaje się leżąca, w innych wózkach tego nie zauważyłam.
Będziesz w sklepie to zobacz jak jest w rzeczywistości i porównaj np z siedliskiem teutonia (posiada wszystkie możliwe atesty)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry