reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
a ja sobie chwalę tą pozycję siedzącą półleżącą, bo po co na siłę pionowo dziecko sadzać? jak chce pionowo mieć plecki, proszę bardzo, może bez oparcia tak siedzieć i ćwiczyć plecki, a jak się zmęczy, niech się oprze wygodnie. mi też jest niewygodnie na pionowym siedzeniu/krześle/jakimkolwiek oparciu, więc dziecku zapewne też.
ale to moje zdanie, wyrazić mogę, wy się zgadzać nie musicie

reklama
kolejny raz Ci piszę że x landery nie mają kubełkowych siedzisk a kubelkowe są do bani.
X-Lander X-Move 2012 z gondolą i fotelikiem - MAXI-BABY.pl - YouTube

A ja kolejny raz Ci pisze, że nie odnoszę się do X-landerów, coś się tak uparła?!:sorry2:

a ja sobie chwalę tą pozycję siedzącą półleżącą, bo po co na siłę pionowo dziecko sadzać? jak chce pionowo mieć plecki, proszę bardzo, może bez oparcia tak siedzieć i ćwiczyć plecki, a jak się zmęczy, niech się oprze wygodnie. mi też jest niewygodnie na pionowym siedzeniu/krześle/jakimkolwiek oparciu, więc dziecku zapewne też.
ale to moje zdanie, wyrazić mogę, wy się zgadzać nie musicie

Tu nie chodzi o siedzącą półleżącą, tylko o leżącą, która nie jest leżąca, tylko nadal siedząca. Bo nie sądzę, żeby ktokolwiek sadzał dziecko na sztorc, z oparciem 90stopni do siedziska

Makota - niech się dobrze prowadzi!;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no to byś się zdziwiła, ile osób sadza na sztorc... mam park obok bloku...
leżąca jest leżąca, delikatnie pod skosem, ale nie jakoś półleżąco, tylko normalnie... ten kąt nachylenia to ja wiem, z 5stopni? może nawet nie. Oli się dobrze spało zawsze, nawet teraz często do wózka włazi i w nim usypia w dzień
za to parasolka xlandera jest o kant tyłka, pałąk się nie wyjmuje i przez to jest badziewna

Jezusicku:baffled: - ja pisałam o kubełkowych spacerówkach! Tam kąt nie jest 5 stopni, to po pierwsze, po drugie, jak dziecko śpi na brzuchu, to za Chiny się na spacerze nie wyśpi.. Odniosłam się tylko do wypowiedzi Doti w kwestii - ślimaków i absurdalnych przepisów, xlandery mnie nie interesują w ogóle, jak dla mnie to mogą być nawet kołami do góry montowane, lotto mi to, bo wózek już mam i nie planuję zakupu kolejnego. EOT Niech każda sobie jeździ czym chce, a od tego jest forum żeby wyrazić swoją opinię i dla mnie kubełkowe spacerówki są BE i tyle chciałam napisać.
Małgosiu - mało to matek wariatek?:sorry2:

Co do wózków to mi taki chodzi po głowie od poczatku i chyba go kupie tym bardziej ze jest i gondola, spacerowka i fotelik, wiec mozna oszczedzić, ta baza niekoniecznie musi byc, bez bazy są tansze , mieszkam pod miastem i niestety droge dojazdowa mam dziurawą wiec koła powinny sie sprawdzic Wózek RETRO 4w1 + BAZA ISOFIX +FOTELIK +9 GRATISÓW (4057151621) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , a wy co o nim myslicie?

carloska jejku jakie one są śliczne, np te w groszki, zakochałam się :rolleyes:

fajny wózek, cena wysoka ale poczytaj opinie, jeśli są pozytywne to moim zdaniem dobry wózek jest warty swojej ceny :tak:

Jagódka, a najlepsze jest to, że sadzają tak dzieci niesiedzące jeszcze, przypinają je na maxa pasami i w drogę... a w domu do chodzika, bo to wygoda...

ten wózek retro nie mój styl, ale ten w groszki jest słodki

Tiaaa, a na spacer z tatą to w "wisiadełku" - nie nosidełku:sorry2:

A groszki też mi wpadły w oko, kiedyś nie było takich fajnych tapicerek do wyboru;-)

reklama
Ale dyskusja się rozwinęła :-D Ja jestem tego samego zdania co Doti - też mam Teutonię i też się rozkłada spacerówka na maxa, a co jak co ale ta firma uważana jest za bezpieczną. Nie znam nowych wytycznych, ale chyba wiem o co chodz - mamy nie zapinają małym dzieciom pasów i pewnie zdażało się, że dzieciaczki "wylatywały" z wózka głową do przodu przez budkę. Nie znam innego wyjaśnienia. Pomyślcie dziewczyny - skoro mówi się, że dziecko w pierwszym foteliku nie powinno podróżować dłużej niż 2h to powinno leżeć z podpartymi plecami? Skoro każą rezygnować z poduszek do łóżeczka to w wózku ma mieć głowę wyżej? Przecież to nielogiczne. Ja tu nie chcę nikogo przekonywać na siłę, bo każda i tak wybierze jak będzie chciała, ale nie wpadajmy w paranoję :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry