reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy majóweczek

my też nie mamy pokoju dla Matyldy, będzie miała jedynie skrawek naszej sypialni... innej opcji nie ma, cóż - damy radę!:))))

przewijak miałam kupować taki nakładany na łóżeczko ale że na początku będzie kołyska to nie będzie go na co nałożyć:p więc i tak będę przewijać na naszym łóżku:) a jak w nawyk wpadnę to pewnie i bez przewijaka się obędzie...

status listy na dziś:

Waciki do uszu/patyczki ok
Kosmetyki do kąpieli itp. ok
szczotka do włosów
sol fizjologiczna
aspirator
termometr
herbatki dla bobo
herbatki na laktację ok
smoczek + ewentualnie pojemniczek ok
octanisept
osłonki na sutki ok
karuzela – mam nie kupować, chcą sprezentować:p
przewijak – nie kupuję
pojemnik na pieluchy (chcę taki zaczepiany na łóżeczko)
prześcieradła
podkłady pod prześcieradło
Wit D+K
Staniki do karmienia
Maść na brodawki purelan ok
Podkłady higieniczne do szpitala ok
Majtki poporodowe ok
Podpaski
Koszule do karmienia ok
Laktator
Mata edukacyjna - mam nie kupować, chcą sprezentować:p

do dokupienia to co wytłuszczone....

Ostatnia edycja:
reklama
Bez przewijaka wiadomo,ze mozna dac rade.Ale to po prostu wygoda.I ja po przesunieciu mebli w naszej pseudo-sypialni wygospodarowalam idealne miejsce na niego :-) Obok chce tylko postawic kubelek i koszyk na brudne ciuszki.Taki zebym go sobie znosila od razu do pralki.Nie trzeba bedzie segregowac przynajmniej naszych rzeczy :-)

Kitka może nie teraz remont to za jakiś czas, my też ciągle na coś zbieramy, teraz zrezygnowałam ze żłobka to ta kasa idzie na przygotowania i oszczędności co by było za co żyć w II połowie macierzyńskiego. Uszy do góry, masa ludzi ma dziecko w sypialni, czasem nawet dwoje, będzie dobrze, tylko wiadomo że jak się czyta to też by się chciało

Problem w tym, że jak nie teraz to chyba dopiero wtedy jak wygramy w lotka;/ bo przy 2 dzieci to już w ogóle słabo będzie z odłożeniem na cos kasy. Mieć dziecko w sypialni...to ja bym chciała. U nas prawdopodobnie stanie na tym, że mała będzie spała w salonie/pokoju dziennym gdzie jest kuchnia z aneksem kuchennym. Nie wyobrażam sobie takiego funkcjonowania.

ciesze sie, ze moje zakupy wam sie podobaja. Maz skutecznie wyperswadowal mi pastele w pokoiku malej, powiedzial ze dziecko musi miec kolor. A, ze on grafika sie zajmuje to ma na tym punkcie fiola. Dobrze, ze zwolenniczka rozu nie jestem bo by byla wojna :p Poszlismy na kompromis i beda kolory podstawowe glownie, czyli czerwien, zielen, zolty, niebieski, oprocz tego dodamy troszke fioletu. A ze meble beda biale, to nic nie bedzie sie gryzlo.

Dziewczyny my tez nie bedziemy miec osobnego pokoiku dla malej. Mamy 3 pokoje ale malz musi gdzies miec swoje male biuro, bo jego praca to tylko komp i komp. A ze w sralonie ani sypialni miejsca na to nie ma to bedzie pokoik dzieciecy/domowe biuro. Przynajmniej jak bedzie siedzial po nocach to bedzie mial oko na mala, kiedy mama bedzie korzystac z chwili wytchnienia w sypialni :)

reklama
Do góry