reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy majóweczek

reklama
super łóżeczka
ja chce szafę z niebieskimi elementami z zestawu fan faro FAN FARO | Meble Wójcik i bieliźniarkę, farby chyba jakieś jasne morelowe, kremowe, sama nie wiem co końca, a łóżeczko mam zwykłe białe i zieloną kanapę, ktoś ma jakieś pomysły kolorystyczne? pokój dla chłopca i dziewczynki

Mavika, świetne wyrko!

Ja w lumpidle dostałam dziś błękitną, bawełnianą czapeczkę z Next :-) Łahaha

Ehhh laski nawet nie macie pojęcia jak Wam zazdroszczę tych wszystkich zakupów... u nas jak tak dalej pójdzie to małą będzie musiała spać w salonie (wątpie, żebyśmy dali radę wyremontować sypialnie), a starsza będzie chodzić z taśmą klejącą na buzi;/ nie wspomnie już o wszystkich niezbędnych rzeczach dla malucha...:(

Kitka może nie teraz remont to za jakiś czas, my też ciągle na coś zbieramy, teraz zrezygnowałam ze żłobka to ta kasa idzie na przygotowania i oszczędności co by było za co żyć w II połowie macierzyńskiego. Uszy do góry, masa ludzi ma dziecko w sypialni, czasem nawet dwoje, będzie dobrze, tylko wiadomo że jak się czyta to też by się chciało

Ja musze zamowic jeszcze materac i pojechac do Ikei.Poza tym jakies rzeczy dla siebie do szpitala.i biustonosze do karmienia.Tylko nie wiem jaki rozmiar :-D
A na razie mamy zamowione lozeczko tylko bez tych zabawek:
Kinderbett Reisebett TB01, inkl. gekreutztem Spielbogen | eBay

A to zamowiony przewijak:
ASMi® Baby Wickelauflage 2-Keil Wickelmulde Folie Auflage 50 x70 cm "Flowers" | eBay
I on idzie na najzwyklejszy,najtanszy stol do przewijania z IKEI.
Ciuchy mam,reczniki,spiworki,przescieradla.I juz sobie znalazlam materac gryczano-kokosowy.I w zasadzie zostanie kupno kosmetykow i pieluch....I czekac :-)

Juz za chwile trzeba pakowac torby.Szok! Wiec powoli juz trzeba zabierac sie za pranie i prasowanie.Z remontami sie wstrzymujemy.Za duzo wydatkow.Wszystkie meble trzeba by bylo wymienic bo jak sie zrobi 2 pokoiki to na nasza "sypialnie" bedzie przypadal mniejszy.I jakbysmy wstawili tam nasze lozko to nie ma szans zeby cos jeszcze wlazlo :-D

Mavi łóżeczko super,moje w podobnym stylu.
Kitka ja z pierwszym dzieckiem też w jednym pokoju żyliśmy,a za ścianą babcia:-(

na laktacje podobno rewelacyjny jest sok jabłkowy :-)

Noirel nie wiedziałam o tym, ale warto wiedzieć.

Polećcie mi jakie materace dla dzieci macie, ale tych starszych. Zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę...

reklama
czesc dziewczyny, jak sie chwalicie lozeczkami i ich wyborem to ja tez pokaze co mam upatrzone.

Lozeczko. wybrane z mysla o przyszlosci, bo mozna je zamienic w normalne lozeczko jak mala podrosnie, chcielismy zaoszczedzic sobie zakupu na kolejne 4-5lat:
4BABY WHITE CLASSIC COT BED & COTBED SAFETY MATTRESS & COT TOP CHANGER | eBay

z juz zakupionych :)
Play mata:
Buy Red Kite Jungle Baby Activity Play Gym from our Playmats & Gyms range - Tesco.com
zestaw do lozeczka: kolderka + ochraniasz na szczebelki + kocyk + przescieradlo
Buy Red Kite Cosi Cot Jungle Bedding Set from our Baby Bedding range - Tesco.com
karuzela do lozeczka:
Fisher-Price Brilliant Basics 2 in 1 Activity Friends Mobile/Musical Mirror NEW | eBay
fotelik/bouncer:
Woodsy Friends Comfy Time Bouncer

Jeszcze z miesiac temu mnie tak naszlo na te zakupy, ale dobrze ze kupilam wtedy bo wszystko bylo w ofertach i przecenach, a teraz juz sa lekko za drogie na moja kieszen.
Kupilam jeszcze pare ciuszkow, zdjecia wkleje innym razem. Teraz tylko czekac na macierzynski i znow sie szal zakupowy zacznie.

Do góry