reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Bardzo fajne te lozeczko. Ja mam po synku ale takie bez regulacji poziomow , przewijaka itd. Tez mysle zeby puscic je na allegro i kupic takie bo dziadkow mamy daleko i uzywamy takie lozeczko bo dosc czesto do nich jezdzilismy..
Cena tez wydaje mi sie ok.

My łóżeczko turystyczne mamy takie:
Łóżeczko turystyczne- kojec BeeBee Contour Plus (413250631) - Aukcje internetowe Allegro. Stoi zazwyczaj u babci i jak wpadamy na chwilkę to służyło za kojec, a jak nocowalismy to za łóżeczko. no i jak maleńki był jeszcze leżącą dzidzią to na górny poziom kładło sie matę do zabawy i jego i miało sie chwilke spokoju ;-).

Wózek mam własnie Emmaljunga, tyle że smart duo combi i jestem całkiem zadowolona. Dokupiłam do niego dodatkowe siedzisko i na spacery będę wkładać spacerówkę z wkładana gondolką i tym siedzonkiem, lub zabierać gondolkę i dla Janka parasolkę :-).

Tylko taka uwaga, jak chcesz mieć mocowany do stelaza fotelik to musisz kupić ten emmaljungi, albo polować na uzywany adapter maxi-cosi (jeśli chcesz taki fotelik) lub łapać resztki magazynowe adapterów do romera (jesli chcesz taki), bo obecnie produkowane łaczniki sa tylko do emmaljungowkich fotelików.

Na dno kładziesz takie usztywnienie i jak masz ten wyższy poziom, to jest to płachta zaczepiana na zaczepach o krawędź i na nia kładziesz to usztywnienie... Nie umiem wytłumaczyc lepiej...

turystyczneL001.jpg
tutaj troche widać... i tutaj
grand%20arctic%20m%20popr.jpg

Ostatnia edycja:
A ja nie potrafię zrozumieć - jakoś tego nie widzę :no:

Powtórzę swoje pytanie z poprzedniej strony, bo nie uzyskałam odpowiedzi:
Czy ciuszki dla dziecka wystarczy przywieźć już na wyjście - tzn na czas w szpitalu coś się dostaje? Czy jakieś rzeczy trzeba mieć już ze sobą?

Podobno to zależy od szpitala, ale ja sie nie zteknełam aby dostać ciuszki w szpitalu. Poza tym nie wiadomo jakie dostaniesz. Ja miałam ciuszki ze soba i na Solcu wszystkie znane mi mamy miały je ze soba. Na watku wyprawkowym stworzymy tez listę tego co trzeba zabrać do szpitala, ale licz sie z tym, ze w zaleznosci od placówki, bedziesz musiała wziąść ubranka, kosmetyki, sztućce itp. No i na dodatek niektóre szpitale rzadaja konkretnego rodzaju ubranek (czyli kaftaniki plus śpichy zamiast np body plus spiochy).

to zależy od szpitala jak już będziemy przy końcu ciąży to warto odwiedzić szpital i dowiedzieć się o warunki jakie tam panują co ze sobą zabrać dla siebie i dla dziecka.
U mnie w szpitalu dla dziecka nic nie musiałam mieć wszystko dawali od ciuszków po pieluchy i kosmetyki. Jedynie wzięłam ciuszki na wyjście. Mogłam mieć też wszystko swoje ale wołałam żeby ciuszki mi nie poginęły. A mała codziennie dostawała świeże ciuszki.
Co szpital to obyczaj.

reklama
Fajnie Ci, ja i tak miałam dobrze, bo trafiłam dopiero na poczatek kryzysu, wiec mi nikt fizeliny spomiedzy nóg nie wyrywał jak wody szły :-p. No ale o spirytus musiałysmy się prosić...

Jutro wybieram sobie sprzedawcę tetry :-).

Do góry