reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

Celinka - ja ostatnio też oglądałam podobne dekoracje w castoramie, ale wstrzymałam się jeszcze do momentu przeprowadzki...
Co zaś do ilości ubranek to na początku chyba zrobię tak jak Celinka będę kupować to co mi się podoba, a dopiero potem się zastanowię czy to wystarczająca ilość (obawiam się jednak, że prędzej będzie tego za dużo niż za mało:))

reklama
Ja z zakupami jeszcze trochę sie wstrzymam:sorry2:niezbyt wiem od czego zacząć.. Poczekam do połowy września,wówczas mam usg i może poznam płeć mojego skarba to bedzie mi łatwiej wybierać ciuszki:-) najpierw to co mi wpadnie w oko a później zacznę studiować fachową prasę itp. żeby skompletować wszystko co potrzebne.. z pewnością nie będzie tego mało:baffled:

Ja postanowiłam że po USG połówkowym zaczne robić zakupy,
na razie mamy wybrany pokoik i od września zaczynamy remont , stwierdziliśmy że bez względu na płeć pokój będzie neutralny bo to nigdy nie wiadomo( moja koleżanka była pewna na 100% , że będzie dziewczynka po USG a urodził się chłopak)
mebelki i pościel wybraliśmy z tej strony:
W ofercie pościel niemowlęca i pościel dziecięca oraz mebelki dla dzieci, łóżeczko i łóżeczka dziecięce.
będzie albo Panorama Donald albo Teddies
Wózek i fotelik też wybrany najbardziej nam przypasował ten:
Poltrade "Waletko" - Maxi-Cosi - wózki - Mura

Za ciuszkami jeszcze się nie rozglądałam ale niedługo chyba zacznę szaleć po tych wszystkich dziecinnych sklepach :-):-):-) już się nie mogę doczekać .
Czy to prawda że niby aby nie zapeszać to niewolno zakupów trzymać u siebie w domu???

Mysza proponuje najpierw obejrzec posciel w jakims sklepie. Ja sie zapalilam na Donalda do momentu az obejrzalam w sklepie. Kolory troche odbiegaja od tych na zdjeciu. Tu sa lagodne a w rzeczywisctosci wsciekla zielen. Chociaz po moim doborze farby do pokoju i pomalowaniu scian okazuje sie ze wsciekla zielen wcale w oczy nie bedzie klula, hehe. Sciany sa gorsze.

Ja zacznę kupować w październiku, ponieważ zaczeliśmy generalny remont mieszkania i mam wszystko strasznie zapylone przez prucie ścian :( Ale jak w październiku się już rozpędzę to nie ręczę za siebie :)

My się właśnie przeprowadziliśmy, ale tylko robiliśmy malowanie ścian. Teraz mąż kończy wymieniać listwy przy podłodze, a ja się rozpakowuję w tempie jedna szafka dziennie, żeby się nie przemęczyć :-) Może już za miesiąc zniknie ta góra gratów z dużego pokoju :-D

reklama
widzę, że sporo dziewczyn ma jakąś przeprowadzę, albo remoncik :) mnie czeka tylko zmiana pokoju :) w obecnym nie ma zbytnio miejsca na łóżeczko, poza tym balkon mam, a mama jakaś taka przewrażliwiona jest na tym punkcie - żadnych balkonów i basta :)
na razie mieszkamy z moimi rodzicami i dziadkami :) więc już są trzy pokolenia, czwarte w drodze :D nasz domek zbudowany jest, tylko wykańczać go trzeba., a tu wiadomo - kasa :( ale myślę, że jak dobrze pójdzie to za rok o tej porze będę we własnym domeczku, z mężusiem i dzidzią :)

Do góry