reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Beata ten temat się dość obszernie owijał na naszych wątkach.... Każda jednak zasięgła informacji w "swoim" szpitalu. Bo co się okazuje są dość duże rozbieżności.
Ja dla maluszka potrzebuję tylko chusteczek nawilżających i ewentualnie pampersów. Resztę daje szpital.
Dla siebie to podkłady, podpaski, papier toaletowy, kosmetyki.

reklama
Addaa ja mam podobne łóżeczko, tylko z szufladą na dole, dostałam go od męża siostry i muszę przyznać, że fajne jest:-)
Ja myślałam, że nie będę ochraniaczy prać, ale jak zawiesiłam na łóżeczko i zobaczyłam jak blisko będzie buźki to wyprałam od razu na delikatnym programie w pralce.
BeataZ ja spakowałam 2 ręczniki, 2 koszule, wkłady poporodowe, majtki siateczkowe + bieliznę zwykłą, chusteczki nawilżane dla małego, pampersy, podkład do przewijania, smoczek, ubranka na wyjście, wodę, Chyba wszystko.
Chciałam się zapakować w plecak, żeby było poręcznie ale chyba wezmę większą torbę bo jeszcze kosmetyki dojdą jakieś dla siebie i szlafrok jak przyślą:-)

hej dziewczyny mam pytanie co pakujecie do szpitalnej torby dla siebie i maluszka? bo ja juz sama nie wiem , najchetniej spakowalabym wszystko co mam:-D nie chce przesadzic i wziac tylko to co naprawde bedzie potrzebne

Ja do szpitala pakuje tylko torbę dla siebie a dla maluszka torbę uszykuje w domu i mąż ją przywiezie jak będziemy mieli wychodzić

addaaa ja pralam wszystko jak leci, wlacznie z rozkami, kocami i ochraniaczami :tak:

a moja torba dalej nie spakowana, codziennie po jednej rzeczy dokladam... ale chyba sie musze zmoc bo mnie termin scignie :-D

Jestem juz prawie spakowana i wcale taka mala ta torba nie jest :-D a wydaje mi sie, ze spakowalam niezbedne rzeczy.

tj.: 2 x koszula, duzy recznik, szlafrok, 2 x stanik do karmienia, majtki + te siateczkowe, skarpetki, wklady poporodowe, niezbedne kosmetyki, kubek + sztucce (KONIECZNIE! :-) ), kapcie, klapki pod prysznic,woda niegazowana, masc na poranione brodawki

dla malego: 3 xkaftaniki, 3 x komplet (spiochy + bluzeczka), skarpetki, lapki niedrapki, czapeczka, pampersy, chusteczki nawilzajace, krem do pupy, rozek, 3 x pieluchy tetrowe, recznik z kapturkiem.

W razie czego zawsze kto z rodziny moze cos doniesc, dokupic.

Dziewczyny jakich wkladow poporodowych, podpasek (ile) uzywalyscie albo bedziecie uzywac?

A moja torba do szpitala jest mała :-) Dziuuula ja jako wkłady mam te pieluszki BELLA dla niemowlat i dzieci w zielonym opakowaniu

Ja też wczoraj w końcu się spakowałam - zbierałam się do tego chyba z 2 tyg :-D, jeszcze tylko kosmetyki i klapki pod prysznic muszę włożyć. Nawet wszystkie potrzebne wyniki badań włożyłam w osobną kopertę.
Wszystko zmieściło, łącznie z wkładkami i podkładami mi się w walizeczkę na kółkach (no, poza Pampersami) - może i trochę głupio to będzie wyglądało ale po 1 nie mam odpowiedniej torby bo nigdy w torbę nie potrafiłam się spakować ani potem cokolwiek w niej znaleźć, po 2 koleżance na szkole rodzenia nawet radzili spakować się w taką walizeczkę bo torbę trzeba nosić a takiej walizeczki nie (w końcu trochę to waży). W jej przypadku to okazało się bardzo ważne bo miała cesarkę więc położne i pielęgniarki cieszyły się że nie muszą za nią wszystkiego nosić, bo męża na tamten oddział i tak nie mogli wpuścić :tak:

ANTKOWA - a ja dzis sie zastanawiałam czy Ty przypadkiem juz nie urodziłas :-) Ale widze, ze jescze w dwupaczku :-)

no własnie tez sie zastanawiałam czy Antkowa jeszcze 2 w 1, no i wczoraj wspominałam o Agnieszce24 i do dzis sie nie odezwała, więc chyba nas nie czyta... no bo chybaby chociaż jedno zdanie napisała...
moze tez juz rozpakowana...

reklama
Ja też piore wszystko jak leci.
ja wkońcu sie w poniedziałek spakowałam,kombinowałam z czego zrezygnowac zeby sie zmiescic w moja nieduża torbe ale i tak musiałam szlafrok,kapcie i koszule spakowac do reklamówki,
A dzis kupiłam smoczek dla malenstwa,fartuch dla męza do porodu i maśc do sutków no i wszystko juz chyba mam,chyba ze napale sie na jakieś fajne ciuszki jak gdzies przy okazji bede.
Ja też mam te pieluszki bella dla siebie,tylko ze u mnie sprzedaja w granatowych opakowaniach,kupiłam 3 paczki powinno wystarczyc,a na póżniej mam też z belli podpaski maxi,tych fajniejszych podpasek niestety nie polecaja bo nie przepuszczaja powietrza przez folijke i czesto sa zapachowe

Do góry