reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Ja bede miala dwa łozeczka, turystyczne u mojej mamci, am tez dziecko bedzie leżało przez pierwsze 2 tygodnie po porodzie i drewniane juz u mnie w domku , zwykle klasyczne drewniane.
Acha zeby nie było :] nie kupuje dwoch łozeczek, drewniane bedzie nowe a turystyczne po kuzynku :]

reklama
ja tez bede starala sie na pieluszka tetrowych wytrzymac (oczywiscie na spacer czy do lekarza pampers), ale zobaczymy czy mi sie uda :-)

dzięki za informacje - no to chyba trzeba będzie przystąpić do akcji "ekologiczna mama"
w końcu jeśli nasze mamy dały radę, to my nie damy ;-) ???

ja tez bede starala sie na pieluszka tetrowych wytrzymac (oczywiscie na spacer czy do lekarza pampers), ale zobaczymy czy mi sie uda :-)
no ja ta sama taktyke przyjmuje :] Poki co chcemy w tetrze trzymac i tak pracowac nie bede, przez pierwsze miesiace, bedzie ciepło wiec to co wypiore powiesze na balkon a poźniej dzieko opakuje tetra, a i jest jeszcze cos takiego jak sucha pielucha , gdzie wklada sie tetre a pielsuzke zpaina jak pampers, no i sie ona nie przemieszcza :]
Kasiu ja na szczęście mam koło siebie nie daleko sklep. Tetrówki maja po 1,23 zł
no a są one grube ? i jakie ymiary ? 60 x80 , 70x 80 czy 80x80 ?
dzięki za informacje - no to chyba trzeba będzie przystąpić do akcji "ekologiczna mama"
w końcu jeśli nasze mamy dały radę, to my nie damy ;-) ???

no ba ! damy rade tym bardziej, ze pracuja nad tym zeby u nas pileuchu KAZDE kosztowały z 7 %vat na 22 % a wiec to dwa razy tyle co do tej pory, wiec juz koloro tak nie bedzie.
A i jedna z dziewcyzn zauwazyla ze dziecko 15 tysiecy pieluch nosi od narodzin do chiwli "sikania" w kibelku. wiec troche sporo sie tego wsyztskiego nazbiera :]

Dam Ci namiary na nich jak znajdę..... Bo gdzieś na allegro sprzedają tez ponoć swój towar.

Pieluchy, Pieluszki tetrowe 80x80 MEGA PROMOCJA!!! (578473803) - Aukcje internetowe Allegro

SUPER PIELUCHY NISKA CENA pieluszki tetrowe 60x80 (579769082) - Aukcje internetowe Allegro

A przepraszam pomyliłam się o 1 grosz.

zostaniesz wychłostana za ten grosz ;] a tak powaznie to ja znalazlam tez pieluchu 70x 80 i miare tanie PIELUCHY pieluszki TETROWE tetra 70x80 PROMOCJA! (581904680) - Aukcje internetowe Allegro

a jednak nie kwadrat ale lepsze te 70x80 niz 60 x 80

reklama
no wałsnie nie wiem, tzn najlepsza jak najgrubsza w sensie jak je bedziesz wygotowywac o sie beda robic coraz to ciensze a jesli chodzi o rozmiar to ja bede kupywac 70x 80 bo 60x80 to bedzie za wąska jak sie ja złozy i wsadzi małemu, za to do wycierania buźki czy tam podklad na wage przy wazeniu dziecka to 60x80 tez bedzie dobra ! Ale moze jest tu jakas mama ktora sie w tetrowych meczyla ;]
moja mama pamieta ze byly w kwadracie ale , nie wie czy one nie byly 60x60 bo cos jej tak swita po głowie. Wiecie ostani raz pieluche tetrowa miala w rece z 25 lat temu wiec ...
moze wasze mamy pamietaja ?

Do góry