reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

reklama
a propo koszuli jaki rozmiar wybrałaś bo ja już nie wiem do karmienia to znaczy po porodzie to już takiego brzucha nie będzie wiec może wziąć normalny rozmiar jak sie nosi M a nie XXL ??? bo do samego porodu moze byc chyba zwykla nie do karmienia u nas w szpitalu niby dają do porodu ich koszule.........
na wyjście ze szpitala i ogólnie koszule to sobie przygotujcie ciuchy takie jak ok w 5-6 m-cu ciąży
potem szybko mi sie akurat gubiło brzusio
Dołączam się do pytania: w jakim rozmiarze (w stosunku do tego sprzed ciąży) kupujecie koszule do karmienia i biustonosze dla karmiących? Czy koszule do karmienia muszą być bardzo duże czy wystarczy taki sam rozmiar/trochę większy niż z początku ciąży? Nie mam pojęcia jak duży brzucho zostaje zaraz po porodzie:-p A biustonosze do karmienia? Można kupić na biust takiej wielkości jak w ostatnim miesiącu ciąży czy trzeba większy?
trudno powiedzieć mi w 1 ciąży nie zwiększył sie a potem podczas karmienia z D do F a teraz już w ciąży zwiekszył sie z 75C do 80 F więc trudno powiedzieć
nie no wiadomo w S nikt się od razu nie wciśnie........ale bardziej mi chodzi o M czy samo L bez XXXX a jeszcze mi znajoma podpowiedziała przed chwilą że latem sprawdzają się zwykłe koszule na ramiączkach łatwo wyjąć pierś i nie jest tak gorąco chyba też dobra alternatywa;-)
tylko trzeba uważać by zapalenia piersi nie dostać lepiej mieć węzły chłonne zakryte - piszę z doświadczenia
Hehe ja się z Twojej kolekcji skarpet już cichaczem naśmiewałam jak wkleiłaś listę ubranek jakiś czas temu :):):)

A powiedzcie laski, bo jakoś się zakręciłam (będę to weryfikować w szpitalu jeszcze), do porodu sn to trzeba mieć swoją koszulę?

u nas dają do porodu swoją, zależy od szpitala

Muszę dopytać z tego co widać, bo piszą tylko np. dwie koszule... no i nie wiem czy na pobyt czy do rodzenia też. Bo do rodzenia to bym jakaś najtańszą kupiła, żeby ją potem wyrzucić.

Dziewczyny wszystko zależy od tego ile bedziemy w tym szpitalu. Ja jakos sobie nie wyobrażam zeby tam dwa dni w jednej koszuli chodzic. Zmiana przeciez po każdym prysznicu, poza tym zdarzają sie tez "wypadki" bo przeciez po porodzie bedziemy, nieważne czy sn czy cc połóg jest i po takim i po takim. Zreszta goraco bedzie zapewne bo to lipiec. Ja juz wiem ze bede mieć cc wiec biorę 3-4 koszule. W moim szpitalu do operacji dają ich koszule.

ja zabieram 4 koszule rózne z 3/4 rekaw, krótki 2 szt i bez rękawów na ramiączkach
plus zastanawiam sie czy do porodu nie kupic sobie jakiegoś t-shirta białego dużego bo mąż szczupły wiec wziąć od kogo nie mam ;-)

U nas można przynieść swoją koszulę do porodu (ja tak zrobiłam) albo dostać szpitalną - taką co się świeci wszystkim i jest prześwitująca.

Zaraz po porodzie brzuch jest niewiele mniejszy niż w ciąży, bo macica się jeszcze nie obkurczyła. W szpitalu, do karmienia, trzeba mieć duży rozmiar. Podobnie z ciuchami dla mam na wyjście ze szpitala. Większość z nas nie zmieści się w zwykłe ciuchy. Wychodzi się normalnie w ciążowych albo dresach/sukience itp.

Ja po porodzie wyszłam ze szpitala w sukience nie ciążowej ale o luźnym kroju a dwa tyg po wchodzilam juz w jeansy rurki sprzed ciazy:)
Bezpośrednio po porodzie spada sie 5 do nawet 10 kg z wagi. Duzo tez zależy ile sie przytyło podczas ciazy. Generalnie nie ma sie co wbijać w za obcisle rzeczy bo wszystko jeszcze świeże jest i boli.

Ostatnia edycja:
wichurka ja piszę o większości. Dlatego pisałam o sukience, bo w jeansy sprzed ciązy to raczej się nie zmieścimy w drugiej dobie, a nikomu dłuższego pobytu nie życzę. Po 2 tyg dużo się zmiania, bo macica jest już obkurczona.

reklama
Czyli co, 2 koszule do szpitala to mówicie, że mało? Jezu nie ogarniam tego wszystkiego już, czego ile kupić. 500 różnych list można znaleźć na jakiś portalach i w każdej co innego.

Do góry