I ja skorzystam z chęcią, bo to moja pierwsza dzidzia będzie...
Kuzynka mówi, żeby za dużo nie kupować, bo maluch szybko rośnie.... Ale ja nie mam zielonego pojęcia ile

Na forum "naszym" ale z 2006r znalazłam:
https://www.babyboom.pl/forum/dziec.../wyprawka-dla-dzidzi-do-szpitala-i-domu-4391/
I co Wy o tym sądzicie?
Doświadczone - poradźcie co... please...
Ewelw, myślę, że każda mama ma swoje "przemyślenia" nt. wyprawki

To co znalazłaś na forum to jeden wielki szok

W końcu o takich rzeczach jak łóżeczko czy wózek nie da się zapomnieć :-)
O czym jeszcze wg mnie warto pamiętać:
- materac - tak naprawdę najlepszy jest kokos-pianka-gryka;
- wanienka - żadnych wymyślnych w stylu wanienek Fisher Price (małe to i drogie, a na pewno nie da się z tego długo korzystać. Najlepsze zwykłe wanienki (a nie takie kompleksy z półeczkami i przewijakiem

- pościele: warto mieć przynajmniej dwie na zmianę

i nie zapomnieć o prześcieradełkach (tutaj proponuję mieć ze 3 sztuki

- oczywiście najlepiej na gumce, bo się nie zsuwają z materaca;
- jakiś czas temu weszły na rynek fajne prześcieradełka foliowe na gumce.
H**NIEPRZEMAKALNE PRZEŚCIERADŁO NA GUMCE 60X120 (419061224) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. Bardzo praktyczne, bo w razie czego, żadna niespodzianka nie będzie groźna dla materacyka

Oczywiście stosujemy pod inne prześcieradło np. z frotki
- przewijak (taki zakładany na łóżeczko) - może być, ale oczywiście nie musi

Przy starszym dziecku nie miałam tego komfortu, przy młodszym - tak, i uwierzcie: nie da się go nie docenić

))
- na przewijak koniecznie coś do podłożenia... Np.
H*PLEDZIK PODKŁAD CERATKA Z FROTKĄ WYBÓR WZOROW (419591263) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. Albo chociaż pieluszki flanelowe, które przydadzą się niejednokrotnie... Latem używałam ich jako kocyków
- prześcieradła z falbaną czy niezbędniki takie zakładane na łóżeczko wg mnie są niepotrzebnym wydatkiem, ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie

))
Za chwilkę postaram się jeszcze co nieco dopisać

Bo jest tego naprawdę sporo