• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy :)

reklama
Pannacota super zakupy;) ja lezaczkow narazie nie kupuje:) kupię po porodzie jak pierwszy szał zakupowy minie i przybędzie kasy bo odrazu i tak nie będę małych wkładać do lezaczkow:)

Die słyszałam już rownież o tych kolorach:) ja oczywiście mam różowe ciuszki dla dziewczynek ale nie zamierzam mieć wszystkiego w różu:) niebieski tez ładny kolor dla dziewczynki:)

Tosienka fajny spioch:) ja jeszcze nie mam żadnego spiocha:/ ogólnie wole pól spiochy ale na początek spiochy sie przydadzą:)
Ja tez pedagogikę robię ma studiach do filologii i dodatkowo pracuje metoda montessori ;) a co do kolorow to nawet jakbyśmy unikała różu dla dziewczynki to pójdzie do przedszkola o zacznie sie rozomania xD

Co do wkladek laktacyjnych to ja kupiłam w zestawie z tt :)ale czekają aż je wyprubuje :)

Ja dziś zrobiłam listę czego jeszcze nie mam. Trochę tego jest ale do 11lipca chce mieć zamknięta listę :) jedyne co zostawiam na koniec to lozeczka (już mam wybrane) foteliki i wózek:) to zamówie po 11sierpnia jak S wróci do polski ;)

Ja kupowałam co tydzień jak dostawałam tygodniówki, nie duże ilości. Nie chcę potem iść do sklepu i stracić nagle kilka tys, albo żeby mi tyle uciekło z konta naraz. A jak powolutku tracę to tak nie zauważam. I tak będzie biednie sierpień/ wrzesień jak będzie trzeba droższe akcesoria kupić typu fotelik, wózek, łóżeczko, materacyk itp. Za to ciuszków mam tylko kilka z ciucholandu, ale one się nie liczą, bo na krótki rękawek są.

Mamuśki które już mają dzieci to wiedzą co im się przyda, a co nie. Ja to się zamartwiam, że nakupuje i nie przyda się, albo czegoś nie kupię, a mi będzie potrzebne.

Sony nie martw się. Zawsze można dokupić, a co do ilości to spytaj doświadczonych Mam :) i tak chyba się nie da trafić z ilością, zawsze jest czegoś za dużo/ za mało. Ja np wiem, że mam za dużo flanelowych pieluszek, bo mam 8 zwykłych + 5 z ceratką na podkłady. Tak samo z tetrowymi, mam 30szt aż. Ale to akurat nie majątek i wolę mieć za dużo jak za mało. A taka dzidzia najpierw ulewa mlekiem a potem pluje marchewką więc powinny się jednak przydać wszystkie.

SonySony to musiałabyś mnie wczoraj widzieć w tym PEPCO - jak oglądałam ciuchy i myślę (o body) Jak to się zakłada? Ale co pod to, a co na to? ;p Boszeee jaka ja niedoswiadczona ;/
PięknaSzyszunia - PRÓBKI?! Chętna o każdej porze dnia i nocy ;p
Nnatalie a Montesori bardzo lubię i popieram ;D

reklama
No niestety co do ciuszków to się zgodzę, też kompletnie nie wiem ile czego... A te listy wyprawkowe mnie dobijają, bo skoro rodzimy na zimę to po co nam ubranka na krótki rękaw, itp itd. Ale to się będę martwić przy kupowaniu w lipcu/sierpniu... Zresztą nie wiem ile jakich rozmiarów... czy na 56 czy od razu na 62, ech...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry