Ja testowałam już chyba wszystko co możliwe u mojej dwójki dzieciaków.
I co mogę powiedzieć:
- po 1 -
Dada biedronkowa - pieluchy do bani (odparzenia,przesikiwania), chusteczki tylko do wycierania buźki i rączek (do pupci absolutnie nie!),
- po 2 - oryginalne
pampersy - tylko te zielone (slep&play tańsza podróba=przesikiwanie + odparzenia, a te żółte new baby mają taką siateczkę, która przykleja się do pupci), a chusteczki z kolei tylko te z rumiankiem - biało-zielone (po ciemnozielonych i slep&play mega odparzenia),
- po 3 - pampersy lidlowskie
TOJOURS - jak dla mnie rewelacja! Niedrogie i skuteczne

Chusteczki też mogą być
- po 4 - rosmanowskie
Babydream pieluchy takie sobie, chusteczki mogą być (niebieskie), pieluchomajtki do pływania - beznadziejne..
- po 5 -
Huggies pieluchy na poczatki OK, potem dzieciaki przesikiwały, chusteczek nie używałam
- po 6 -
HAPPY - beznadzieja, sztywne i okropne,bleee, chusteczki z aloesem OK
- po 7 - najlepsze chusteczki według mnie to:
BAMBINO i
NIVEA
A teraz zaskoczę wszystkich :-)- ja przez pierwsze 2-3 miesiące zamierzam trzymać dziecię na pieluchach tetrowych

Tylko pampers na noc i na wyjście. Pewnie wydaje się to co niektórym dziwne,ale tetrowe pieluchy wspaniale działają na stawy biodrowe.
Co do zakupów drobiazgowych...
Ja zamówiłam właśnie z apteki internetowej kolejną porcję leków (witaminy,magnez,żelazo), a przy okazji:
- podkłady poporodowe Bella Mamma
- wkładki laktacyjne Baby Ono
- maść Bepanthen
- smoczek anatomiczny świecący w nocy CANPOL
Produkty - Canpol + łańcuszek do smoczka z autkiem ->
Łańcuszek do smoczka z klipsem "Autko"
- szczoteczkę + grzebyszek dla dziecia
- płyn do kąpieli z oliwką NIVEA ->
Nivea Baby, Nutri Sensitive, Płyn do kąpieli z oliwką - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
- herbatkę z kopru włoskiego po 1 tygodniu życia
- podgrzewacz Baby Ono ->
BabyOno, Podgrzewacz elektryczny do butelek, uniwersalny - Ono Paweł Antczak - Świat niemowlaka - Smyk.com
i tyle
Zostanie jeszcze dokupić butlę NUK (innej nie chcę

->
Akcesoria dla niemowląt marki NUK - Smoczki do butelek NUK), pampersy (ja kupuję od razu rozmiar 2, bo jest od 3-6kg), chusteczki oliwkowe z pudełkiem (bo potem nie wysychają) i łóżeczko.
Ręczniki z kapturkiem, kocyki i jaśki mam po dzieciach.