reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy :)

Nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale chciałabym się Was spytać jakie materace kupujecie?
Słyszałam że te najbardziej popularne to kokosowo-gryczane. Początkowo nastawiłam się na zakup właśnie takiego materaca, dopóki w szkole rodzenia nie powiedzieli, że mogą być za twarde i niewygodne dla maleństwa, które spędza w nim dużo czasu. Bardziej polecali lateksowe, z pianką termoplastyczną, średnio twarde, bo dopasowują się do ciała dziecka. Więc już sama nie wiem:confused:
Macie może jakieś opinie lub doświadczenie w tym temacie?

reklama
Ja mam w lozeczku kokos - pianka - gryka. Dziecko teoretycznie do 6 miesiaca powinno spac na kokosie a potem na gryce. Takie tez materace maja mamy w moim otoczeniu. Ale z tego co wiem dziewczyny rozne kupowaly materacyki.

McDalenka ja również mam kokos-gryka i nie narzekam :)

Co do cc to organizm oczyszcza się tak jak po sn. Nie ma więc opcji chodzenia bez podkładow. Trwa to jedynie nieco krócej podobno ;) A rana musi być wietrzona, dlatego każą nisko majtki zkladać i koszulę nocną,a nie piżamę.

Dziewczyny jak się cieszę :) Dotarło łóżeczko dla młodego i jest super :D
Mamy wersję CHOCOLADE LUX -> o takie MAXX WYPAS Łóżeczko turystyczne, kojec, Wibra (3515857813) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
:)

Persefona widze ze u Ciebie tez wygralo lozeczko turystyczne :) Ladne, nawet mi sie podoba :) chociaz nie jestem zwolenniczka takich lozeczek ale moze dlatego, ze nie podrozuje i nie mam potrzeby takiego posiadac.

A to lezaczek ktory posiadam FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 0-18 KG P3334 cena zabojcza, gdybym miala go kupic normalnie wybralabym cos innego ale od kolezanki zakupilam za 40 zl w stanie idealnym a przezylo go juz 2 dzieci :)

Persefona fajne łóżeczko, choć ja podobnie jak Rajani wolę takie zwykłe drewniane.

Rajani D mi wczoraj powiedział, że dostaniemy leżaczek od jakiejś znajomej jego mamy, ale jeszcze nie mam pojęcia jaki będzie, ale jak to się mówi: Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby.

Joanna niby fajny bajer ale ja np. wole i tak kocyki, kupilam jeden grubszy z akrylu ktory posluzy mi dlugie lata, ja jakies 4 lata kupilam tez akrylowy na swoje lozko pod ktorym i spie i wszedzie go tacham ze soba, przezyl kilka pran i jest jak nowy :)
a procz grubego akrylowego mam jeszcze 2 inne kocyki. i zwykly normalny rozek :)

o a tu przymiarka do fotelika :D

1368658_569796393055668_1452637741_n.jpg

Załączniki

• 1368658_569796393055668_1452637741_n.jpg
    1368658_569796393055668_1452637741_n.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 72
Ostatnia edycja:
Bryka mojego Adrianka już zaparkowana w domku :-)
162_1[1].jpg
Na allegro upatrzyłam sobie koszulkę do szpitala i do domu piżamkę do karmienia
100% BAWEŁNIANA koszula do karmienia M 38(S M L XL (3477369945) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ITALIAN FASHION bawełna piżama do karmienia M 38 (3524556250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

i koleżanka poleciła mi super tanią aptekę Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty jest super zaopatrzona i ceny naprawdę fajne!

Załączniki

• 162_1[1].jpg
    162_1[1].jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Oska ja właśnie już wcześniej pisałam o tej aptece gemini. Sama niedawno zamawiałam od nich mega paczkę (leki dla całej rodzinki i jeszcze wyprawka szpitalna dla siebie i dziecka) i jestem bardzo zadowolona. Nie dość,że ceny fajne, to jeszcze dorzucili mi sporo gratisów dla dzieci :) Także jeszcze raz również POLECAM :)
Wózeczek i piżamki super :)
Rajani ja też mam mały kocyk akrylowy jeszcze po Gabi (czyli ma już 6 lat) i wciąż wygląda jak nowy. Jest nie do zdarcia :)

A co do łóżeczka...No niestety u nas dwa drewniane poległy totalnie. Okazały się słabe. Siostra poleciła mi właśnie turystyczne,bo ma takiego urwiska w domu i łóżeczko przetrwało już wiele. Także dlatego taki wybór :) Sprawdzimy :)

Do góry