reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy :)

Mnie w sumie przekonuje kilka aspektow. Po pierwsze zdrowotny dla dziecka ( wyobrazacie sobie nosic taka wielka plastikowa nazelowana podpaske przez 2 lata 24h/ dobe non stop?). Bleee :oo2: Po drugie, aspekt finansowy. Po trzecie, wolalabym jednak zaoszczedzic srodowisku tej tony pieluch rozkladajacych sie przez 500 lat... ale jeszcze nie pytalam meza, co sadzi o tym pomysle, zobaczymy :-p

reklama
wiem ze u jednych sie sprawdzaja te pieluszki a u innych nie... na poczatku te kupki tez nie sa raczej tresciwe a nie wrzucisz przecież pieluchy z zawartoscia w srodku ?? tylko raczej wieksza zawartosc wrzucisz do toalety ;]

Kupkę się zmywa albo ściąga papierem z pieluszki, więc nie ma problemu z zatkaniem pralki.

ooo mój ulubiony temat ;D ja jestem wielką fanką wielorazowych pieluszek już od jakiegoś czasu ;) potem zaraziłam mojego i jemu też się to bardzo podoba :) na początku, przez jakieś 3-4 miesiące będziemy używać jednorazówek i okazyjnie wielorazowe bo wiadomo na początku troche inaczej wyglądają kupy ;) i oczywiście nie pierze się kup w pralce, są specjane papierki które zatrzymują kupe i wyrzuca się je do toalety, w razie jakby coś zostało spłukuje się prysznicem :)

Ja nie jestem jakoś zafiksowana na eko macierzyństwo ale akurat wielorazowe pieluszki bardzo mnie przekonują pod każdym względem tak samo jak wilorazowe myjki, zamiast chusteczek nawilżanych :)

Tutaj polecam Wam filmiki pewnej Mamy, która bardzo fajnie opowiada o pieluszkach Pieluchy wielorazowe (kieszonki) - PRZEWIJANIE I PRANIE - YouTube

Carla, a domyslam sie, ze ty sama ich uzywalas? Sprawdzily sie?

Toyka, jak pisalam, nie zauwazylam jeszcze twojej odpowiedzi, dzieki :-) ja ie bardzo szybko nudze i zniechecam przy wymagajacych czasu i poswiecenia rzeczach, wiec nie dla mnie skladanie itp. Musze poszukac jakiejs niedrogiej i praktycznej alternatywy :-)

Ostatnia edycja:
Filmik spoko- dużo tłumaczy. Myślę że warto się nad tym zastanowić..tylko ciekawią mnie te koszty związane z ilością prania..
Bardzo fajne są kolory tych pieluszek- bardzo mi się podobają :tak:. Jak to jest lepsze dla skóry maluchów niż zwykłe pieluchy to chyba wybór jest prosty.

reklama
Tu mozna dostac dofinansowanie w ramach ecoprogramow od gminy i powiem ze tez sie zatanawialam nad tymi pieluchami. Ale wlasnie tak jak Martoocha ciekawi mnie koszt prania. Zreszta prania i bez tego mam sporo.

Do góry