reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Aaaaaaa napisałam długiego posta i mi go wcięło !! A więc w skrócie!
agusiapela nie przekreslajjeszcze niczego jutro zrób bete i wtedy juz na 100 % będziesz wiedziała, czy odstawić leki, a jak nie to w tyłek z lawendowym ci damy!
lawendowy spokojnie , pomalutku, mam nadzieje ze to dobry objaw i trzeba sie z niego cieszyć , za wcześnie jeszcze zeby potwierdzić ze to niepowodzenie!
W klinice odebrali po godzinie, nie wiem po co mają napisane ze pracują od 7:30 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wynikow nie dostane i nie dowiem sie nic przez telefon bo nie wypisalam upoważnienia, no ale halo pani w recepcji nie mówiła mi nic o tym, tylko ze wysyłają na email!!! I jak tu sie nie wkurzyć, powiedziała ze moge sobie przyjechać i sprawdzic wuahahahaha jasne juz pędzi, na szczescie jutro wizyta więc juz powiem co o tym sadze!!

reklama
Agusia skoro nie ma czerwonej krwi to nie można mówić o porażce, beta nie jest 0,1 więc też nie potwierdza braku ciąży, wiadomo że super jakby była dwu cyfrowa czy nawet 3, ale róznie to z ta betą bywa, musisz sprawdzić dziś betę, i przde wszystkim nie odstawiać leków.:sorry2:
Lawendowy nie martw się, odpowiada to terminem wgryzania się maluszka więc potraktujmy to jako dobry omen, a skor nie ma teraz plamień to jest dobrze:tak:a poweidz mi zwiększyłaś dawkę progesteronu?
Genna to możesz spokojnie nagadac co o tym myślisz, rada z mojej syrony bierz wszytskie kopie wyników jakei Ci robią, bo poźnej o ich wydanie to jest walka, najlepiej wszystko na bieżąco.

Ja już lepiej z moim podrażnieniem, rumianek chyba jednak pomaga, najgorzej jest do godziny po aplikacji bo trochę się uleje, ale myk myk zmieniam bieliznę na czystą i mam spoój na 2-3 godziny, podrażnienei jest ale obrzmienie już zmalało.
Nie pamiętacie, ale ja 3 tyg temu miałam pierwsze wymrażanie kłykcin koło odbytu, a domrażanie resztek dzien po punkcji czyli w ubiegły wtorek. Zabieg nie jest bolesny ale zostawia małe ranki, do tego doszła mega dawka luteiny, wilgość i stąd to wszytsko, ale już o niebo lepiej:sorry2: Dziś idę na progesteron, M mnie z domu nei puszcza, mówie że się przejdą do labo bo mam 10 min, a on że mnie zawiezie....ehhh... pół dnia leże i czytam książki. Ogarnę trochę dom, firmę, ugotuje obiad i czytam. Ciągnie mnie czasem w brzuchu, może nie jest to ból ale taki jakby przykurcz mięsni. Za równy tydzień beta.

GizaS, nie dołożyłam tabletki progesteronu. Jutro rano pójdę na badanie, około 16 będę miała wynik i wtedy zadecyduję, czy dołożyć. Nie chciałam robić tego teraz, bo jestem ciekawa, czy przy takiej samej dawce, progesteron spada, czy rośnie.

Dobrze, że już lepiej z Twoim podrażnieniem. Ja tez uważam, że naturalne leki - zioła działają cuda.

Genna, no normalnie cyrk w tej naszej klinice. Żeby nie powiedzieć Ci, że potrzebne jest upoważnienie.
Ale co Ty się dziwisz, tam na pewno jest bardzo napięta atmosfera i wyładowują się na pacjentach.
Dobrze, że już jutro przeprowadzasz się do Gdańska :-D

Agusiapela zaraz mnie szlag trafi kobieto :wściekła/y: Czy Ty jesteś męczennicą, żeby się tak katować? Masz iść na betę do innego labo i się uspokoić!!! Plamienie jeszcze nic nie znaczy. Broń Boże do wyników bety nie odstawiaj leków!!! Przepraszam ale muszę na Ciebie NAKRZYCZEĆ, może to coś pomoże :sorry2:

Genna ja przy pierwszej wizycie w klinice przy badaniu nasienia i AMH podpisałam papiery do wglądu przez neta w wyniki. Mam nick i hasło i wszystko mogę sobie sprawdzać, drukować itp. Tam mam całą historię mojego "przypadku". Szkoda, że w recepcji to u Ciebie przeoczyli, niepotrzebne nerwy. No ale jutro powiesz im co o nich sądzisz ;-):-D

Ostatnia edycja:
Smerfeta
No nie wiem czemu tak od razu mnie wzięli z tym polipem ale jak już jestem na miejscu to może dobrze . . Tak robili przez wziernik. Może tylko zajrzeli . . .

Dziewczynki kochane dzwoniłam do Provity i dostałam od razu ochrzan,że tak wcześnie zrobiłam betę,że to jest za wcześnie.Mam być jutro na wizycie u lekarza o 17.40 a wcześniej zrobić mam betę.Dalej dziewczynki mam plamienie brązowe podłożyłam nielota i na nielocie mam brązowe plamy takie jakby koniec @.Kurcze gdyby @ się zaczynała to dziś już bym miała normalne krwawienie.Nie nastawiam się na nic dobrego bo gdyby była ciąża to beta pewnie już by wyszła jak Hawanie czy Stokrotce z Bocianka a tym bardziej,że ja miałam podaną blastkę.Kurcze nie wiem co się z moim organizmem dzieję może to od leków @ nie chce się rozkręcić.

Agusiapela w takim razie jutro koniecznie rano zrób betę i przestaniesz żyć w niepewności. To jest chyba gorsze niż ... Oczywiście życzę Ci z całwgo serca, żeby beta była przynajmniej dwucyfrowa :tak:

reklama
Agusia Ty nie biadol, bo jeszcze nic nie przekreśliło Twojej ciązy:sorry2:rozumiem że dziś nie poszłaś na betę? plamienie to nie okres, może powinnaś dodatkowo zbadać progesteron? powiedziałam już że jak nie ma czerwonej krwi to nie jest to okres, a nawet jak się pjawi w niewielkiej ilości nie oznacza końca:sorry2: Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą betę i wizytę

A mój progesteron będzie dopiero w czw... eh nie chciało mi się jechać do częstochowy do diagnostyki 20 km a bym miała wynik po południu, ale myślalam że w moim labo to na drugi dzień. Na bete na bank jade do Cz-wy. Nie wiem czy jeszcze zapobiegawczo nie sprawdzić progesteronu np w piątek. Dziś zbadałam a to mój 5 dpt, może zrobię 8 no i razem z betą.

Do góry