reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Marrika, bardzo mi przykro. Wiem co czujesz. Ale pomyśl sobie, że czasem pewne rzeczy dzieją się nie bez przyczyny. Ja sobie to tak tłumaczyłam i było mi łatwiej. Musisz być teraz silna bo masz zamrozone pingwinki i one czekają na Ciebie. A pamiętaj, że tylko silna Matka może dac zycie swoim dzieciom. Ściskam Cię Mocno !!!

Genna, no proszę jak się Obcy ukazał w całej okazałości !!! Piękne zdjecie !!

reklama
witajcie. Byłam na wczasach u teściowej a tam nie ma internetu:) Wróciłam wczoraj, ale byłam tak padnięta, że od razu poszłam spać:)
Wizyta w porządku i od razu lekarz zauważył zarodek i serduszko:) Maluch ma 4,6mm i według usg to był 6tydz i 1 dzień. Serduszko bije prawidłowo i lekarz powiedział, że jest wszystko w porządku - nie ma krwiaków, ani wolnych przestrzeni. Tylko musiał ręką uciskać mój brzuch, więc ja serduszka nie widziałam, bo też ekran był pod innym kątem. Widziałam zarodek - taką białą kropkę :-D mąż widział serduszko i był bardzo zadowolony i dumny :tak:.
No i powoli mam odstawiać metypred i acesan. Lekarz śmiał się ze mnie, bo chciałam jeszcze trochę brać leki, to powiedział, ze nie można zakładać najgorszego i metypred mogę spokojnie odstawiać, a luteinę dopiero po 12tyg bo transfer był z mrozaczka.
Zapisałam się na wizytę do swojego gin na czwartek 2.10. bo muszę mieć zwolnienie z pracy i muszę z nim pogadać o prowadzeniu ciąży itp. No i nie dostałam skierowania na prenatalne badania. Zrobię na własną rękę, ale zapytam, czy mój gin tego nie zrobi, bo ma do tego odpowiedni sprzęt.
Kiedy miałyście założone karty ciąży?

Smerfetka, gratuluję pięknych widoków po prenatalnych:) Maluch tak rośnie ładnie, już 7cm ma super:)
Kasik, gratuluję pięknego zdjęcia maluszka:) Cieszę się, że jest wszystko ok i na pewno wyniki badań są w porządku:)
Genna, piękne zdjęcie Obcego:) już ma dosyć ukrywania się:)
Magda, super, że córcia tak rośnie i wszystko jest w porządku:)

Marikka, przykro mi kochana:( Ale masz po kogo wracać i następne podejście na pewno będzie udane:)

Ostatnia edycja:
Anulla28 ja mialam bardzo pozno zalozona karte ciazy, bo jak bylam 1 raz to byly pecherzyki i lekarka mi nie zakladala karty ciazy a potem wyladowalam w szpitalu i dopiero po szpitalu poszlam do swojego gina i mi zalozyl.. wiec u mnie to byl 9 tydzien...:tak: a powiedz mi czemu bralas metypred?

No Anulla, ja już się o Ciebie martwiłam. Zaginełaś w akcji czy jak ? Pokaż fotkę kropusia ! Powiem Ci że szybko metypred odstawiasz. Ja jeszcze mam brac 8 dni 1 tab. i dopiero wtedy odstawic.A odstawiasz stopniowo czy jak ? Lutkę Ci zmniejszył czy ile bierzesz? Jak Twoje plamienia ?Uspokoiły się ?
Odnośnie karty ciąży to ja miałam późno założoną bo dopiero w 11 tyg. ale to dlatego że za długo chodziłam do kliniki leczenia niepołodnosci zamiast od razu do gina prowadzącego.Wiem że dziewczyny szybciej miały. Myślę że Twój gin prowadzący Ci założy.

Ostatnia edycja:
Anulla28 u mnie podczas mojej pierwszej laparoskopii tez wykryto endometrioze 1 stopnia ale nigdy nie dostawalam żadnego leku na to..nawet jak podchodzilam kilka razy do IUI i jak podchodzilam pierwszy raz do In vitro... moze to ona byla przyczyna tych moich ciaglych nie powodzen?

reklama
Do góry