reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Witam.

Asia sporo przeszłaś, ale jesteś dopiero po jednej procedurze ivf, więc daj sobie jeszcze szansę, wykorzystaj jeszcze te dwie próby z MZ a dopiero później ewentualnie pomyśl i AZ. Ja jestem po 4 pełnych procedurach, podchodzę do 5 a amam w planie 7. I dopiero 6-7 w razie niepowodzeń będzie z adopcją komórki bądź plemnika.

Ja dzis w 4 dc, w piątek zamówiłam pakiet genetycznej niepłodności żeńskiej i męskiej w invicie, czekam an przesyłkę, robię wymazy i szybciutko zamawiam kuriera. A jutro idę do naszego laboratorium i robię TSH oraz ANA dla siebie i M.
Powiedzcie mi dziewczyny czy jak wyjdzie ANA nieprawidłowe to co wtedy? Musze poczytać także o nieprawidłowościach w ewentualnych wynikach z tych badań genetycznych.

Na roum in vitrowym jest dziewczyna która zaszła w ciąże dopiero za 6 razem przy imsi a wcześniej miałą icsi a jej mąż ma pojedyńcze pleminiki w nasieniu, więc może i u nas też się cud wydarzy:tak: Podjęłam decyzję że nie robimy PGD.

Dlaczego lekarze nie wykonują od razu IMSI w przypadku kiepskiego nasienia?
Ja będę oponowała za tą metodą u lekarza, choć wiem, że ja tu do gadania nic nie mam.....

Calineczka witaj :-) w kupie raźniej ;-)

Gizas kolejny krok do przodu :tak: Jak coś wyjdzie w genetyce nie tak to konieczna będzie wizyta u genetyka, nie odważyłabym Ci coś doradzać. Wiem tylko, że jak wyjdzie mutacja w którymś genie to wystarczy duża dawka kwasu foliowego i prewenit intensiv. Na coś innego pomaga clexane a na jeszcze inne rzeczy encorton. Tak więc nie martw się, nawet jak coś wyjdzie nie tak lekarze sobie z tym poradzą.

Asia ja na Twoim miejscu skorzystałabym z 3 prób z dofinansowaniem, zwłaszcza teraz jak leki są refundowane. Do AZ zawsze zdążycie podejść, uwierz mi, że ivf uczy cierpliwości więc czasem i kolejką się nie przejmuj.

Kristin@ trzymam kciuki za twojego blastusia niech zostanie z toba na 9 miesiacy.... a powiedz mi czemu te 2 komorki nie beda sie dalej dzielic?

Asia_77 kochana walcz o swoje z calych sil !!
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
na tamto jest zawsze czas !

kasik36 ty mowisz o kariotypach? w tej genetyce? czy jakies mutacje w genach protrombiny czy czynnik Leiden?;-)

Oliwia tak mi wczoraj p.embriolog powiedziala, że one dobrze nie rokuja. .temp.mi rośnie juz mam 38 musze wziąć psracetamol, dobrze że mam w domu..czuję się fatalnie. .dziewczyny dziękuję za dobre słowa. .

Emek zapisany na badanie nasienia. Trzymajcie kciuki 
To będzie jego pierwsze badanie. Takie badanie... Przed pierwszą procedurą lekarzowi ( byłemu na szczęście) wystarczyło wynik badania, który M robił w Anglii, jak tam pracował. Wynik ujęty był w jednym zdaniu "parametry nasienia w normie"

reklama
calineczka witaj:) dziewczyny są kopalnią wiedzy, więc w razie wątpliwości na pewno pomogą:)
Kristin@ kciuki za kropka i żeby dni do bety minęły szybko:) niech wgryza się w mamusię:)

ja jestem po ciężkim weekendzie, bo miałam w nocy z piątku na sobotę całą noc bóle i nie spałam w ogóle, więc jestem padnięta, bo w dzień jest ok, a jak przychodzi noc, to chyba kropek rośnie, bo boli jak nie wiem. Na szczęście kolejne 2 noce przespałam w miarę i nie potrzebowałam leków. Kupiłam buscopan jak radziłyście i jest o niebo lepszy niż no spa:)

No ale żeby nie było tak wesoło - robiłam badania na wizytę do lekarza i wyszły mi liczne bakterie w moczu i leukocyty do 5szt. Podobno to jest w miarę w normie, ale martwią mnie bakterie. Dostałyście jakieś antybiotyki na to? Martwię się co z dzieckiem będzie jak dostanę antybiotyk. Zawsze coś, jak nie plamienia, to bakterie:( a nigdy nie miałam problemów z żadnymi bakteriami.

Do góry