reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witajcie dziewczynki. Oczywiście dużo kciuków za wizyty Hani, Kotuski i Infinity!
U mnie na wczorajszej wizycie raczej wszystko ok. Endo w 12dc ma 10mm. Criotransfer zaplanowany na za tydzień na 21 października. Piszecie tutaj o Acardzie i tak się zastanawiam czy nie zacząć tego brać. Od 2dc biorę Estrofem aby wyhodować grube endometrium (choć raczej nie mam z tym problemu) ale skutkiem ubocznym tego leku jest "zagęszczenie" krwi, a nawet zakrzepy. Czyli chyba przeszkadza w dobrym ukrwieniu macicy. Co sądzicie o tym aby na własną rękę zacząć Acard?

Ostatnia edycja:
reklama
Enni to fakt, dosyć duża dawka menopuru jak na Twoje AMH, pewnie później lekarz zmniejszy. Ketonal na ból po punkcji, u siebie w gamecie też dostałam ketonal ale do żyły zaraz po punkcji

Marika w sumie to każdy lek na stymulacje zagęszcza krew więc ja zawsze brałam sobie Acard ale w tej niższej dawce 75 mg. Teraz też cały czas biorę Acard

Marikka spokojnie możesz brać acard 75 mg lub acesan 50 mg x 2, na pewno nie zaszkodzi. Tylko przed punkcją trzeba uważać i zrobić przerwę ale Ty masz crio więc możesz sobie zapodać.

Smerfeta a Ty dlaczego cały czas bierzesz acard? Mi doktorek kazał odstawić acesan, nie widział wskazań do przyjmowania i już nie biorę 2 tygodnie.

Kotuska czekamy na szczegółową relację z wizyty, na pewno wszystko będzie książkowo :tak:

Hania i Infinity również kciukasy za wizytę :-)

Dziekuje za gratulacje :-)

Hej laski
9.10.14r przyszli na świat moje kochane blizniaki :-D

Mateusz 1680 48cm,godz.10:25,10pkt.
Wiktor 2060 45cm, godz.10:28,10pkt.

Przed cc dostałam jednak zastrzyk na płucka...uff
Plakałam jak dziecko na cc piekne doswiadczenie, a Wiktor mnie osiusiał ;-)
Szew boli ale juz czuje lepiej, a moje cukry są piękne.
Dzieci są caly czas na intensywnej pod obserwacja (obserwuja czy wszystkie narządy działają jak należy), już dostają moje mleko (zaczeli od 2ml. a teraz juz daja po 15ml). Mateusz ma większy apetyt i jest bardziej aktywny, a Wiktorek ma problem z ssaniem smoka (woli strzykawkę)..leniuch taki niechce jemu sie szczeka ruszac :-(

Spadli z wagi tak o 200g ale dzisiaj pani powiedziała ze sa kupki i ładnie jedza (bez ulewania) i waga idzie pomału do góry.
Jestem juz w domu i będę dowozić mleko.

Pozdrawiam buzka

Dziewczyny no mam nadzieje że w końcu...:)
No i mam już pytanie odnośnie zastrzyku ORGALUTRAN czy któraś dziewczyna to brała? To jest niby odpowiedznik cetrocaid, problem w tym że nie wiem czy go trzymać w lodówce? nic nie pisze na nim, jedyne co pisze to " nie mrozić" i nie wiem co zrobić:( i głupia w aptece się nie dpytałam:(

Ania cudownie!! Gratuluję :) chyba zaraz się poryczę;) 2 cuda na świecie....pięknie :)

reklama
Do góry