reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Angella, a kto u kogo jesteś w Gamecie?

u dra Skweresa (albo Skweres? nigdy nie wiem czy jego nazwisko się odmienia ;-)) On jest bardzo konkretny i rzeczowy, nie jest to typ osoby, która rzuca żartami na lewo i prawo, ale podczas wizyty jest zawsze uprzejmy, odpowiada na pytania więc jest ok, a poza tym mój mąż też jest taki konkretny typ więc jakby coś to zawsze się dogadają hihi.

reklama
Angella, słyszałam o nim bardzo dużo dobrych opinii. I nie są to tylko opinie pacjentów, ale również innych lekarzy.
A poza tym, to ginekolog-endokrynolog, więc ma obraz całej pacjentki :tak: Także myślę, że jesteś w bardzo dobrych rękach.

tak lawendowy, też słyszałam te dobre opinie i jestem pełna nadziei że dr wie co robi i dobrze mnie poprowadzi... ale tę nadzieję to chyba ma każda z nas, inaczej byśmy nie podchodziły do ivf :tak: Chciałam nawet polecić Malwisi przeniesienie się do Gamety i mojego dr-ka ale z tego co słyszałam (i dziewczyny też pisały) w Gamecie nie ma już miejsc na ten rok, a ona biedna męczy się w tej pseudo klinice w Bydzi (nawet okoliczni lekarze gin. nie mają dobrego zdania o tej bydgoskiej klinice).

Lawendowy Co u Ciebie? koniec plamień? Bo ja chyba zaczynam, narazie luteina jest zabrązowiona:zawstydzona/y:wiem że może być to tylko od luteiny ale stresik się pojawił:zawstydzona/y:byleby do wtorku. Zaczynam nawet fiksować i nie wiem czy nie zrobię sikańca w poniedziałek:baffled:maluchy będę mieć 14 dni już więc sikacz może wyjść a beta swoją drogą we wtroek

GizaS, u mnie na razie wszystko dobrze. Krwi już nie ma. I oby jej nie było, bo to dla mnie stres olbrzymi.
Wczoraj myślałam, że to koniec, że się nie udało i już chciałam sobie kawę parzyć i napić się pysznej malinóweczki,
ale mąż mi zabronił
biggrin.gif

Teraz to do bety coraz bliżej, a i tak ten czas niemiłosiernie się wlecze.
Co prawda mam bobo test i mogłabym go zrobić w każdej sekundzie, ale tak bardzo boję się rozczarowania,
że poczekam do poniedziałku, a przez weekend pobędę jeszcze w ciąży
yes2.gif

Chociaż cały czas odczuwam ból podbrzusza.Kochana, Ty spokojnie możesz w poniedziałek iść na betę. A plamienia brązowe mogą być zarówno od luteiny,
jak i implantacyjne. Także trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maluchy :-)

Dziewczyny ratujcie mam pytanie przede wszystkim do tych które podchodzą do stymulacji bez wcześniejszego wyciszenia w Invikcie w Gdańsku w tym miesiącu miałam się stawić w pierwszym dniu cyklu po leki okres miałam dostać ok 4 września a tu dziś przyszła nie wiem co teraz robić czy jak pojadę w poniedziałek to nie będzie za późno na rozpoczęcie stymulacji???

Lawendowy w Gamecie nie ma miejsc na ten rok;/ łapiemy się praktycznie na stycznia, muszę donieść dokumenty jeszcze że się leczyłam. Zarejestrowali nas już,ale dokładnego terminu jeszcze nie mam;/ Lekarz mówił ze może to być nawet kwiecień ;/
Ania u nas z nasieniem jeso oki ;) M ma takie wyniki ze mógłby być buhajem rozpłodowym heheheheh ;) Problem jest po mojej stronie...niedrożne jajowody (miałam 3 razy HSg, laparo i hister i du...)

dziękuje za cenne info :D

Mam pytanie czy można w Gamecie zrobić badanie nasienia takie rozszerzone z morfologią?
Czy takie badanie już musi zlecić lekarz..

reklama
Lawendowy - powiem Ci że przez całą ciąże każda wizyta w toalecie napawała mnie lękiem. Koło 24 tygodnia miałam lęki na temat cieknięcia wód po tym jak wysiadłam z auta z mokrymi spodniami.
Ja odczyniam z moimi maluchami specjalnie dla Was tańce hulańce :-) Będę zaglądać i w poniedziałek i wtorek i muszę zobaczyć wielgachne bety. Najlepiej bliźniakowe :-)
A we wtorek w nocy ruszamy na podbój plaż :-) i przez całą Polskę będziemy rozsyłać pozytywne wibracje dzieciowe :-)

Do góry