reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

EwciaK30 - jak tam Twoje wczorajsze USG 4D?? Nic nie piszesz.

Dziewczyny a Wy się suplementujecie przy podejściu do stymulacji?
Ja owszem, mam nadzieję, że tym razem to pomoże. Piję codziennie olej lniany odkąd zaczęłam in vitro, witamina D3 2000jedn., DHEA 50 mg, Omega 3, koenzym Q10, kw. foliowy 5 mg. Wszystko to na poprawę jakości jajeczek.

Proponuję transferowiczkom 3-4 dni przed i po transferze jeść 2-3 plastry ananasa świeżego dziennie. Pomaga w ukrwieniu macicy. Tylko nie można go jeść więcej i dłużej niż napisałam, bo może wywoływać skurcze.

reklama
Witam Was ....
Patrząc w kalendarz na jutrzejszy dzień ... powinien byś owocny w opowieści ...
Nie zasiadam za często bo dłuższe siedzenie powoduje ból mojego brzuchola ... od soboty odczuwam go bardziej intensywnie ... :-(
OlaSzy - ale nioska z Ciebie ... ;-)

mada - dobrze doczytuję, że Ty z okolic Wrocławia? Gdzie się leczysz?
Jest ktoś jeszcze kto leczy się we Wrocku?

Hess - jak zdrówko? Bezbolesnego Gonapeptylu ...:-)

Tak czytam ile wydajecie na leki i próbuję wyliczyć ile wydałam w tym podejściu ... Narazie nie więcej niż 200 zeta z inofolikiem ... a przy poprzednim podejściu miałam koszt łączny 3500 zeta :szok:

LucyP1975 - dziękuję, że pytasz. Pospałam sobie niedawno, zjadłam obiad i jakoś mi lepiej póki co. Oby tak było dalej. Gonapeptyl póki co bezbolesny :tak:. 3500 zł to dużo jak na jedną stymulację. Chociaż w sumie jak i ja bym doliczyła wszystkie witaminki itp. to pewnie pod 2000 zł bym doszła.

Dziewczynki - jeszcze raz trzymam za Was kciuki jutro !!!

niebajka - boli, strasznie. tyle jajeczek w moich biednych małych jajniczkach.. :-(lekarz mi pokazał na USG jak bardzo są ściśnięte.. Spać nie mogę, bo miejsca sobie nie mogę znaleźć, każda pozycja powoduje ból, albo przy oddychaniu, albo samym leżeniu. Staram się nie śmiać, nie kichać, nie schylać, bo boję się, że pęknę :p

Oby do punkcji, ale w sumie ten odroczony transfer to dobra wiadomość dla mnie - mogę jeszcze zmienić pracę, bo moja powoduje za dużo stresu, pracuję po godzinach, ledwo daję rade z wizytami u lekarza..

Ktoś mi wytłumaczy jak teraz będzie wyglądać oczekiwanie na transfer? chcę wiedzieć na co powinnam się przygotować;-)

i.. oczywiście trzymam kciuki za pozostałe kobietki, które jutro razem ze mną mają wizytę w szpitalu:-D

Witam dziewczynki, widzę, że Nasze zacne grono się wciąż powiększa - witam nowe koleżanki :)
Ja po wizycie.- na szczęście wszystko ok:tak:Maluch ma całe 7 cm długości. Wszystkie parametry ok.Dostaliśmy kilka fotek i 15 - sto minutowy filmik z badania. Nasza córa zachwycona, dopiero chyba do niej dotarło, że to prawda, bo od wczoraj cały czas całuje mój brzuch i przytula się do siostry ( choć lekarz pwiedział, że jeszcze nic nie może strwierdzić :-)).

Następna wizyta u gina prowadzącego 16.03 - Hess, dopisz mnie proszę do listy :)

Trzymam kciuki za Was dziewczynki i czekam na kolejne dobre wieści. Musi być Nas coraz więcej, bo każda zasługuje na takie szczęście:tak:

EwciaK30 gratulacje ;)

Muszę Was podpytać bo w necie nie znalazłam żadnej satysfakcjonującej mnie odpowiedzi :)

Chodzi mi o ta moja nieszczęsna chlamydie -jutro mam powtórzyć badanie

Skoro wszędzie piszą ze to wenera przenoszona droga płciowa , a mój maz wyniki ma ok , ja gadżetów nie używam i innych mężczyzn tez , sauna basen tez mi nie po drodze to skąd to u mnie mogło się wziąć ???

Karusia ja sie dowiedziałam w trakcie badan ze przechodzilam chlamydie. A raczej wariatka zyciowa nie jestem, mam stalego partnera "od zawsze". Na saune i basen nie chodze, bo jestem podatna na grzybice. U mnie pozostaje opcja szpital/gabinet ginekologiczny.

reklama
Hess, ja sie suplementuje folikiem, omega 3. Zastanawiam sie nad Q10. Planuje na dniach zakupic olej lniany, no i ogólem zdrowa dieta: orzechy, bialko, warzywka, kielki, owoce itd:p

Mam nadzieje, ze czytalyscie o wadliwych partiach FOliku!!!

Do góry