reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

EwciaK30 - juz Cie przepisuje. Ja mam podglądanie kurnika 13 marca i egzamin ze szkolenia. Też mam nadzieje, ze to szczęśliwa data będzie :)
A jak się czujesz tak wogole?

reklama
Witajcie dziś!
Agulla - wiem z drugiego wątku, że niestety beta spadła. Przykro mi bardzo. Zapewne musisz przejść przez etap smutku i łez, ale później walcz dalej! Ściskam Cie mocno!
Ja dziś po wizycie kontrolnej. Mam 5 pęcherzyków w prawym jajniku i coś tam w lewym. Szału z jajcami nie ma... A na dodatek mój lewy jajnik nie jest brany pod uwagę, bo jest za macicą i ciężko sie do niego dobrać. Lekarz stwierdził że spróbują się do niego dostać jak mnie uśpią, ale nic na siłę... I przez to może byc odroczony transfer. Jeśli w ogóle uda się uzyskać jakieś zarodki do transferu... Kolejna wizyta w środę, a następna prawdopodobnie w piątek... W tym tygodniu będę w pracy aż dwa dni he he Może mnie nie wyleją ;)

Moglybyście mi jeszcze odpowiedzieć na nurtujące mnie pytanie dotyczące suplementacji? Czy to lekarz Wam podpowiedział coś na ten temat? Skąd wiadomo co brać, w jakiej dawce itp? Bo ja dziś zapytalam na wizycie swojego dr i on mi nawet nie chcial przepisać kwasu foliowego w dawce 5mg... Hm... Sama już nie wiem...

marcysia - to dziwne, że lekarz nawet kw. foliowego Ci nie dał. U mnie na dzień dobry dają, wogole ginekolodzy dają do brania podczas starań. Witaminę D3 i DHEA tez dostałam od lekarza, resztę biorę na własną rękę. 13 marca będzie to mój 13 dzień cyklu i 8 dzień stymulacji.

DW ja bym na Twoim miejscu przelozyla wizyte, na niektore wyniki czeka sie dosyc dlugo, nie pamietam ile ale chyba okolo 2 tygodni. Nie wiem do ktorej jest czynne labo w Invikcie ale lepiej miec wyniki przed wizyta bo tak jak Ci wczesniej pisalam stracisz 150 zl na wizyte, ktora niewiele wniesie.

Marcysia lekarz powinien dobrac Ci leki w odpowiednich dawkach, mi zalecal DHEA Eljot 50 mg, kwas foliowy 5 mg, reszte sama bralam, tzn powiedzialam mu, ze chce brac i zaakceptowal.

Kasik36 dziękuję za odpowiedź:-) Kurcze, sama nie wiem teraz? Jutro jak zdążę to zadzwonię do lab gdzie zawsze robię wyniki i zapytam, czy w ogóle takie akurat robią?

Witam, dzisiejszy dzień przyniósł iskierke nadzieji bo moje jajca wreszcie urosły i w środę mam punkcje. Dziewczyny jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem czy możliwy jest transfer w sobotę? Bo wątpię że będą czekać na poniedziałek?

reklama
osa - też miałam punkcje w środę i początkowo planowali mi transfer na sobotę (ale został odłożony o miesiąc) więc jest szansa, że zarodek zostanie podany w 3 dobie :) życzę, żeby tak też było :)

Do góry