reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik36 jestem z okolic Pasleka. To może i na Nowowiejskiej uda mi się coś zrobić? Ciekawe czy w każdym dniu robią te badania?

reklama
DW najlepiej do nich zadzwon i sie upewnij bo cos kojarze, ze niektore badania robia tylko w okreslone dni tygodnia. Wejdz na lam24.pl tam znajdziesz cennik i nr tel.

Ostatnia edycja:
Hess a cóż to za egzamin u jak wynik ?

Muszę się z Wami czymś podzielić:)
Jest to nasze ostatnie podejście -podczas poprzednich 3 transwerow pieściłam się ze sobą jak "baba" i w dodatku szlam na zwolnię do czasu testu. Masakra -codzienne czytanie wujka Google :
1dpt objawy 2dpt objawy..... Itp.
Tuż przed punkcją dostałam nowa prace. Przyjęłam ja choć miałam watpliwości ze głupio jak uda to co im powiem ....
Po punkcji i teanswerZe nie mogłam iść ani na urlop ani na l4 - wspaniałe jest.... Nie mam czasu myślec , zastanawiać się .... Dziś już czwartek 5dpt ;) połowa już za mną , jeszcze tylko piątek sobota niedziela i będę wiedziała czy spełni się nasz cud :)

Dziewczyny, potrzebuje dobrych informacji i sukcesów z transferami. Mam tydzień do wizyty przed crio i się denerwuję. Ma Wam się udać - udane podglądanie pęcherzyków, wysoka beta i tak dalej! Pokażcie mi, że wszystko się udaje w tym miesiącu!;-)

Karusia, miałam w sumie 5 transferów- 4 były ze zwolnienie i własnie z wujkiem google... ten ostatni był inny, bez L4, w sezonie sprzedażowym ( jestem przedstawicielem handlowym) i z głową zajętą czyms innym..... 6dpt zrobiłam test tylko dlatego że dostałam zgagi... a to był jedyny objaw ciąż ( w 2 poprzednich też ją miałam ) no i się udało !! Tak wiec jak widac czasem psychika też jest w stanie pomóc. Trzymam kciuki !

Karusia28 - mam nadzieję, że Twoje ostatnie podejście nie będzie ostatnie tylko dlatego, że w MZ więcej nie ma. Oby ś się doczekała swoje cudu :). Egzamin był z kursu unijnego na logistyka / spedytora. Ja jestem na bezrobociu niestety, bo zlikwidowali firmę, w której pracowałam i staram się jakoś nie marnować czasu, póki praca się nie znajdzie. Ten kurs miał na celu dać nam nowy zawód. Za szkolenie placili (grosze, ale zawsze coś), opłacali wszystkie składki. Teraz powinniśmy iść na 3 miesięczny staż, też płatny. Ale jeszcze nic na ten temat nie wiadomo.

To ja po wizycie jestem, mam pęchole od 14-17mm, łącznie z 12 + jeszcze mniejszych nieco jest sporo. Mam brać do niedzieli Menopur (225, 2 x 150) i Gonapeptyl do poniedziałku. W poniedziałek Choragon. W środę punkcja na 8 rano
:tak::tak:
Dr K. przepisał mi Dostinex (jak ja lubię tego doktorka, hehe), mam wziąć jutro i za tydzień po 1 tabletce, odstawić już DHEA, witaminę D3 mam brać nadal.
Mam też brać od poniedziałku luteinę dowcipną 2 x 1 tabl.
Bardzo długo trwało u mnie dziś USG, bo się lekarz nie mógł doszukać 1 jajnika, standardowo zapytał czy go mam. Okazało się, że on leży sporo wyżej od drugiego. Tak mnie wygniótł po brzuchy, że szok. W końcu przerzucił się na USG przez brzuch i też mi nieźle przycisnął tym "sonarem" brzuch, ale w końcu znalazł co chciał, hehe.

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny! Nie za bardzo mam kiedy odpisywać bo nie zawsze mam dostęp do komp. Podglądam Was z tel jak tylko mam chwilę. Trzymam kciuki za transfery i betowanie &&&&&&
Hess - ja dziś też po wizycie ;) U mnie trochę gorzej z pecherzykami ale w porównaniu do wcześniejszych stymulacji i tak jest super. 5 pęcherzyków w prawym jajniku i coś tam w lewym ale on jest do d***y więc lekarz tylko zerknal czy cokolwiek tam urosło. Niestety tak... To może mi odroczyc transfer w tym cyklu... Buuu! W poniedZiałek punkcja (lekki stres) i zobaczymy co z tego wyjdzie... Jak widze, że Ty (no i większość dziewczyn na forum) bierZesz różne witaminy i suplementy a ja nic to mnie szlag trafia. Nam powiedział (lek), że mam niczego nie brać... Cholerka. W pierwszym podejściu chyba go posłucham, ale jak się nie uda to bede sobie pluła w brodę, że może powinnam brać coś co zwiekszyloby szanse.... Pamiętasz pytałam czy będę miała jakieś wizyty prZed punkcją... W tym tyg byłam już 3 razy i jutro też jade! (100km w jedną stronę)... Zaoszczedzilismy na refundowanych lekach, ale nadrobimy paliwem he he

marcysiaa83 - nie martw się na zapas. Dziwi mnie tylko, że nie masz kwasu foliowego, bo to przecież przy staraniach o dziecko podstawa. Ja przy pierwszej stymulacji oprócz kw. foliowego nic nie brałam i niestety nic nie wyszło. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej, ale to też nie gwarantuje 100% skuteczności. W sumie to dobrze, że masz tak często podglądanie, niestety wiąże się to z kosztami paliwa, ale oby było warto !!
Dopisuję Cię do kalendarza :tak:

reklama
EwciaK30 - a jak tam Twoje spotkanie z małym wielkim CUDEM?? Czy jesteś jeszcze przed wizytą? Daj znać koniecznie co słychać u maluszka. I podeślij no trochę fluidków ciążowych, hehe.

Do góry