kasik36
Fanka BB :)
Lilonka widok Twoich skarbów zawsze poprawia mi nastrój, dziękuję :-)
Keki kciukasy za jutrzejszą punkcję i czekamy na raport po.
Keki kciukasy za jutrzejszą punkcję i czekamy na raport po.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ile masz pęcherzyków?
A Ty u kogo jutro będziesz?
bo ciągle czekanie na informacje, czy się zapłodniły i ile, czy sie dzielą i jak, czy są mrozaki a czas do bety to koszmar:-(
zrobiłam sobie parówkę z amolemHejka dziewczyny. czy któraś z Was mogłaby mi odpowiedzieć ile mniej więcej czeka się aby zostać zakwalifikowaną do programu IVF. W następny czwartek mam pierwsze spotkanie z lekarzem i ma mi przekazać wszystkie info.dotyczące programu. Chciałabym wiedzieć jak to wszystko wygląda - jkaie badania i ile trwa w praktyce od pierwszej wizyty do konkretnych już kroków - stymulacji. Lekarz mi wspomniał, że w styczniu 2014 już zaczęłabym stymulację hormonami. Po 5 latach walki z różnymi przypadłościami:endometrioza, mięśniaki, cysty pozostaje mi tylko nadzieja w in vitro - po ostatniej laparo, wyrok: jajowody niedrożne, i nie ma szans na "przetkanie"![]()
wtedy pewnie zacznę zasypywać Was pytaniami. 

zawsze trzeba mieć nadzieję, nawet przy słabych parametrach. Kiedyś słyszałam ciągle że jak się nie będę pozytywnie nastawiać to będzie mniej bolała porażka ale to guzik prawda, każda jedna porazka boli jak skurczybyk
Nie wiem co Ci doradzić odnośnie kliniki, może mają słabych embriologów, może słabe podłoże do zarodków
a może tak miało być
Na pewno polecam łykania dużej dawki koenzymu Q10-tanio nie wychodzi ale moim zdaniem warto-widzę to po sobie, dodatkowo biorę zestaw witamin dla kobiet strających sie Beparten, selen z wit E, omega 3, kwas foliowy, witaminę d3, spirilurinę, DHEA oraz z zalecenia lekarza od 1 dc encorton 5 mg, i dołączyłam sama wieczorem Acard 0,75, a po transferze będe mieć znowu kolosalne dawki luteiny (choć może zamienie na droższego lutinusa bo miałam ostatnio mega podrażneienie psiochy) zamur ( antybiotyk po punkcji na 7 dni) oraz fraxiparynę i dalej encorton, acard i pozostałe suplementy.
trzymam kciuki za rozwój pęcholi
ale może jak będę miec ciut osłbaiony organizmto się maluchom będzie lepiej zagnieździć
ten encorton osłabia właśnie, bo ja to ogólnie zahartowana jestem i grypa mnie nie tyka