_Infinity_
Fanka BB :)
Infinity
W jakiej klinice podchodzisz ? jeżeli mogę zapytać to jakie leki przyjmowalas po transferze ? mialas jakieś weryfikację badan po transferze czy dopiero bete ? Mi się wydaje ze trzeba szukać przyczyny i ja bym tego tak nie zostawila. a stwierdzenie lekarza ze to pech jest najprostsze z możliwych..... jeżeli mialas jakieś badania to podaj jakie jak możesz . przyczyna nie powodzenia jest po Twojej czy M stronie ? pozdrawiam
Podchodzę w Gamecie. Przyczyna po mojej stronie (PCO) ale przy IVF czy nawet IUI to nie ma tak naprawdę znaczenia. U mojego M tylko aglutynacja nasienia więc zarówno IUI jak i IVF w 100% omija również ten problem. Komórki nam się wszystkie w IVF zapłodniły pomimo że miałam klasyczną metodę, bez żadnych 'opcji dodatkowych'. Do 5 doby dotarły wszystkie a 4 z nich były prawidłowe więc to też doby wynik. Badań trochę zrobiłam - nic poza tym co jest związane z PCO w nich nie wyszło. Oczywiście można się badać w nieskończoność - tylko to kosztuje i nie zawsze jest uzasadnione. Teraz jest czas aby po mału zacząć myśleć od których badań zacząć.
Po transferze miałam tylko betę ale brałam takie dawki progesteronu że na 100% on nie był powodem niepowodzenia (dzienna dawka ~1000).