reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny wytlumaczcie mi jeżeli kolejny transfer jest z mrozaczka to nie liczy sie jako drugie podejście ,bo cos Infinity wspomniała i nie wiem moze zle zrozumiałam :/

KasiaMakaronik nie denerwuj sie dziewczyno na zapas ja tam myśle ze wszystko bedzie oki :)

tak transfer z crio nie jest liczony jak 2 podejście. 2 jest wtedy gdy zaczniesz kolejną stymulację - tzn zastrzyki

reklama
Infinity, u jakiego lekarza jesteś? Nie myślałaś o zmianie lekarza?

KasiaMakaronik, oby lekarka nie miała racji i żeby było wszystko dobrze, bardzo mocno zaciśnięte kciuki. Bądzie dobrze :tak:

Ema, super prezent na dzień kobiet ;)

iza a ty jak się czujesz pewnie też noc zawalisz
tak mam 3 ale czy komuś się udało z mrożaczków
a ty kiedy jak coś wracasz do pracy

Kasia - spójrz na 1 stronę - tam wielu dziewczynom udało się z mrozaczków. I nie strasz mnie:wściekła/y:, bo to moja ostatnia nadzieja - pozostawione mrozaczki. Już głowa do góry i próbuj. A może akurat czeka na Ciebie dziewczynka:-)

Kasiu nikogo nie ma w domu to mogę sobie pobeczeć jak zwykle bo to wszystko jest takie niesprawiedliwe ale muszę wtedy jest mi trochę lżej a zwolnienie mam do jutra także może się okazać że na gorąco będę musiała w środę wrócić do pracy no i właśnie te wszystkie spojrzenia. W życiu bym nie pomyślała że to tak się potoczy , jak mi się nie uda będę musiała zacząć od nowa nie mam mrożaczków.

Ale fer się zachowała Pani doktor mi ostatnio zwolnienie kończyło się w środę a miałam zrobić w czwartek weryfikację po której powiedziała mi niestety nie udało się i nie wystawiła zwolnienia a miała to zrobić powiedziała że już nie może musiałam tłumaczyć się w pracy.

Ostatnia edycja:
reklama
Infinity, u jakiego lekarza jesteś? Nie myślałaś o zmianie lekarza?
Gameta w sumie aż taka duża nie jest więc nie wiem jak by przyjęli zmianę lekarza :baffled: A jak poczytałam opinie o innych Klinikach w moim zasięgu (terytorialnym) to mi się odechciało Gametę zmieniać :zawstydzona/y:, zresztą mój obecny dr. też ma super opinie i bardzo duże doświadczenie - zresztą wraz z Twoim kiedyś pracowali w Gdańskiej Klinice i stamtąd odeszli do Gamety ...
Może ja się za bardzo czepiam i wymyślam, zaczekam spokojnie co mi zaproponuje jeżeli najbliższy transfer się nie powiedzie bo deklarował że po 4-tym zaczniemy się martwić i rozpatrzymy wszytko od nowa - może wbrew moim odczuciom będzie ok ...

ilka_a wszystkie mrozaczki to jedno podejście:-) ja piszę o drugim bo mi się już kończą ;-)

KasiaMakaronik oczywiście że się udaje - teraz technika mrożenia jest tak dobra że praktycznie wszystkie przeżywają i wznawiają funkcje życiowe i zazwyczaj trudno je odróżnić od 'świeżych' zresztą największe światowe Kliniki przechodzą na mrożenie wszystkich zarodków i podawanie dopiero w kolejnych cyklach bo oszacowano że nie jest wcale takie najkorzystniejsze podawanie zaraz po punkcji gdzie organizm jest nafaszerowany lekami ...

Do góry