reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Tak ale nie możesz zapominać że jesteś podatna na choroby krążenia przez mutację genu, a ciąża podnosi zagrożenie zakrzepicą i dlatego powinni podawać Clexan

reklama
basia-krk kciuki za owocna punkcję
anuszka a u ciebie &&&&&& za to by kropek się wgryzł w mamę jak najmocniej ;-)
Ja dostalam wczoraj wieczorem miesiaczkę i cieszę sie że zostalo mi czekac jeszcze 2 cykle, jak beda w miare regularne to ok 15-20 maja znowu bede podchodzić <jupi>.
A jak to jest z badaniami, jak myślicie bede musiala powtorzyc jakies badanka przed 2 podejsciem? Teraz bede upierac sie u lekarza by zamrozil mi zarodeczki w 3 dobie a nie trzymal do 5.
Wrrrr dziewczyny a pytanie z innej beczki co zrobić by mi suwaczek odliczal dni, bo normalnie juz nie mam sily do niego jak ustawione jest 4 lata, 9 miesiecy, 2 dni to codziennie jest tak samo :angry: hehe
Milego dnia, ja spadam do pracy zaraz ;)

Ostatnia edycja:
Anuszka, basia, kciuku zacisnięte ;)

Tajger, dopisałam cię do listy ale proszę zwaryfikuj czy dobrze ;)

Montana, z suwaczkiem to mogę jedynie doradzić żebyś stworzyła go na nowo na tej stronie suwaczków bb i wkleiła nowy link. Ja też na początku miałam problem i chyba dopiero za 3 razem się udało że zadziałało wszystko ;)
Miłego dnia w pracy :)

MARZEC:

15.03.2014 basia-krk punkcja 8:30
15.03.2014 anuszka transfer 12:15
15.03.2014 Wanesska transfer

17.03.2014 ???Anulla wizyta???
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna
17.03.2014 KasiaMakaronik wizyta
18.03.2014 godz. 11:00 Agaawa wizyta kwalifikacyjna Opole
18.03.2014 kasik36 wizyty kontrolne i ustalenie dalszego planu działania (genetyk i gin)
18.03.2014 ilka_a wizyta przed crio
19.03.2014 godz. 14:00 _Infinity_wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
26.03.2014 Tajger histero...?
29.03.2014 AniaM wizyta serduszkowa
31.03.2014 danii wizyta omówienie dalszego planu działania
31.03.2014 Tajger wizyta kwalifikacyjna?

KWIECIEŃ:

14.04.2014 smerfeta wizyta przed crio
18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny
Jestem Zośka i podczytuje Was od początku. Możecie mnie dopisać do listy udanych invitro w m/c marcu (drugie podejście).
Trzymam kciuki za Was
Serdecznie pzdr.Zoska

Montana

Jeżeli jesteś w programie to nie ma możliwości żeby w 3 dobie mrozili zarodki. Muszą hodować do blastki i dopiero jak do 5 doby przetrwa jakiś to dopiero zamrazaja.

Montana

Jeżeli jesteś w programie to nie ma możliwości żeby w 3 dobie mrozili zarodki. Muszą hodować do blastki i dopiero jak do 5 doby przetrwa jakiś to dopiero zamrazaja.

Ja tez bylam pewna ze program narzuca mrozenie w 5 dobie, ale absolutnie tak nie jest. Napisalam w tej sprawie do MZ i dostalam pare dni temu odp ze : '' W odpowiedzi na mail w sprawie programu zdrowotnego pn. „Program – Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013 – 2016” (zwanego dalej „Programem”) Departament Matki i Dziecka uprzejmie informuje, że Program nie narzuca momentu kriokonserwacji zarodków. Jest decyzją lekarza prowadzącego, którą powinien podjąć w oparciu o to, co będzie najbardziej korzystne dla danej pary i jakie są możliwości realizacyjne kliniki.
Decyzja ta powinna zostać skonsultowana z parą.''

Anuszka, trzymam mocno kciuki by maleństwo zostało z Tobą na 9 miesięcy &&&&&&&

Basiu &&&&&&& za dzisiejszą punkcje.

Tak siedzę i czytam i tez nic nie rozumiem z tych wszystkich badań. I teraz mam wyrzuty, że ja nic nie robię :-( ale nigdy nie byliśmy żadnych wskazań. U mnie w rodzinie nikt na nic poważnego nie chorował i M tez nie.
Widzę zectych badań jest tyle, ze można naprawdę robić je bez końca. Dlatego stwierdziłam, ze pogadamy najpierw z profesorem i niech on vis podpowie bo ja już sie pogubiłam.

Miłej soboty dziewczynki.

reklama
Basia krk jak juz dojdziesz do siebie to daj znac ile komóreczek pobrali :)

Anuszka trzymam mocno kciuki aby maleństwo zostało juz z tobą do końca :)&&&&

Dziewczyny a jak to jest z zarodkami do crio one wszystkie sa rozmrazane czy tylko jeden i wtedy sprawdzają czy sie dalej rozwijają ?? Bo nie mam pojęcia jak to wyglada ..

Do góry