Agusiapela ale rozmawiamy o konkretnym przypadku gdzie nie było aktualnych badań amh i nasienia,więc czekając na te wyniki można juz zrobic całą resztę i mieć to z głowy,oczywiście zgadzam się że lepiej nie wydawać kasy ale skoro ma to przyspieszyc całą procedurę..
reklama
Kaatik wynik nie jest zły, ale świadczy że nie masz już bogatej rezerwy jajnikowej. Jest ciut poniżej normy. Ale są dziewczyny z niższym i zachodzą w ciążę.
Ewis rozumiem że zapłaciłaś np za AMH, FSH i badanie nasienia. Pozostałe nie są wymagane do kwalifikacji, a wirusologia jest cała refundowana
nie wiem po co im hsg jak to nie potrzebne, a dlaczego histero? są jakieś przesłanki do tego? jest coś nie niepokojącego w macicy? U jakiego dr byłaś. Polecam dr M-nie jest idealny sama się nie raz na niego wściekałam i przeryczałam przez jego głupotę wiele dni ale ostatnio się postarał, jako fachowiec od in vitro ma dobre opinie
Przecież Ty już długo się starsz więc nie muszą wymyślać przyczyny niepłodności, jesteś po tylu IUI czyli po cyklach stymulowanych po ivf. Nie daj sie robić w konia, mów co wiesz z regulaminu i tego żadaj.
Ja nie robiłam nigdy w życiu tej uero...myco... itd, może błąd ale nie robiłam. Za wizytę zapłaciłaś 200 bo za pierwsza wizytę niepłodnościi tyle się płaci
Ja na swojej wizycie miałam kontrolę czy torbielo się wchłonęła, przedstawiłam swieże AMH i FSH i od razu wpisał zakwalifikowani
no ale po wyjsciu z gabinetu zaplaciłam 3000 zł ale to było z lekami no i te badania. Ale byłam taka w eufroii że torbieli już nie ma i ruszam że nie zwróciłam uwagi, nastepnego dnia zaczęłam działać i załatwiłam zwrot kasy na następnej wizycie za całą swoją i M wirusologię, hcv, hbc, kiłe, chlamydie i hiv
Piaska ja robiłam pierwsze ivf w Gamecie łódzkiej, spieprzałam od niej szybko
a szczegóknie od osławionego prof (gbura i naciągacza) R. Nie polecam, ale nie chodzi mi o to że się nie udało ale po prostu oni w oczach mają symbol zł
ściemniał od początku do końca. Opisałąbym Ci wszytsko alemi ciśnienie się podniesie i zepsuje sobie humoer od rana
Ja wiem że każda klinika jest taka sama ale z 3 które zaliczyłam uważam Gametę za najgorszą.
Lawendowy Ty robisz betę 2 wrzesnia? tak Ci kazali czy sama robisz ciut wcześniej, bo maluszki mamy w tym samym "wieku"
a ja mam najwcześniej zrobic 3 a kazali nawet 5, ale oświadczyłam że nie wytrzymam i że to wypadnie w moje imieniny, ale i tak kazali zrobić 5 dla powtórki nawet jak nic nie wyjdzie
Ale ja liczę przy dwóch maluszkach na bete 3 cyfrową
takie moje małe marzenie

Ewis rozumiem że zapłaciłaś np za AMH, FSH i badanie nasienia. Pozostałe nie są wymagane do kwalifikacji, a wirusologia jest cała refundowana

Przecież Ty już długo się starsz więc nie muszą wymyślać przyczyny niepłodności, jesteś po tylu IUI czyli po cyklach stymulowanych po ivf. Nie daj sie robić w konia, mów co wiesz z regulaminu i tego żadaj.
Ja nie robiłam nigdy w życiu tej uero...myco... itd, może błąd ale nie robiłam. Za wizytę zapłaciłaś 200 bo za pierwsza wizytę niepłodnościi tyle się płaci

Piaska ja robiłam pierwsze ivf w Gamecie łódzkiej, spieprzałam od niej szybko

Ja wiem że każda klinika jest taka sama ale z 3 które zaliczyłam uważam Gametę za najgorszą.
Lawendowy Ty robisz betę 2 wrzesnia? tak Ci kazali czy sama robisz ciut wcześniej, bo maluszki mamy w tym samym "wieku"

Załączniki
Znalazłam taką stronkę gdzie są najczęściej zadawane pytania dot,programu
Czy wizyta kwalifikująca do programu również będzie refundowana?
TAK. Wizyta kwalifikująca będzie bezpłatna dla pacjentów. Jednak zanim dojdzie do tej wizyty, para musi się zgłosić na wizytę rejestracyjną, która jest płatna. W jej trakcie będą robione niezbędne badania, na podstawie których lekarz – już podczas wizyty kwalifikującej – zadecyduje, czy para może skorzystać z programu
Czy badania przed przystąpieniem do procedury in vitro, np. genetyczne, będą refundowane?
NIE. Para musi na własny koszt wykonać badania potrzebne do oceny, czy nadaje się ona doprogramu in vitro.
Czy wizyta kwalifikująca do programu również będzie refundowana?
TAK. Wizyta kwalifikująca będzie bezpłatna dla pacjentów. Jednak zanim dojdzie do tej wizyty, para musi się zgłosić na wizytę rejestracyjną, która jest płatna. W jej trakcie będą robione niezbędne badania, na podstawie których lekarz – już podczas wizyty kwalifikującej – zadecyduje, czy para może skorzystać z programu
Czy badania przed przystąpieniem do procedury in vitro, np. genetyczne, będą refundowane?
NIE. Para musi na własny koszt wykonać badania potrzebne do oceny, czy nadaje się ona doprogramu in vitro.
Agusiapela
Fanka BB :)
Agusiapela ale rozmawiamy o konkretnym przypadku gdzie nie było aktualnych badań amh i nasienia,więc czekając na te wyniki można juz zrobic całą resztę i mieć to z głowy,oczywiście zgadzam się że lepiej nie wydawać kasy ale skoro ma to przyspieszyc całą procedurę..
To ja mogę być tym przypadkiem również gdyż ja miałam badania z przed dwóch lat i musiałam je powtórzyć :-)Ja akurat byłam w czasie gdzie miałam @ i musiałam cykl odczekać.A od następnego już zaczęłam.Ja myślę o tym scratchingu nie wiem czy panie przez telefon powiedzą mi coś czy lekarz dopiero na wizycie.Ach zadzwonie i zapytam najlepiej

To ja mogę być tym przypadkiem również gdyż ja miałam badania z przed dwóch lat i musiałam je powtórzyć :-)Ja akurat byłam w czasie gdzie miałam @ i musiałam cykl odczekać.A od następnego już zaczęłam.Ja myślę o tym scratchingu nie wiem czy panie przez telefon powiedzą mi coś czy lekarz dopiero na wizycie.Ach zadzwonie i zapytam najlepiej![]()
Ja pierdziele ja juz sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć,nie chce się zrażać do kliniki i dr od pierwszej wizyty myśląc że nas naciagneli na kasę bo potem juz zawsze się będę zastanawiać czy wydane pieniadze były konieczne:-(
lawendowy_sen
Dziewczęta, czy Wyście oszalały???? Cierpicie na bezsenność, czy co???? Tyle naskrobać. Szok :-)
Ale ok. Przynajmniej się coś dzieje i forum tętni życiem.
Malwisia, chyba muszę na Ciebie nakrzyczeć!!! Z temperaturą, sączącą się raną, Ty jesteś już w pracy???
Nie wiem, czemu nie pójdziesz na zwolnienie. Przecież w takim stanie nie można pracować. A Ty przecież musisz być zdrowa, bo za moment będziesz mamusią. Dbaj o siebie, Kochana i dzisiaj koniecznie marsz, a właściwie niech Cie mąż zaniesie, do lekarza. Może warto podjechać do szpitala na SOR, żeby nogę raz jeszcze obejrzeli i wystawili zwolnienie
GizaS, tak betę robię 2 września. Tak mi kazał lekarz, bo to akurat wychodzi 12dpt. A przy Maluchach 2-dniowych, powinno wyjść. Zresztą u mnie w klinice zawsze każą robić w 12dpt.
Malwisia, chyba muszę na Ciebie nakrzyczeć!!! Z temperaturą, sączącą się raną, Ty jesteś już w pracy???
Nie wiem, czemu nie pójdziesz na zwolnienie. Przecież w takim stanie nie można pracować. A Ty przecież musisz być zdrowa, bo za moment będziesz mamusią. Dbaj o siebie, Kochana i dzisiaj koniecznie marsz, a właściwie niech Cie mąż zaniesie, do lekarza. Może warto podjechać do szpitala na SOR, żeby nogę raz jeszcze obejrzeli i wystawili zwolnienie
GizaS, tak betę robię 2 września. Tak mi kazał lekarz, bo to akurat wychodzi 12dpt. A przy Maluchach 2-dniowych, powinno wyjść. Zresztą u mnie w klinice zawsze każą robić w 12dpt.
Miłego dzionka Babeczki

Agusiapela
Ja pierdziele ja juz sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć,nie chce się zrażać do kliniki i dr od pierwszej wizyty myśląc że nas naciagneli na kasę bo potem juz zawsze się będę zastanawiać czy wydane pieniadze były konieczne:-(
Ja kochana miałam zlecone takie badania które są wyznaczone w MZ i nic więcej,resztę miałam już GRATIS

Agusiapela
Dziewczęta, czy Wyście oszalały???? Cierpicie na bezsenność, czy co???? Tyle naskrobać. Szok :-)
Miłego dzionka Babeczki
![]()
LAWENDOWY-a co ty spałaś jeszcze kochana?No ale jeżeli tak to rozumiem bo maleństwa w brzuchu też muszą się wyspać :-)
Kochane z dnia na dzień mam lepsze podejście do wszystkiego staram się zapomnieć o porażcę(choć jest trudno)ale myślę tylko o mrozaczku.Zadzwonie do Provity i zapytam o ten scratching.Super,że jesteście cały czas obecne na forum bo bez was byłoby mi trudniej :-(
lawendowy_sen
Agusiapela, pospałam dzisiaj do 8:00, wstałam krzątałam się po domu, jadłam śniadanie na silę, żeby tabletki wypić.
Usiadłam do kompa, ale bez kawy, czego mi niezmiernie brakuje, i zaczęłam Was czytać :-)
Tylko jutro mi nie produkujcie tyle tekstu
, bo muszę już iść do pracy, ale tylko na 2-3 godzinki, a od 2 września ruszam z kopyta 
Agusiapela, dobrze, że w głowie układa sie plan. To jest bardzo ważne i tego trzeba się trzymać. Mocno Ci kibicuję
Usiadłam do kompa, ale bez kawy, czego mi niezmiernie brakuje, i zaczęłam Was czytać :-)
Tylko jutro mi nie produkujcie tyle tekstu

Agusiapela, dobrze, że w głowie układa sie plan. To jest bardzo ważne i tego trzeba się trzymać. Mocno Ci kibicuję

reklama
Gizas z tego co wcześniej czytałam to obie walczymy z endometriozą
wcześniej moje AMH było 0,7 teraz powtarzałam w klinice i wyszło 1,0. Już raz podchodziłam do in vitro ale krótkim protokołem teraz mam mieć długi. Miałam 8 komórek z czego 7 sie zapłodniło ale do transferu dotrwały dwa zarodki 8A i 7B ale nic z tego nie wyszło
a Ty z tego co widzę jesteś już po transferze, trzymam mocno kciuki
))