reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

ema51 - kciuki mocno zaciśnięte! Dzisiaj niech mąż coś upichci i przyniesie do łóżka, należy Ci się :)

anuszka- bardzo bym chciała mieć transfer razem z Tobą we czwartek. Ja mam jakieś dziwne szczęście do niedziel, większość moich iui była w niedziele. Jak na razie na leki wydałam 1800zł, jutro wizyta i pewnie dojdzie antygonista. Cały czas drżę, żeby moje nieszczęsne pcos nie pokrzyżowało mi po raz kolejny planów:(

Dziewczyny, ja również życzę każdej z nas Małego, największego cudu :)

reklama
Gizas a widzisz kochana ja zawsze zapisuję sobie w zwykłym kalendarzyku tzn. stawiam kropkę na dacie i to moje oznaczenie @ Nie wierzę technice bo potrafi spłatać figla. W końcu nie na darmo mówi się - złośliwość rzeczy martwych ;-):-D Kiedy wyjeżdżasz? Myślisz, że w Chorwacji będzie już ciepło?

Ema fajny prezent na Dzień Kobiet dostałaś w postaci blastusia. Kciukasy, żeby dni do wysokiej bety minęły jak najszybciej. Ja też nie leżałam po transferze, tzn. od razu po profesor kazała zejść z fotela i do widzenia ale całe szczęście miałam jeszcze akupunkturę więc przeszłam tylko do drugiego pokoju i poleżałam 30 minut. Po wcześniejszym skorzystaniu z toalety oczywiście bo z pełnym pęcherzem bym nie wyleżała.

A ja dzisiaj planuję zaszaleć, trochę wypić, potańczyć, dopóki jeszcze mogę :-)

Dzięki za odpowiedzi

Montana8 a co z resztą, zapłaciłaś za zamrożenie czy oddałaś?
Ja zdecydowałam się na prywatne ivf bo już nie chcę czekać więc próbuje policzyć mniej więcej koszty. Wiem, że zanim podejdzie się do rządowego trzeba wykorzystać wszystkie zamrożone jakie się ma z prywatnej procedury, ale mam nadzieję, że uda się za pierwszym i resztę zamrożę i będą czekać na kolejną decyzję o dziecku.

Z rządowego programu ma się za darmo jedną całą procedurę i dwa transfery, dobrze rozumiem? Dlatego można tylko 6 zarodków tak?

Wiecie może ile kosztuje diagnostyka przed implantacyjna?

Kochana c do reszty pęcherzyków, szczerze nie wiem co z nimi sie stało :sorry:.Nie zostalam poinformowana o tym że mogę je zamrozić czy oddać komuś innemu. Nie wiem czy w programie jest taka możliwość.
A co do pytania to w programie rzadowym masz 3 pełne procedury :tak:.

A właśnie mam pytanie odnośnie endometrium w dniu transferu, jaka grubość jest najlepsza do zagnieżdżenia?? Ja nie wim czy nie mam za grubego, gdyż tydzien temu tuż przed samą owulacją wynosilo 11mm, nie za grube? :baffled:

cześć wam kobitki NAJLEPSZEGO .zaglądałam do was co tam u was ciekawego:tak:
dziś nie mogę się ogarnąć nic mnie nie cieszy mimo to, że dostałam piękną różyczkę . Nawet nie poszłam na imprezę bo nie chciałam ,
żeby ktoś zadawał mi pytania czemu jestem taka smutna:-:)-:)-(
miłego wieczoru wam wszystkim życzę. M jest w pracy więc znowu sama jestem
Iza rano w poniedziałek robię badania a wizyta o 15 u profesora

Kasik znajomi byli rok temu też na majówce i teraz jadą ponownie a my z nimi i wtedy było 22-24 stopnie wiec spoko, ja nie lubię upałów. Wyjeżdzamy 25 kwietnia a wracamy 4 maja. Wiadomo że się boje o pogodę, ale co ma być to będzie. Płacimy bardzo mało bo 980 zł za osobę z allem w hotelu 4 * gdzie jak na standardy chorwackie to bardzo dobrze. Nasz hotel to SunConnect Waterman Supetrus Resort na wyspie Brać. A Twój M ma już dobry dowód? Macie zamiar gdzies wyskoczyć przed procedurą?

Ostatnio sprzęt mi pada, najpierw mój kochany telefon, późnje zmywarka, dobrze że miałam wykupione dodadtkowe wyposażenie bo uzytkuję ją 3,5 i padła pompa wody-koszt naprawy to +-1000 zł:szok:b o to siemens i ma drogie podzespoły ale w poniedziałek dowiem się czy ubezpieczyciel chce naprawić tą czy mogę wybrać nową:sorry:co nie zmienia faktu że jestem już 2 tyg bez zmywarki:crazy:

Kochana c do reszty pęcherzyków, szczerze nie wiem co z nimi sie stało :sorry:.Nie zostalam poinformowana o tym że mogę je zamrozić czy oddać komuś innemu. Nie wiem czy w programie jest taka możliwość.
A co do pytania to w programie rzadowym masz 3 pełne procedury :tak:.
Montana możesz w programie zamrozić jajeczka tylko nie możesz ich wykorzystać w trakcie trwania programu. :-)

cześć wam kobitki NAJLEPSZEGO .zaglądałam do was co tam u was ciekawego:tak:
dziś nie mogę się ogarnąć nic mnie nie cieszy mimo to, że dostałam piękną różyczkę . Nawet nie poszłam na imprezę bo nie chciałam ,
żeby ktoś zadawał mi pytania czemu jestem taka smutna:-:)-:)-(
miłego wieczoru wam wszystkim życzę. M jest w pracy więc znowu sama jestem
Iza rano w poniedziałek robię badania a wizyta o 15 u profesora
Kasiu też mam dzisiaj zły dzień mimo pięknych kwiatów ... Nawet nie chciałam nigdzie wyjść . Jestem z Tobą trzymaj się .

reklama
Hejka!
Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!!!!
015.gif

Ema kciukasy za maleństwo!!!! Niech mocno się Ciebie trzyma
Gizas, też miałam taki moment, że wszystko w domu mi padało, w ty między innymi pralka. Jak się okazało, wszystko dało radę dość tanio naprawić. Też mi się marzy wycieczka, choćby do brata za granicę, ale nawet bilety lotnicze strasznie drogie :baffled:
KasiaMakaronik mam nadzieję, że w poniedziałek okaże się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku z maleństwem, mocno w to wierzę
Montana 11 mm endometrium - to jest idealna grubość, a nawet może być ciutkę grubsze i też będzie dobrze

Dziewczyny z tymi kalendarzykami kojarzy mi się reklama papieru toaletowego, gdzie maż ciągle udowadnia żonie, wołając Emma, że tablet jest o wiele lepszy niż karteczki naklejane, niż krzyżówki na papierze czy też książka. Zdziwił się, gdy wołając o papier toaletowy, żona rzuciła mu jego tablet z obrazkiem papieru toaletowego :-D:-D:-D

Do góry